10x vertier op het water

Het hoofd koel houden wanneer het kwik stijgt? In en op het Groningse water is genoeg te beleven. Trotseer de golven van de Waddenzee of SUP in alle rust langs de hangende keukens van Appingedam. Vanaf het water ontdek je Groningen op een heel andere manier. Je komt hier helemaal tot rust.

Suppen langs de hangende keukens

Appingedam – Suppen staat voor 'Stand Up Paddle'. Staand op een supboard peddel je door het water. Tijdens het suppen gebruik je alle spiergroepen van je lichaam. Een bijzondere plek waar je dit kan doen is op het water in Appingedam. Suppend langs de hangende keukens kom je helemaal tot rust. Naast een sportieve uitdaging pak je zo ook nog een stukje erfgoed mee. Kon minder.

Lees meer

Varen van museum naar museum

Groningen/Zoutkamp – Van juni tot en met september organiseren het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A en Het Groninger Landschap bijzondere dagtochten over het Reitdiep. Met de historische garnalenkotter de ZK4 vaar je van het ene museum naar het andere. Een bevlogen gids vertelt je alles over het Reitdiepgebied. Een bezoekje aan beide musea staat natuurlijk ook op de planning.

Lees meer

Kanovaren door Bourtange

Bourtange – De Vesting Bourtange is een van de meest bekende plekken van de provincie Groningen. De combinatie van bastions en het drassige moeras maakte het tot een onneembare vesting. Prachtig om doorheen te wandelen, maar ook om te varen. Vanaf Stal Westerwolde vaar je met je kano zo richting Bourtange. Al peddelend door de grachten werp je een unieke blik op de verdedigingswerken.

Lees meer

Pret tussen het groen

Harkstede – In de groene omgeving bij Harkstede vind je tussen het struikgewas een grote waterplas: de Grunoplas. Aan dit water zit Break Out Grunopark. Bedenk een wateractiviteit en je kan het hier doen. Waterskiën, banaanvaren, bilboarden of suppen. Je hoeft niet te kiezen; je kunt het hier allemaal uitproberen. In de zomer organiseren ze regelmatig leuke instroomdagen, voor een lage prijs.

Lees meer

De ST5: een varend monument

Lauwersoog – Varen op een stukje historisch erfgoed. Dat kan tijdens een tocht op de ST5. Deze bijzondere boot werd in 1935 gebouwd in Makkum. Jarenlang deed de boot dienst in de visserij. Een aantal jaar geleden is hij volledig gerestaureerd en in ere hersteld. Tegenwoordig maak je op de boot bijzondere vaartochten. Maak een avondtocht over het water van Nationaalpark Lauwersmeer of ga zeehonden kijken op de Waddenzee.

Lees meer

Zwemmen in UNESCO Werelderfgoed

Delfzijl – Vanuit het centrum van Delfzijl wandel je zo het strand van de stad op. Met het zand onder de voeten kijk je uit over de Eems. Neem een duik in dit deel van het prachtige UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Liever niet nat worden? Leef je uit in het zand. Bouw je eigen borg of maak het Eemshotel na met zand. Tip: bouw je zandkasteel op een wierde, dan staat hij sowieso veilig als het water stijgt.

Lees meer

Slootje springen in het Westerkwartier

Opende – Polsstok in de aanslag en gaan. Maak een avontuurlijke wandeling door het Westerkwartier. Je begint je tocht bij Theetuin Blotevoetenhof. Vanaf hier loop je een route waarbij je over vijftien verschillende sloten en poelen mag springen. De polsstok net wat te spannend? Dan liggen er ook bruggetjes en planken om de overkant droog te bereiken.

Lees meer

Varen over de diepen

Groningen – Als je denkt dat je de stad van alle kanten wel een keer gezien hebt, moet je hoognodig het water op. Want vanaf de diepen ziet de stad er toch echt heel anders uit. De pakhuizen op de kade lijken ineens zo groot, en de brug waar je iedere dag overheen fietst oogt plotseling heel klein. Ontdek gebouwen die je vanaf de weg niet ziet. Huur een sloepje, kano of supboard en ervaar het zelf.

Lees meer

Wind in de zeilen

Midwolda – Zeg je watersport, dan zeg je Oldambtmeer. Met haar 800 hectare is het een van de grotere meren die je in Nederland kan vinden. Bijzonder is dat dit tot 2005 nog landbouwgrond was. Tijdens de aanleg van het meer is speciaal rekening gehouden met de watersport. Ideaal om te zeilen of te windsurfen. Meer zin in een boottochtje? Dat kan ook gewoon. In de jachthaven worden sloepen en kano’s verhuurd. Het meer is groot genoeg voor iedereen.

Lees meer

Scheer over het Zilvermeer

Groningen - Zet je voeten op het wakeboard en houd je goed vast. In volle vaart scheer je over het Zilvermeer. Bij Wakepark Groningen ontdek je het water bij Kardinge op een actieve manier. Of je nu zin hebt om te wakeboarden, bodyboarden, suppen of plaats wilt nemen op een funtube; hier kan het allemaal. Durf jij het aan om een van de schansen te nemen? Nee? Dan kan je hier ook een aantal lessen nemen om het allemaal nog net wat beter onder de knie te krijgen.

Lees meer

Meer op het water

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief