5 bijzondere acts op Terug naar het begin

ZEE MUUR - Sander Plukaard

ZEE MUUR is een gevoelige monoloog, over een allesverwoestend en tegelijk krachtig mooi thema. Sander Plukaard brengt op een aangrijpende manier verslag uit van zijn op het eerste oog gelukkige leven. Door een ingrijpende gebeurtenis wordt dat leven plots aan diggelen geslagen. ZEE MUUR is een troostrijk verhaal over verwerking van een nooit te verwerken trauma.

Lees meer

LUWTEN

Het geluid van de buitenwereld, de hartslag van binnenuit, de melodie, de woorden en de stem. Voor LUWTEN, het project rondom componist en songwriter Tessa Douwstra, vertelt klank evengoed een verhaal als een melodie of tekst. Na 6 jaar keert ze terug naar TNHB met een speciaal voor het festival gemaakte solo-set. Haar muziek leeft niet in een vacuüm; ze omarmt ruis, samensmeltingen en interacties. Achtergrondtoevalligheden of ambient fieldrecording kunnen zomaar de basis vormen voor een fraai popliedje. Fragmentarische elementen vormen, met haar stem immer als rode draad, samen een wonderbaarlijk geheel: krachtig en kwetsbaar, boordevol spannende details.

Lees meer

RISE, een zelfhulpopera - Nienke Nasserian

De muziektheatervoorstelling RISE onderzoekt de maakbaarheid van geluk. Waarom zit ons geluk, ons mentale welzijn, in een dalende lijn? We leven toch in een van de meest gelukkige landen ter wereld? Tijdens haar zoektocht integreert Nienke klassieke zang, elektro-akoestische muziek, looping station, klankschalen, kalimba en healing frequencies van chakra’s om alle zintuigen te prikkelen via de vijf elementen, water, vuur, wind, aarde en hemel.

Lees meer

BOYS WON'T BE BOYS

BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met talent om mens te zijn. Het is een theatrale en maatschappelijke beweging op het gebied van mannelijke emancipatie, waarin diverse mensen (m/v/x) zich op kunstzinnige wijze uitspreken over hun relatie tot mannelijkheid, identiteit en seksualiteit. Verwacht een prikkelende voorstelling, waarover je onderweg naar de volgende voorstelling nog lang zal napraten.

Lees meer

Jongen, je moeder… - Zuhause

Zuhause presenteert: een familiedrama over omgang met levensveranderend nieuws, plotseling volwassen worden en het vinden van kleine geluksmomenten in een beschadigde, dagelijkse situatie. Jongen, je moeder... maakt de eindigheid van het leven, en nog breder: het omgaan met levensveranderend nieuws, bespreekbaar voor wie er niet makkelijk over praat, en doet dit op menselijke, ontnuchterende en humoristische wijze. Live muziek, dans en tekst komen samen en schetsen een wereld vol waanbeelden, dromen, en de worsteling met een nieuwe realiteit.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief