NAIS

Unieke stoffen en unieke mensen

Aan het Damsterdiep in Groningen vind je een uniek initiatief: NAIS. Hier draait het niet alleen om stijlvolle mode en accessoires, maar ook om sociale verandering. Tweedehands stoffen krijgen een nieuw leven en worden unieke handgemaakte producten, gemaakt door even unieke mensen.

Een tweede leven

Alleen al in Nederland belanden jaarlijks miljoenen kilo’s kleding op de afvalberg. En die weggegooide kleding wordt vaak vervangen door nieuwe items. Maar wist je dat er voor het produceren van een kilo katoen maar liefst 10.000 liter water nodig is? Zonde natuurlijk, en niet zo goed voor onze geliefde natuur. Daarom wil NAIS hier graag verandering in brengen. Zij geven deze weggegooide materialen een nieuwe kans. Als laptophoes, festivaltasje of toilettas bijvoorbeeld. Dat scheelt afval én er hoeft geen nieuwe stof geproduceerd te worden voor jouw nieuwe aanwinst. De mooie producten van NAIS koop je in hun webshop, bij de Groningen Store of bij GoudGoed.

Iedereen is welkom

Bij NAIS zijn niet alleen de stoffen en producten uniek. Ook geven ze hier mensen een kans om werkervaring op te doen en zich te ontwikkelen. Zo bieden ze zinvol werk en begeleiding voor mensen die dat nodig hebben. NAIS is dan ook onderdeel van Stichting WerkPro. En iedereen is welkom om een handje mee te helpen. Ervaring is niet nodig, zolang je maar interesse hebt in textiel en een beetje creatief bent. Ook vrijwilligers zijn dus van harte welkom.

 

NAIS in de Groningen Store

De Groningen Store in het Forum geeft graag aandacht aan projecten en producten met een goed verhaal. Daarom hebben zij sinds begin dit jaar de handen ineen geslagen met NAIS. Verschillende producten van NAIS zijn nu ook te verkrijgen in de Groningen Store. Ze verkopen voor iedere gelegenheid een handig tasje. Van etui tot boodschappentas en van toilettas tot festivaltasje. Ook je laptop neem je voortaan op een hippe manier mee.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief