Duurzaam winkelen

Er zijn genoeg mogelijkheden in de stad Groningen om duurzaam te winkelen. Daarbij kan je denken aan kleding, maar ook aan je dagelijkse boodschappen. Benieuwd waar je duurzaam kan winkelen? Wij hebben een paar leuke opties voor je op een rijtje gezet.

Kokotoko

Oosterstraat 26 - Mooie en duurzame kleding toegankelijk maken om een bijdrage te leveren aan een schonere en eerlijke wereld. Dat is de missie van Kokotoko. Dit is dé plek om duurzaam te gaan shoppen. Er is kleding te vinden voor zowel mannen als vrouwen. Ook voor leuke accessoires of producten van Groningse ontwerpers kan je hier terecht. Wil je meer leren over duurzaamheid? Kokotoko geeft ook verschillende workshops.

Lees meer
Kokotoko

Laif & Nuver

Rode Weeshuisstraat 7 - Op het eerste gezicht lijkt dit een normale interieurzaak, maar niets is minder waar. Dit winkelpand is gasloos en wordt met behulp van zonnepanelen en warmtepompen verwarmd. De collecties van deze winkel zijn altijd prachtig en ook nog eens duurzaam. Bij de inkoop wordt er gelet op de arbeidsomstandigheden en de footprint. Dit zijn pas echt producten met een duurzaam karakter.

Lees meer

Zheng

Stoeldraaierstraat 11 - Voor de eigenzinnige dames die zichzelf willen onderscheiden is Zheng de perfecte plek. Zheng verkoopt kleding waarin je je prettig voelt en zal stralen. In deze winkel zijn alleen merken te vinden die zich focussen op de maatschappij en de natuur. Draag jij straks een item gemaakt van organische en duurzame grondstoffen?

Lees meer

Diezijner

Zwanestraat 29 - Producten die gemaakt zijn met aandacht voor mens en milieu. Dat is wat Diezijner belangrijk vindt. Hier vind je talloze soorten fairtrade keurmerken en lokale ontwerpers. Je kunt hier terecht voor kleding, maar ook voor schoenen en ander leuks. Ben jij op zoek naar eerlijke en kleurrijke dames- en kindermode? Dan ben je hier in de Zwanestraat aan het juiste adres.

Lees meer

Simon Lévelt

Zwanestraat 38 - Wie houdt er nou niet van een vers gemalen bakje koffie. De koffie wordt vers voor je gemalen in de winkel, helemaal afgestemd op jouw koffiezetmethode. Zelf aan de slag? Haal dan een pak verse biologische koffiebonen in de winkel. Simon Lévelt is niet alleen gespecialiseerd in koffie, theeliefhebbers kunnen hier ook terecht. Proef hier een exotische thee afkomstig uit alle windstreken.

Lees meer

Appel & Ei

Oosterstraat 25 - In deze tijd worden er veel kledingstukken en accessoires verkocht via de digitale weg. Bij Appel & Ei vind je prachtige tweedehands kledingstukken die nog zo goed als nieuw lijken. Het assortiment wordt met liefde en zorg samengesteld. Waarom online bestellen als je ook gezellig de stad in kan duiken? Ook als jij je kleding een tweede leven wilt geven kan je hier langskomen om kleding af te geven.

Lees meer

De nieuwe weg

Nieuweweg 5 - Wellicht is het je opgevallen dat het bio assortiment bij de supermarkt vaak niet zo groot is. De nieuwe weg brengt daar verandering in. In deze winkel zijn meer dan 3000 verschillende biologische producten verkrijgbaar. Ook zijn hier milieuvriendelijke producten te vinden. Ga eens naar deze duurzame winkel in plaats van een standaard supermarkt.

Lees meer

Vintage Island

Oosterstraat 12 – Het wilde westen is dichterbij dan je denkt. Vintage Island staat bekend om het grote assortiment wild western laarzen. Voor zowel heren- als dameskleding ben je hier ook aan het juiste adres. Vind hier parels die je wellicht in andere tweedehands winkels niet zult vinden. Je hoeft niet de hele wereld over om je eerste stap te zetten op dit eiland.

Lees meer

Nust

Folkingestraat 29 – Neem een kijkje in de gezelligste straat van Groningen. Als je er dan toch bent is het zeker de moeite waard om bij Nust naar binnen te gaan. De kleding die hier verkocht wordt is milieubewust. Veel organische stoffen en verschillende items gaan hier dagelijks over de toonbank. Laat je hier adviseren over de originele kledingstukken die perfect bij je passen.

Lees meer

WAAR

Vismarkt 14 – Het is leuk om iemand wat bijzonders cadeau te geven. Elk cadeau bij WAAR heeft een mooi verhaal en is met liefde en zorg gemaakt. Je kan voor enorm veel dingen bij deze winkel terecht. Denk aan persoonlijke verzorging, wonen, boeken, schrijfwaren, eten en drinken. Tussen zoveel verschillende producten zit voor ieder wat leuks.

Lees meer

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Groene adresjes op de kaart

Op zoek naar nog meer duurzame initiatieven? Groener Groningen heeft een heel aantal van deze initiatieven verzameld op de onderstaande kaart. Zo vind je nog net even wat makkelijker de groene adresjes in de stad.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief