Actief Westerkwartier

In het Westerkwartier is een heleboel te beleven. Lekker met veel natuur om je heen. Verken de regio vanaf de rug van een paard, speel een potje boerengolf of probeer tijdens een polsstokroute met droge voeten de overkant de bereiken. Hier leer je het Westerkwartier op een hele andere manier kennen. Activiteiten genoeg.

Paardrijden

In het Westerkwartier heb je de ruimte en geniet je volop van de prachtige natuur. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier veel aan paardensport wordt gedaan. Het is de perfecte combinatie van sport en ontspanning. Samen met je paard ontdek je het bijzondere landschap van het Westerkwartier. Het ene moment galoppeer je in volle vaart over de lange uitgestrekte wegen, het andere moment rijd je over smalle paden en moet je af en toe bukken voor de takken van de bomen. Bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) op Langoed Nienoord is een boekje verkrijgbaar met allemaal ruiterroutes. De komende tijd wordt het aantal men- en ruiterroutes alleen maar verder uitgebreid dankzij de inzet van Westerkwartier Paardenkwartier. Op de rug van een paard vergeet je de hele wereld.

Lees meer

Zuiderham Boerengolf Aduard

Al golfend door de weilanden met een klompje als golfclub. In Aduard speel je een gezellig potje boerengolf met familie of vrienden. Het verschil met normaal golf is niet heel groot, je moet ervoor zorgen dat je met zo weinig mogelijk slagen de bal in het plastic emmertje krijgt. Wel is de omgeving heel anders, je loopt namelijk in een weiland tussen de koeien en schapen. Trek dan ook warme en oude kleding aan en vergeet je laarzen niet. Een echte boerenbeleving dus.

Lees meer

De polsstokroute Theetuin Blotevoetenhof

Gewapend met een polsstok leg je een uitdagende route af door de natuur van het zuidelijk Westerkwartier. Om je op te laden voor je avontuur begin je met een drankje en iets lekker bij Theetuin Blotevoetenhof. Daarna krijg je de polsstok in je handen en volgt een korte uitleg. Kom jij droog aan de overkant? Met de polsstokroute spring je over vijftien verschillende sloten en poelen. Als je liever een normale wandeling maakt kan je ook een van de wandelroutes vanaf de theetuin volgen. Als je niet bang bent om nat of vies te worden, dan is ook het Blotevoetenpad een optie.

Lees meer

Mountainbike route Marum

Met deze uitdagende route van 30 kilometer fiets je door het unieke coulisselandschap van het zuidelijk Westerkwartier. De route begint bij de parkeerplaats van Horeca Centrum Heerlijkheid in Marum. Via het Slibsterbos ga je door het Coendersbos waar loof- en naaldbomen elkaar afwisselen. Ook gaat een deel van de route over verrassende landweggetjes en doorsteekjes. Voor een extra uitdaging neem je bij de Jonkersvaart de route richting Jan Dijkzand. Met deze technische lus van 5 kilometer ga je door de privé beeldentuin van Jan Dijk en kom je moeilijke obstakels tegen. Op de route zijn veel splitsingen en gevaarlijke kruisingen. Let goed op de bordjes en geniet van deze prachtige track.

Lees meer

Zwemmen

Duik je liever het water in? Bij Zwemkasteel Nienoord in Leek of zwembad Eekeburen in Oldekerk kun je heerlijk op je gemak baantjes trekken, meedoen aan leuke activiteiten zoals aquarobics of met het hele gezin spelen in het water. Beide hebben ook een binnenzwembad en zijn dus ook ideaal voor op een druilerige dag.

Toe aan ontspanning?

Heb je genoten van een van deze actieve uitjes en ben je toe aan ontspanning? Breng dan een bezoekje aan Wellnessresort de Waterlelie aan de Oudestreek in Zevenhuizen. Je kunt er genieten van verschillende originele sauna's. Zo klets je gezellig met elkaar in de babbelsauna en kom je tot rust in de prachtige zoutsteensauna. Afspoelen kan onder de spuwers, in het dompelbad of bij de klaterende waterval. Buiten maak je een wandelingetje in de grote tuin of dobber je in een van de baden. Toch last van spierpijn of vermoeidheid na je uitje? Kies dan voor een (hot stone) massage en duik daarna de infrarood sauna in.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief