Water in het Westerkwartier

Zoek je een leuke activiteit op of om het water? Dan ben je in het Westerkwartier op de juiste plek. Kies voor een middagje ontspanning of ga op avontuur. Stap op de sup en ontdek de omgeving of gooi je hengel uit en vang de mooiste vissen. Hier kan het allemaal.

Supverhuur Pieterzijl, Bootverhuur de Lauwers

Pieterzijl, Lauwerszijl - Op de Lauwers, die van Stroobos naar Zoutkamp loopt, kan je heerlijk varen of suppen. Geniet van het kabbelende water terwijl je een ijsvogel voor je uit ziet vliegen. Onderweg zijn er mogelijkheden om aan te leggen en te genieten van de rust en de ruimte. Vaar richting Zoutkamp, het historische vissersplaatsje met het visserijmuseum, de vele visrestaurantjes en de kleurige huisjes of ga door de sluis richting Nationaal Park Lauwersmeer.

Watersportcentrum Lettelbert

Lettelbert - Actief het waterrijke Westerkwartier verkennen? Vanaf Watersportcentrum Lettelbert kun je verschillende routes kanoën van 2,5 tot 12 kilometer. Ook kun je er terecht voor een kopje koffie en een heerlijk stuk huisgemaakte cranberrytaart. Je peddelt binnen een half uur naar het Leekstermeer. Voor een weids uitzicht kano je naar Enumatil. Je komt dan langs de Lettelberterdijk. Dit is een nieuw wateropslaggebied waar ook veel watervogels leven. Soms wel duizenden tegelijk.

Lees meer

Strandheem

Opende - Luier op een prachtig zandstrand of bouw samen met de kinderen een sprookjesachtig zandkasteel. Lekker spelen op een van de vele speeltoestellen of neem een frisse duik in het water. Het kan allemaal op het zwempark van Recreatiecentrum Strandheem. Daarnaast vind je er de leukste outdoor activiteiten en kun je er in groepsverband paintballen. Bij de snackbar haal je een verfrissend ijsje, dat hoort natuurlijk bij een mooie zomerdag.

Vissen

Westerkwartier​ - Zin om de hengel uit te gooien? In het Westerkwartier kun je heerlijk vissen bij de vele kanalen, vijvers, haventjes en aanlegplekken. Groningen barst van de allerbeste visplekken. Wat een goede visplek is voor jou hangt af van de vis die je wilt vangen. Maar we geven je toch een paar tips. Zo kun bij het Van Starkenborgh kanaal, het Hoendiep en de Lettelberterplas goed vissen. In bijna alle wateren van de gemeente mag je hengelen met je VIS-pas.

Lees meer

Reitdiepveer

Aduarderzijl, Schaphalsterzijl - Met de Reitdiepveer vaar je in een kwartiertje tussen de twee aanlegplaatsen bij de eeuwenoude sluizen van Aduarderzijl en Schaphalsterzijl. Het Reitdiep vormt de natuurlijke scheiding tussen Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Hogeland. Een aantal jaren geleden ontstond het idee om beide historische landschappen via een veerdienst met elkaar te verbinden. Hierdoor kun je makkelijk fiets- en wandelroutes van het Hogeland en het Middag-Humsterland met elkaar combineren. 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief