Westerwolde vanaf het water

Bekijk Westerwolde een keer op een hele andere manier, vanaf het water. Vaar door de kanalen die ooit volop gebruikt werden voor de turfvaart of meander met de rivier mee door het landschap. Pak een bootje of een kano en creëer golven in het water. Gooi je hengel uit en wacht tot je dobber onder gaat. Op het water beleef je de mooiste avonturen.

Varen

In Westerwolde zijn verschillende leuke routes te vinden om met je bootje te varen. Vaar over de kanalen dwars door de dorpen in de regio. De dorpen zijn hier ooit ontstaan langs de routes van de turfvaart, vanaf het water ervaar je de plaatsen als een schipper uit die tijd. Naast de mooie dorpen is er in Westerwolde ook een boel groen om doorheen te varen. Vaar door de bossen en leg aan bij de onneembare vesting Bourtange. Op de website van het Routebureau vind je allemaal leuke routes door deze regio.

Lees meer

Vissen

De natuur in Westerwolde is prachtig. Helemaal als je er even in stil gaat zitten. Bijvoorbeeld met je hengel langs de Westerwoldse Aa of een van de andere fijne visstekken. Geniet van de rust, de stilte, het glinsterende water, het wuivende riet, de voorbij vliegende libellen en wie weet hengel je wel een mooie vis binnen. In de wateren van Westerwolde zwemt een grote verscheidenheid aan vissen. Van paling tot snoek en dikke danjers. Als visser ben je in hier aan het goede adres.

Lees meer

Kanoën

Pak je peddels en stap in. In Westerwolde zijn meerdere locaties waar je kano's of kajaks kunt huren. Een lekker sportieve manier om de regio te gaan ontdekken. Vaar door de natuur van de Ruiten Aa en laat je verwonderen door al het groen om je heen. Glijdend door het wuivende riet stuur je behendig jouw kajak door de water.

Meer op het water

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief