Herfsttips in de Veenkoloniën

Het is altijd de grote vraag: wat gaan we doen deze herfstvakantie? Gelukkig is er in de Veenkoloniën genoeg te beleven deze herfst. Leef je heerlijk uit in Borgerswold, neem een duik in Tropiqua of proef en beleef in Stadskanaal. Waar ga jij de herfst beleven?

Borgerswold | Het ultieme uitleven

Op veel plekken in de Veenkoloniën kan je je even lekker uitleven samen met de kinderen. Maar met name in Borgerswold zijn er heel veel mogelijkheden voor een actief dagje uit. Kinderen kunnen daar kanoën, het water op, klimmen en klauteren, spelen in de Spelerij en naar de kinderboerderij. Voor de jongere ontdekkers is het Veenjagerspad een echte aanrader. Een wandeling maken of mountainbiken in Borgerswold kan natuurlijk ook.

Lees meer

Tropiqua | Subtropisch zwemparadijs

Een middag naar het zwembad is natuurlijk een mooie activiteit voor een druilerige dag. In Veendam vind je Tropiqua; een subtropisch zwemparadijs voor alle leeftijden. Hier kan je lekker met je kleintje spetteren, of met je tieners naartoe om te zwemmen en van de glijbaan te roetsjen. Tropiqua heeft twee spannende glijbanen, een wildwaterkreek en een peuter- en kleuterparadijs. In het restaurant is allerlei lekkers te krijgen. Kortom: plezier voor het hele gezin.

Lees meer

Veenkoloniaal Museum | een middagje cultuur

Wil je een middagje cultuur snuiven, dan kun je in Veendam terecht bij het Veenkoloniaal museum. Met de vaste tentoonstellingen ontdek je hoe de Veenkoloniën zijn ontstaan en leer je over de geschiedenis van het gebied. Ook is er altijd een mooie wisseltentoonstelling. Deze keer is dat 'Groningen zeilt - Schilderijen, tekeningen en Kapiteins'. Tijdens de hele maand oktober kunnen kinderen zich daarnaast verheugen op een griezelspeurtocht door het museum of een eigen knipselkunstwerk maken. Val jij in de prijzen met je kunstwerk?

Lees meer

Maak een fietstochtje | Lekker naar buiten

Het wijdse uitzicht over de landerijen, dat is het kenmerkende landschap van de Veenkoloniën. Maak eens een fietstochtje door de omgeving. Je zult versteld staan van de bijzondere dingen die je tegenkomt in dit deel van Groningen. Wat dacht je van leuke dorpjes aan het water, de zichtbare geschiedenis en het cultureel erfgoed dat je op de routes tegenkomt. Om het je makkelijk te maken zijn er verschillende fietsroutes uitgezet, zoals de Zoveelkerkenroute, Deur de eerdappelveldenroute, de 7 bruggetjes route en Rondje Veendam.

Lees meer

Maak een Gronings recept | Lekker en lokaal

Is het buiten niet zulk lekker weer? Ga dan eens thuis aan de slag met Gronings lekkers. Met recepten en handige kookvideo's helpen we je op weg om een ware Groninger keukenprins(es) te worden. Zo maak je heel makkelijk je eigen eierbal, poffert en mosterdsoep. Smaakt veel lekkerder toch?

Lees meer

Proef en Beleeftips | Ontdek Stadskanaal

Stadskanaal staat bekend om zijn veen- en turf verleden. Maar wist je ook dat er in Stadskanaal veel te beleven en te proeven valt? In de 'Proef & Beleef Stadskanaal tips' kun je een overzicht vinden dan deze belevenissen en proeverijen. Je haalt de kaart bij Pengels Outdoor Stadskanaal, City Hotel Stadskanaal of Gasterij Natuurlijk Smeerling. Op de kaart vind je 13 tips voor beleven, 8 tips voor streekproducten en 5 tips voor proeven. Van streetart, een workshops pizza bakken en een bomenroute in het Julianapark tot een bezoek aan Buffelboerderij Meems. Vergeet niet wat lekkers te proeven of mee te nemen naar huis!

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief