Rondvaarten

Er zijn veel mogelijkheden voor een mooie rondvaart, zowel in de stad als in de provincie. Vanaf het water is zoveel meer te zien. Kijk eens naar onze stad en provincie vanuit een ander perspectief. Zo vertellen de grachten en wateren van Groningen je graag haar geheimen. 

Voor een rondvaart in de stad kun je onder andere terecht bij Rondvaartbedrijf Kool. De rederij verzorgt al jaren rondvaarten door de diepen (grachten) van Groningen. Stap aan boord, kijk om je heen, luister naar de schipper en ontdek de geschiedenis van Groningen. Ontdek hier het aanbod van Rondvaartbedrijf Kool.

Ook Boot Groningen laat je graag de mooiste plekjes van onze stad zien. Stap aan de boord van de sloep en laat je meenemen door de grachten. Kijk je ogen uit. Er zijn arrangementen met en zonder spreker beschikbaar. Zo kun je rustig genieten of je laten inspireren door interessante verhalen. Liever een tochtje buiten de stad maken? Ook dat is mogelijk. Ontdek hier het aanbod van Boot Groningen.

Buiten de stad is het Paterswoldsemeer een heerlijke plek voor een tocht op het water. In dit unieke natuurgebied vlakbij de stad kom je even helemaal tot rust. Laat je een middag lekker in de watten leggen tijdens een tocht van Wijnboot Groningen. Geniet op het water van de beste wijnen en snacks. Ontdek hier het aanbod van Wijnboot Groningen.

Op hetzelfde Paterswoldsemeer kan je ook nog grootser uitpakken tijdens de rondvaarten van The Lake Events. Hun drijvende ponton is een heerlijke plek om te borrelen. Onderweg stop je bij een van de onbewoonde eilandjes in het meer en kan je een frisse duik in het water nemen of op een supplank stappen. Hier kan het allemaal. Ontdek hier het aanbod van The Lake Events.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief