Zwemmen in de stad

Als het kwik de 20 graden voorbij is, kun je enorm zin krijgen in een verfrissende duik. Maar laten we eerlijk zijn, als je in de stad bent heb je niet altijd zin om daarvoor eerst een half uur of langer in een auto of dampende bus te zitten. Waar in de stad moet je zijn als je plots zin hebt in een plons? Wij zochten een paar fijne zwemplekken voor je uit, allemaal op loop- of fietsafstand van het centrum van Groningen. Zwemse!

Strand Meeroevers | Knus natuurstrand

Waterviolier, Groningen - Op 25 minuten fietsen in oostelijke richting van de binnenstad, vind je een knus natuurstrand. Bij Strand Meeroevers zijn alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag aanwezig. Je kunt er natuurlijk heerlijk zwemmen, zonnen en de uitkijktoren beklimmen. Maar wat dacht je van supboarden, kajakken, kiten, windsurfen, beachvolleyballen. En als je dat allemaal gedaan hebt, is het heerlijk ontspannen met je handdoek op het strand.

Lees meer

Grunostrand | Plezier maken in en rond het water

Harkstede - Het lijkt misschien ver weg, maar binnen 30 minuten fietsen ben je er: het Break Out Grunopark te Harkstede. Bij dit activiteitenpark is niets te gek, zo kun je er vlotten bouwen, paintballen, waterskiën en meer. De Grunoplas vormt regelmatig het decor voor de activiteiten van het Grunopark, op het bijgelegen ligstrand is het 's zomers lekker zwemmen en zonnebaden.

Lees meer

Het Stadsstrand | Ruim 4.000 m2 strand in hartje stad

Vrydemalaan 2, Groningen - Je verwachte het niet, maar in Groningen is het strand dichterbij dan je denkt. Op slechts een kwartiertje lopen vanaf de Grote Markt, op het Ebbingekwartier vind je een met boeien afgezet stuk water om in te zwemmen. Een relaxte plek waar je op zonnige dagen ook een potje beachvolleybal, tafeltennis, tafelvoetbal of een potje schaken speelt. De strandwachten maken het zomerse plaatje af. Het is het enige echte stadsstrand in Groningen.

Lees meer

De Papiermolen | Openluchtzwembad voor jong en oud

Papiermolenlaan 3, Groningen - Wie niet van zand houdt kan in de stad Groningen verkoeling zoeken in het (stads)zwembad. De Papiermolen is hét openluchtbad van de stad, op slechts 10 minuten fietsen of een half uur lopen vanaf de Grote Markt. Eenmaal daar ben je wel even zoet want de papiermolen telt onder andere drie duikplanken, een 35 meter lange glijbaan, een 50-meterbad en een grote speel- en zonneweide. Vooraf reserveren is noodzakelijk in verband met de corona-maatregelen.

Lees meer

Sportcentrum Kardinge | Voor als het weer toch wat tegen zit

Kardingerplein 1, Groningen - Het multifunctionele sportcentrum Kardinge bestaat onder andere uit een subtropisch zwembad waar je je in een tropisch land waant met palmbomen en heerlijk warm water. Het bad heeft een spectaculaire zestig meter lange glijbaan, een golfslaginstallatie, een draaikolk, een wildwaterkreek en nog veel meer. Een leuk alternatief dus, voor als het regent of toch net wat te koud is om in de Kardingerplas te zwemmen. Reserveren voor het zwembad is vanwege corona noodzakelijk.

Lees meer

Hoornse Plas | Zwemwater in de 'tuin' van Groningen

Kaapse Baan 1, Groningen - Vele Groningers brengen hun warme zomerdagen er door: de Hoornse Plas. Het ligt ten zuiden van de stad Groningen, naast de meren Hoornsemeer en het Paterwoldsemeer. Bij de Hoornse Plas vind je een speel- en spartelvijver voor de allerkleinsten, zandstranden en speel- en ligweiden. Ook worden er veel sportieve en recreatieve evenementen georganiseerd zoals beachvolleybal en barbecues. Rondom het meer vind je leuke strandtentjes waar je gezellig kunt borrelen of dineren.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief