6x genieten van Groningse ijsjes

Wie houdt er nou niet van een heerlijk ijsje. Op een warme zomerse dag, of gewoon omdat je er zin in hebt. Gelukkig zijn er in de stad en in de provincie veel plekken waar je terecht kunt voor de lekkerste ijsjes. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. 

© Demi Gelati

Demi Gelati | Provincie

Redersplein 2, Blauwestad - Ambachtelijk schepijs, vol van smaak dankzij de verse boerenmelk. Niet alleen het ijs is hier vol van smaak, de kleurrijke macarons zijn dat ook. Neem jij het Italiaanse ijs met de Italian Cookie macaron of ga je toch voor de Nederlandse macaron Dutch Cookies and Cream?

Lees meer
© IJssalon Bij De Sluis

Bij De Sluis | Stad

Bij de Sluis 1 - Na een heerlijke middag suppen een ijsje eten. Je kunt Bij De Sluis het water op en een rondje door de stad peddelen. Na deze workout ben je natuurlijk wel toe aan een ijsje. Of loop gewoon langs om er eentje te halen, dat kan natuurlijk ook. Het ijs wordt bereid met verse natuurlijke ingrediënten volgens een eeuwenoud Italiaans recept. Hier vind je pure smaak en vermaak.          

Lees meer

IJssalon Veendiep | Provincie

Dorpsstraat 4, Vriescheloo - Heerlijk ijs in een bijzondere omgeving. Je kunt hier fietsen, kanoën, waterfietsen en niet te vergeten: een lekker ijsje halen. Liefhebber van koffie of thee? Bij deze ijssalon krijg je daar een klein ijsje bij. Aan het schoteltje zit een speciaal houdertje voor het kleine horentje met ijs.

Lees meer
© Gino's IJssalon

Gino's IJssalon | Stad

Gedempte Zuiderdiep 30 & 83 - Bij Gino’s hebben ze voor ieder wat wils. Naast vegan en suikervrij ijs vind je bij Gino’s veel bijzondere ijssmaken en een zwart hoorntje dat naar vanille smaakt. Je kan je favoriete ijs makkelijk meenemen naar huis in een bakje met deksel of eet je ijsje op de verborgen binnenplaats. Het is allemaal mogelijk bij Gino’s.

Lees meer
© Anja van Heiningen

IJssalon De Boeter | Provincie

Reitdiepskade 2, Zoutkamp - De Boeter ligt in de haven van Zoutkamp. Voor of na een tochtje op het water kun je mooi een ijsje mee pikken. De Boeter is een gezellig restaurant in de buurt van het Nationaal Park Lauwersmeer. Mensen rijden graag een stukje om voor misschien wel het lekkerste Deense schepijs uit Groningen. Laat je verassen door unieke smaken, zoals duindoorn.

Lees meer
© Toscana IJssalon

Toscana IJssalon | Stad

Folkingestraat 47 & Steentilstraat 13 - Durf jij het aan om de seizoenssmaken drop, lavendel met yoghurt en limoen basilicum te proberen? Je vindt ze bij Toscana, in twee van de mooiste straatjes van Groningen. Voor iedereen is er ijs. Je hebt hier lactosevrij ijs, een glutenvrij hoorntje en suikervrij ijs. Verder is er keuze uit wel 40 smaken. Het ijs is elke dag vers en wordt gemaakt zonder conserveringsmiddelen.

Lees meer

Ontdek ook