Rondvaarten

Er zijn veel mogelijkheden voor een mooie rondvaart, zowel in de stad als in de provincie. Vanaf het water is zoveel meer te zien. Kijk eens naar onze stad en provincie vanuit een ander perspectief. Zo vertellen de grachten en wateren van Groningen je graag haar geheimen. 

Voor een rondvaart in de stad kun je onder andere terecht bij Rondvaartbedrijf Kool. De rederij verzorgt al jaren rondvaarten door de diepen (grachten) van Groningen. Stap aan boord, kijk om je heen, luister naar de schipper en ontdek de geschiedenis van Groningen. Ontdek hier het aanbod van Rondvaartbedrijf Kool.

Rondvaartboot de Rinus vaart je ook langs de meest mooie historie aan de Groningse grachten. Ontspan terwijl de schipper je door het water manoeuvreert, hier hoef je je echt even helemaal geen zorgen te maken. Je eigen favoriete muziek en de gekoelde drankjes maken het een middag om niet snel te vergeten. Ontdek hier het aanbod van Rondvaartboot de Rinus.

Ook Boot Groningen laat je graag de mooiste plekjes van onze stad zien. Stap aan de boord van de sloep en laat je meenemen door de grachten. Kijk je ogen uit. Er zijn arrangementen met en zonder spreker beschikbaar. Zo kun je rustig genieten of je laten inspireren door interessante verhalen. Liever een tochtje buiten de stad maken? Ook dat is mogelijk. Ontdek hier het aanbod van Boot Groningen.

Teuntje de Slak neemt je mee op ontspannen vaart over het Hoornsemeer en Paterswoldsemeer. Even geen zorgen, maar dromen op het water. Ook voor de avonturier zijn er genoeg activiteiten op en rondom het water te beleven. Een BBQ op het water, een dropping op een onbewoond eiland of allerlei verschillende watersporten, bij Teuntje de Slak kan het allemaal. Ontdek hier het aanbod van Teuntje de Slak.

Op hetzelfde Paterswoldsemeer kan je ook nog grootser uitpakken tijdens de rondvaarten van The Lake Events. Hun drijvende ponton is een heerlijke plek om te borrelen. Onderweg stop je bij een van de onbewoonde eilandjes in het meer en kan je een frisse duik in het water nemen of op een supplank stappen. Hier kan het allemaal. Ontdek hier het aanbod van The Lake Events.

Iets verder weg van de stad vind je het Oldambtmeer. Hier kan je met Pieter Dekker Rondvaarten een vaartocht door Blauwestad maken. Een vaartocht duurt anderhalf uur en de route gaat langs de moderne huizen die rondom het meer gebouwd zijn. Of boek een avondvaartocht bij ondergaande zon. Met hapjes, drankjes en live muziek wordt het gegarandeerd een leuke avond. Ontdek hier het aanbod van Pieter Dekker Rondvaarten.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief