Met kinderen in Waddenland

Ongeremd klauteren. Knuffelen met koeien. Of dieren van heel dichtbij bekijken. In Waddenland zijn veel avonturen te beleven voor de jongere generaties.  Leuk voor de kinderen én de ouders. Ga op ontdekkingstocht en maak op speelse wijze kennis met de regio.​

Adventurepark Waddenfun | Ongeremd klauteren

Wehe den Hoorn - Het grootste klimpark van het land staat gewoon in het Noorden. Met 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines kan je bij Waddenfun klauteren tot je een ons weegt. Ga tot grote hoogtes en glijd zo over de Groningse velden. Ook als je wilt leren boogschieten moet je hier zijn. Of stapel samen de toren van Warfhoezen. Een dag vol met avontuur.

Lees meer

Doezoo | Beestachtig leuk

Als je denkt dat de natuur saai is, dan heb je zeker nog nooit een slang om je nek gehad? Of een stinkdier geaaid? Naast voelen en zien, zal je in DoeZoo in Leens enorm veel dieren horen en ruiken. En proeven dan? Nou… lust je wel een lekker koekje van wormen?

Lees meer

Koeien knuffelen | Dicht bij de natuur

Zuidwolde - Iedereen kan wel eens een knuffel gebruiken. Jij, maar een koe ook. Waarom helpen we elkaar niet een handje? Bij biologische educatieboerderij Beleef de Koe kan je de lieve grote wezens omarmen. Even de stress weg. Plus: door de altijd warme vacht van de koe is het fijn knuffelen.

Lees meer

Zeehondencentrum Pieterburen | Van ziek tot zeehond

Pieterburen - Op een blauw kussen tuur je op je buik door een raampje. Zoef, daar zwemt een zeehond voorbij. En nog eentje. Deze is alweer bijna gezond genoeg om terug te gaan naar de Waddenzee. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of die hun moeder kwijt zijn. Tijdens je bezoek kan je meekijken bij het voeren en de verzorging van de dieren.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief