Hart van Groningen in een nieuw jasje

Op 1 juni is het zover! Na maanden van hard werken en vol verwachting uitkijken, wordt de vernieuwde Grote Markt feestelijk geopend met Festival ‘Jouw Grote Markt’. Wat in de zomer van 2022 begon als een ambitieus project, is nu eindelijk voltooid. Het kloppende hart van Groningen straalt met een prachtig heringericht plein vol waterpartijen, groene bomen en ruimte om elkaar te ontmoeten. Festival ‘Jouw Grote Markt’ belooft een onvergetelijk feest te worden voor jong en oud. Met wie kom jij dit vieren?​

“De Grote Markt is er voor jou.”

Schrijf een ode aan Groningen

De opening van de Grote Markt is ook de aftrap van een bijzondere Groningse winactie. Vanaf 1 juni kan je een ode maken voor jouw geliefde stad Groningen. Omdat we trots mogen zijn op onze bijzondere stad. Hoe je dat doet? Dat mag je helemaal zelf weten. Met een brief bijvoorbeeld, een mooi gedicht, een dans of een tekening. Leef je helemaal uit en schrijf een lied, maak een Gronings recept of vang jouw Groningen in een prachtige foto. Mogelijkheden genoeg. Lever je ode in en maak kans op bijzondere Groningse prijzen. Tijdens Jouw Grote Markt worden ansichtkaarten uitgedeeld waarop je jouw ode kunt schrijven, en in de speciale brievenbus bij de Martinitoren kunt stoppen.

Oude stad met een jong hart

De Grote Markt is al eeuwenlang het kloppende hart van Groningen. Hier wordt sinds mensenheugenis gehandeld en het plein biedt al tweehonderd jaar onderdak aan het historische Stadhuis. Vandaag de dag zitten studenten en Stadjers hier zij aan zij. De vernieuwing van de Grote Markt laat een prachtige balans tussen de historische charme van de Martinitoren en de moderne energie van het Forum. Groningen: een oude stad met een jong hart.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief