6 leuke Groningse cafés voor een spelletje

Zin in een spelletjesavond met je vrienden, maar geen zin om thuis te blijven? Geen probleem. Gelukkig zijn er in Groningen heel wat leuke cafés te vinden waar je terecht kunt voor leuke spelletjes en een lekker drankje.  Je hoeft alleen nog maar te kiezen welk spelletje je wilt spelen. Wordt het Catan, Koehandel of een ouderwets potje Monopoly?

De Minnaar

Kleine Rozenstraat 64 – In een van de meest lieflijke straatjes van de stad zit al jaren café de Minnaar gevestigd. Dit gezellige buurtcafé hebben veel mensen in hun hart gesloten vanwege de goed gevulde spelletjeskast, het vriendelijke personeel en het heerlijke terras. Pak ganzenbord uit de kast of ga een potje sjoelen.

Bekijk

Café-bistro Kult

Steentilstraat 36-1 –  Kult is net even wat anders dan anders. In het café-bistro vallen de knalroze en -groene muren meteen op. Hier kan je voor een betaalbare prijs biologisch eten en drinken. Achterin de zaak vind je allemaal leuke bordspelletjes en met enige regelmaat wordt er een ouderwets gezellige bingoavond georganiseerd.

Bekijk

BOEL

Nieuwe Ebbingestraat 163 – Bij BOEL kan je naast traditionele spelletjes zoals Jenga ook een heel bijzonder spel spelen. BOEL is namelijk de enige echte jeu-de-boulesbar van Groningen. Terwijl je geniet van een van de huisgemaakte cocktails kan je een balletje gooien. De ideale activiteit voor een uitje met je vrienden. Wie kroont zich de jeu-de-bouleskoning van jullie vriendengroep?

Bekijk

d’ Ouwe Brandweer

Gedempte Zuiderdiep 75/77 – Wie geen genoeg kan krijgen van bordspelletjes kan bij d’ Ouwe Brandweer aan het Gedempte Zuiderdiep terecht. Hier hebben ze wel tachtig verschillende spelletjes. Dat gaat van schaken tot scrabble en van 30 seconds tot het ‘Ik hou van Holland’-bordspel. De keuze is reuze. Met een speciaalbiertje erbij wordt de avond compleet.

Bekijk

Het Concerthuis

Poelestraat 30 - Bij het Concerthuis is alles mogelijk. In deze oude bioscoop kan je de hele dag terecht voor een lekker hapje of een drankje. Avondeten als lunch of lunch als ontbijt. Het mag allemaal! Foodsharing staat hier centraal. Bestel meerdere kleine gerechtjes om alles te proeven. Naast lekkere gerechtjes staan hier ook een heleboel leuke spelletjes op het menu.

Bekijk

DOT

Vrydemalaan 2 – DOT is niet alleen een markant gebouw bij het stadsstrand, maar ook een hele fijne plek om te zijn. Er is altijd wel wat te beleven. Als er geen film speelt in de grote bol of een thema avond wordt georganiseerd is er altijd nog de grote kast vol spelletjes waar je in kan duiken. Tijdens het spelen kan je ook nog eens genieten van streetfood. Met wie ga jij hier een avond spelletjes spelen?

Bekijk

Spelletjes voor thuis

Wil je ook thuis genieten van een leuk spelletje? Bij de Groningen Store kan je terecht voor unieke Groningse spelletjes. Ga een potje klaverjassen of pesten met het kaartspel in Groningse stijl of speel memory met iconische plekken uit de provincie. Het memory spel koop je tijdelijk voor maar €5,99 i.p.v. €7,99.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief