Eemsdelta in en op het water

Het Groningerland kenmerkt zich door vele maren, diepen en meren. Waterwegen die een heel ander perspectief geven op de omgeving en bebouwingen. Maak kennis met het Eemsdelta van een andere kant. Lekker relaxed in een sloep of sportief in een kano. Ook als je zin hebt om het water in te gaan kan je hier terrecht voor een frisse duik in een van de bijzondere zwemlocaties van de Eemsdelta. 

Kanoën

Pak je peddels en stap in. In Eemsdelta zijn verschillende locaties waar je kano's of kajaks kunt huren. Waar je heerlijk het water op kan. Peddel door het historische centrum van Appingedam of maak kennis met het wad. Een lekker sportieve manier om de regio te ontdekken.

Suppen

Suppen staat voor 'Stand Up Paddle'. Staand op een supboard peddel je door het water. Van bovenop je plank krijg je een heel ander beeld van Eemsdelta. Je maakt het zo ontspannen of intensief als je zelf wilt. Deze manier van voortbewegen over het water is ook nog eens goed voor het lijf: tijdens het suppen gebruik je al je spiergroepen.

Loodskotter

De Loodskotter Eems is een uniek zeilschip dat vaart vanuit de haven van Delfzijl. Wanneer je aan boord van het schip stapt waan je je meteen al in het verleden. Het houten dek, de robuuste masten, de stevige touwen en lijnen ademen de sfeer van vroeger. Tijdens de tocht over open zee zal je je verbazen over het gemak waarmee de boot door de golven snijdt. Een unieke ervaring voor zowel doorgewinterde zeilers als niet-zeilers.

Lees meer

Havens

Eemsdelta heeft de vaartoerist veel te bieden: vanuit de stad Groningen vaar je via het Damsterdiep richting de meanderende maren in Eemsdelta. Verspreid over de regio zijn er een heel aantal leuke jachthavens te vinden om je bootje aan te leggen. Vaar tussen de kolossale schepen door in de haven van Delfzijl of leg aan naast het historische gemaal van Termunterzijl. Er zijn genoeg mooie plekjes om je boot aan te meren.

Lees meer

Zwemmen

Even afkoelen tijdens de warme zomerdagen? Of juist een frisse duik in de koudere maanden? In Eemsdelta zijn een aantal bijzondere zwemlocaties. Leg je handdoek neer bij een van de zeestranden aan de kust of zwem in een uniek zoutwaterbad bij Loppersum.

Lees meer

Varen

De wateren van Eemsdelta bieden voor ieder wat wils. Laat je meevoeren met het Damsterdiep, en geniet van frisse lucht en prachtige uitzichten. Op de vaarkaart vind je onder andere actuele informatie over brug- en sluistijden, zodat je altijd goed voorbereid aan je vaaravontuur begint.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief