Watersport

Op het Groningse water is van alles te beleven. Kies eens voor een sportieve activiteit en probeer een nieuwe watersport uit. Zet de ski's onder je voeten en scheer over de meren, vang de wind in je zeilen of verken de stad vanaf het water. In Groningen zijn er veel mooie plekken om het water op te gaan.

Scheer over het water

Altijd al eens willen waterskiën of wakeboarden? In Groningen zijn meer dan genoeg plekken waar je je skills kunt laten zien. Zo kan je in de stad terecht bij Wakepark Groningen bij Kardinge. Dicht bij de stad zit Break Out Grunopark verstopt tussen het groen en in het Paterswoldsemeergebied zit WaterSkiClub Paterswoldsemeer. In de provincie kan je in Veendam terecht bij Watersportcentre Veendam.

De wind in je zeilen

Als je het hebt over een sport waarbij je alle elementen moet beheersen, dan is dat wel zeilen. De groten open meren in de provincie zorgen daarbij voor extra uitdaging. Leuk toch? In Groningen zijn er verschillende plekken waar je kunt leren zeilen. Bijvoorbeeld bij de scholen bij Blauwestad, Meerstad en op het Zuidlaardermeer. Tegen de stad aan ligt het Paterswoldsemeer, hier kan je bij Teuntje de Slak terecht.

Met je voeten op een plank

Ga je liever voor een plank in plaats van een boot? Kies dan eens voor windsurfen. In tegenstelling tot het algemene surfen heb je hier geen golven voor nodig, maar alleen de wind. En wind hebben we in Groningen meer dan genoeg. In de provincie kan je onder andere windsurfen bij de Lauwermidden in het Nationaal Park Lauwersmeer. Ook bij Vakantiepark Cnossen bij het Leekstermeer kan je terecht om het windsurfen onder de knie te krijgen. En waar gezeild kan worden, kan je ook vaak windsurfen. Keuze genoeg dus.

Stap in een kano

Pak je peddels en stap in je kano. In Groningen zijn talrijke plaatsen waar je eenpersoons kano's of twee- tot driepersoons kajaks kunt huren om lekker te varen. Van het Paterswoldsemeer tot aan Winsum en zelfs het wad. Geniet onderweg van de weidsheid van het Groninger landschap, een goed gevulde picknickmand en de rust.

Bekijk alle plekken

Ontspan op een supplank

Suppen staat voor 'Stand Up Paddle'. Staand op een supboard peddel je door het water. Je maakt het zo ontspannen of intensief als je zelf wilt. Deze manier van voortbewegen over het water is ook nog eens goed voor het lijf: tijdens het suppen gebruik je al je spiergroepen. In Groningen kan je op veel plekken een supplank huren. Ontdek de stad vanaf het water of ontdek de bijzondere plekjes van de provincie onder de volle maan.

Bekijk alle plekken

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief