Zwemmen in Eemsdelta

Even afkoelen tijdens de warme zomerdagen? Of juist een frisse duik in de koudere maanden? In Eemsdelta zijn een aantal bijzondere zwemlocaties. Leg je handdoek neer bij een van de zeestranden aan de kust of zwem in een uniek zoutwaterbad bij Loppersum.

Zeestrand Delfzijl

Delfzijl – Vanuit het centrum van Delfzijl wandel je zo het strand van de stad op. Hier kan je een duik maken in de Eems of je helemaal uitleven in het zand. Bouw je eigen borg of maak het Eemshotel na met zand. Tip: bouw je zandkasteel op een wierde, dan staat hij sowieso veilig als het water stijgt.

Strand Termunterzijl

Termunterzijl - Direct over de dijk bij de familiecamping Zeestrand in Termunterzijl vind je een strandje aan de Waddenzee. Van hieruit zijn allemaal verschillende dingen te doen. Neem een frisse duik in de zee, ga kitesurfen of maak een wandeling over het wad. Vanaf het strandje loop je ook zo de kern van het dorp in om een lekker visje te gaan eten.

KP Zijl Zoutwaterbad

Loppersum  - In Loppersum is een uniek zoutwater zwembad te vinden. Het Zoutwaterbad K.P. Zijl is in 1933 met de hand uitgegraven en het water wordt opgepompt uit een bron van 112 meter diep. Het water wordt op een natuurlijke wijze verwarmd: door de zon. Het zoute water is goed voor de huid en extra rustgevend. Na het zwemmen kun je genieten van de zon op de dijken of met elkaar gaan volleyballen op het speelveld.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief