Groepsuitjes in Groningen

We hebben onze portie alone time voorlopig wel gehad. Hoog tijd dus om je vriendengroep, voetbalteam, studentenclub of de mensen uit je favoriete appgroepje op te trommelen en gezamenlijk iets leuks te ondernemen. Als vanouds. Wat te doen in Groningen? Wij zochten de leukste groepsuitjes voor je uit. 

Op grote hoogte

Met haar 97 meter is de Martinitoren nog steeds het hoogste gebouw van de stad. Klim met zijn allen omhoog voor een stukje tastbare geschiedenis én een fantastisch uitzicht. Reken niet op een lift. Het beklimmen van d’Olle Grieze, onze oude grijze, is noeste arbeid. Niet voor niets zijn de meeste bezoekers ongeveer een uur binnen. Maar deze groepswork-out wordt rijkelijk beloond.

Lees meer

Wandelend leren over Groningen

Wandelend zie je meer van Groningen. Zeker als je met een grote groep bent. Zet zelf een route uit langs jouw favoriete plekken van de stad of kies voor een verrassende stadswandeling die al voor jullie uitgestippeld is. Zo haal je bijvoorbeeld het beste uit de stad met de wandeling De binnenstad in 1 dag of ontdek je verborgen streetart met de Kunstroute. Geen zin om zelf te gidsen? Laat de groep dan op sleeptouw nemen door een enthousiaste, ervaren gids van het Groninger Gidsen Team.

Lees meer

Het water op

Vanaf het water ziet Groningen er weer heel anders uit. Dat maakt dat een boottocht voor iedereen een verrassende ervaring is. Of je de stad nu goed kent of niet. Een ideale groepsactiviteit dus. Huur een sloep, stap aan boord van een wijnboot of ga voor een sportieve sup-ervaring.

Lees meer

Groepsactiviteit met jeu

Jeu de boules een spelletje voor op de camping? Welnee. Dat kan het hele jaar door, en neem vooral ook al je vrienden mee. Overdekt een balletje gooien doe je bij BOEL, de enige, jeu-de-boulesbar van Groningen. En vergeet vooral ook niet om na het spelen een lekkere Groningse cocktail te drinken.

Lees meer

Geniet, drink met maten

Wist je dat Groningen ooit de graanschuur van Nederland was? Geen wonder dus dat deze streek een rijke bierhistorie kent. De lokaal gebrouwen bieren hebben de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. In de stad zijn Baxbier en Brouwerij Martinus de bekendste brouwers. Neem je vrienden mee voor een biertje in het proeflokaal en plak er ook een rondleiding aan vast. 

Lees meer

Op de e-bike door Stad en Ommeland

Benieuwd naar wat er buiten het centrum nog allemaal te zien en te doen is? Neem dan de fiets. Of de e-bike. Die kun je in de stad huren en is uitermate geschikt voor groepen. Want zo kan iedereen een keer in de kopgroep rijden, ongeacht leeftijd of conditionele gesteldheid. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar deze e-choppers en e-fatbikes zijn toch wel heel erg stoer. 

Lees meer

Pubquiz

Niets is zo bevorderend voor de teamspirit als een ouderwetse pubquiz. Samen strijden jullie tegen andere teams en beantwoorden jullie vragen over uiteenlopende onderwerpen. De Toeter is al meer dan 15 jaar de thuisbasis van een wekelijkse tweetalige pubquiz op woensdag en zondag. Gek op de muziekronde? Dan is de Buckquiz op donderdag van Buckshot Café misschien wat voor jullie. Hier krijg je naast vragen over de actualiteit en algemene onderwerpen bovenal veel muziekvragen. Zo doe je onder het genot van een drankje ook nog eens wat kennis op.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief