Herfstvakantie in Westerwolde

De herfstvakantie is in aantocht. Nog geen plannen gemaakt? Hier vind je een aantal leuke ideeën voor uitjes met kinderen in Westerwolde. Van een actief fietstochtje en een bezoek aan een bijzondere attractie tot de leukste musea. Waar zien we jou deze herfstvakantie?

Kinderfietstocht | Actief dagje uit

Wedde/Stadskanaal - In Westerwolde zijn speciaal voor kinderen fietstochten uitgezet. Je kunt starten in Wedde of in Stadskanaal. Deze routes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Tijdens het fietsen speel je een superspannend spel en probeer je een mysterie op te lossen.

Lees meer

Klooster Ter Apel | Avontuurlijke speurtocht

Ter Apel - Breng eens een bezoekje aan het Klooster in Ter Apel. Het klooster stamt uit de 15e eeuw en is het enige klooster in de wijde omtrek. Lang geleden woonden er in Klooster Ter Apel monniken. Nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken hoe het leven vroeger was. Met de avontuurlijke speurtocht ga je in het klooster op zoek naar een voorwerp. Neem een kijkje in de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers. Buiten in het Kloosterbos kun je lekker spelen.

Lees meer

Bowlen | Een spannend spelletje

Stadskanaal - Even de competitie opzoeken met een potje bowlen. Dat kan bij Restaurant De Rode Loper in Stadskanaal. Uitgespeeld? Sluit je uitje af met een lekkere maaltijd, bijvoorbeeld bij het buffet. Zeker het ijsbuffet in de ijsgrot is een feestje voor kinderen. Verder kun je er ook heerlijk eten in het steakrestaurant. Griezelig dineren en spooky bowlen zijn mogelijk in de herfstvakantie.

Lees meer

Vesting Bourtange | Voor het hele gezin

Bourtange - Een bezoek aan Bourtange is niet alleen voor volwassenen heel leuk, maar ook voor kinderen is het hier goed vertoeven. Houden de kinderen van doe-musea, dan is Terra Morra een echte aanrader. Je kunt er kanonschieten, vliegen als Nils Holgersson en verschillende spelletjes spelen. Nog meer leuks bezoeken? Ook een bezoek aan de synagoge is een leuke activiteit met kinderen. En elke zondag wordt er nog geschoten met het kanon. Dat wil je toch niet missen?

Lees meer

STAR | De Teddyberen Express

Stadskanaal - Een rit in een stoomtrein is een ontzettend leuke manier om de omgeving te ontdekken. Overal stoom, mooi uitzicht en een hele bijzondere trein. En tijdens de herfstvakantie is er een wel heel speciale rit, namelijk de Teddyberen express. Kinderen die deze dag een teddybeer meenemen mogen gratis met de trein mee.

Lees meer

MOW | Een culturele middag

Bellingwolde - In het MOW worden regelmatig tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo is er tijdens de herfstvakantie 'Doe – Denk – Durf – Donker'. Wist je dat het ’s nachts bijna nergens in Nederland zo donker wordt als op het platteland van Groningen? Dat is bijzonder! Maar hoe ziet de nacht er eigenlijk uit? Wat valt er te beleven en wie zijn er dan nog wakker? In de tentoonstelling 'Duuster' ontdek je kunst die daar over gaat. Haal je gratis expowijzer aan de balie, speur in de zalen naar aanwijzingen en vind allerlei toffe uitdagingen op je pad. Met extra activiteiten tijden de Nacht van de Nacht. Licht uit, zaklamp aan… en sterren kijken.

Lees meer

Wonderwereld Ter Apel | Wereld vol sprookjes

Ter Apel - Midden in de bossen van Ter Apel ligt een sprookjesachtige wereld. Greurt de Groninger reus, Tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje wonen hier in het bos. Dwaal door de Drakengrot en leef je uit op een van de vele speelplekken. Wonderwereld is ook een thuis voor veel diersoorten. Je kunt uilen spotten in de Uilenburcht en er zijn verschillende roofvogels. Regelmatig wordt er een roofvogelshow gehouden en je kunt ook een speurtocht doen. Ontdek deze magische plek met het hele gezin.

Lees meer

Dinopark Landgoed Tenaxx | Tussen de dino's

Wedde – Houden je kinderen van dino’s? Dan is Landgoed Tenaxx echt iets voor jullie. Op het terrein van Landgoed Tenaxx vind je meer dan twintig levensgrote dinosaurussen. Samen met de bomen vormen ze een fascinerend oerlandschap. In het sfeervol verlichte park zijn allerlei deze herfst allerlei leuke activieiten te doen. Circus Saurus geeft elke dag een speciale Halloweenvoorstelling met aansluitend dinodisco in de circustent. Ook zijn er pompoenendagen, waarbij je onder leiding van ranger Richard van een pompoen je eigen dinokop kunt maken. Op de andere dagen zijn er leuke herfstworkshops, zoals een halloweenkaars maken. Tijdens de avondopenstellingen is er een griezeltocht, waarbij je onder leiding van de ranger op zoek gaat naar het geheim van de dino’s. De avond wordt afgesloten met gezellige activiteiten bij het kampvuur, zoals marshmallows roosteren.

Lees meer

Proef en Beleef | Ontdek Stadskanaal

Stadskanaal - Stadskanaal staat bekend om zijn veen- en turf verleden. Maar wist je ook dat er in Stadskanaal veel te beleven en te proeven valt? In de 'Proef & Beleef Stadskanaal tips' kun je een overzicht vinden dan deze belevenissen en proeverijen. Je haalt de kaart bij Pengels Outdoor Stadskanaal, City Hotel Stadskanaal of Gasterij Natuurlijk Smeerling. Op de kaart vind je 13 tips voor beleven, 8 tips voor streekproducten en 5 tips voor proeven. Van streetart, een workshops pizza bakken en een bomenroute in het Julianapark tot een bezoek aan Buffelboerderij Meems. Vergeet niet wat lekkers te proeven of mee te nemen naar huis!

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief