Varen in NP Lauwersmeer

Van wilde golven tot rustig kabbelen

Heb je liever zoet of zout? Vanuit Lauwersoog kan het allebei. Trotseer de golven van de Waddenzee of glijd op je gemak over het Reitdiep, als je wilt zelfs helemaal naar Duitsland. Sta zelf aan het roer of laat je varen tijdens een van de talloze excursies.

Laat je varen

Vanuit de havens van Lauwersoog starten uiteenlopende excursies. Ga aan boord van een reddingsboot en ervaar tijdens een spectaculaire tocht wat G-krachten zijn. Scheep in vlak voor eb en ga van boord op een droogvallende zandplaat voor een wandeling over het Wad. Maak een rondvaart door de haven in een voormalig betonningsvaartuig. Kies voor een fotovaartocht langs plekken vol vogels. Neem de catamaran of watertaxi naar Schiermonnikoog. Of ga voor groot en neem de veerboot naar dit autoluwe Waddeneiland. In 45 minuten sta je op een wandel- en fietsparadijs waar elk seizoen zijn eigen charme heeft.

Bekijk voor meer informatie: 

Zelf aan het roer

Op allerlei plekken kun je bootjes huren voor een zelf uitgestippeld vaartochtje. Natuurlijk zijn ook eigen boten welkom. Aan het Lauwersmeer liggen meerdere jachthavens. Gebruik de recreatiesteigers als thuisbasis voor meerdere dagtochten of leg hier kort aan voor een tussenstop aan wal.  Een klein tochtje over het Lauwersmeer is al prachtig, maar je kunt het ook groots aanpakken. Vanuit het Lauwersmeer kun je via een staande mastroute varen naar Leeuwarden en Groningen. Vandaaruit kun je door naar de Friese meren, het Oldambtmeer en zelfs Duitsland. Zijn je boot en je zeebenen geschikt? Kies dan voor het ruime sop van de Waddenzee.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief