Stijlvolle Groningers op hakken

Sommige dingen klinken gewoon typisch Gronings. Zoals Lieve en Nardia wanneer je deze twee passievolle onderneemsters hoort praten over hun boetiek Mary Jane. Gevestigd in de Oosterstraat weten zij een complete outfit voor je te vinden. Een die helemaal bij jou past en je nog jaren wil dragen. Wij spraken ze over hun unieke onderneming, het ervaren van de Groningse cultuur en het aanvullen van de stad met eigen ideeën.  

These boots are made for walking

De naam Mary Jane verwijst naar de populaire damesschoenen uit de jaren '20. Je vindt hier de meest eigenzinnige schoenen. Soms handgemaakt, soms vanuit Italië, Spanje of Portugal en soms zelfs het enige exemplaar ter wereld. Voorheen was de winkel nog een schoenenboetiek te noemen, maar sinds kort kan je ook voor kleding terecht bij de twee dames. Enkele kledingmerken die nog niet eerder verkrijgbaar waren in Groningen hangen sinds het voorjaar bij Mary Jane aan de kledingrekken. Kwalitatief goede producten staan hier voorop en de collectie wordt met veel liefde samengesteld. Je loopt van top tot teen goed gekleed de deur weer uit na een heerlijke winkelervaring.

Samen is Groningen

Wat Lieve en Nardia zo fijn vinden aan het ondernemen in Groningen? "Het is een grote stad, met het gevoel van een klein dorp." Typisch Gronings is voor hen het gevoel van saamhorigheid. Trotse ondernemers werken samen om Groningen goed op de kaart te zetten. Mary Jane past goed in deze stad, omdat ze merken dat Groningen altijd bezig is met innoveren en verduurzamen. Dit spreekt de twee erg aan, omdat zij het belangrijk vinden om vernieuwing te brengen in de wereld van kleding en schoenen. Duurzaamheid uit zich volgens hen ook in het zorgvuldig omgaan met de spullen die je draagt, door te investeren in kwaliteit en stukken die lang meegaan. Sounds like Groningen.

Eens een stadjer, altijd een stadjer

Lieve en Nardia kiezen voor Groningen. De twee creatievelingen wonen al een tijd in Groningen en zijn helemaal verknocht aan de stad. Ze zijn mega fan van de vele kleine en unieke ondernemingen, die wat anders te bieden hebben dan de grote ketens. Dat maakt Groningen bijzonder en daar past Mary Jane goed tussen. "Je gaat zo van de ene kant naar de andere kant van de stad, dus alles is behapbaar qua afstanden. Tegelijkertijd is er genoeg te doen om je een heel weekend te vermaken." Een aanrader dus, als we deze stadsexperts mogen geloven. En als je dan toch een stukje moet wandelen door de Groningse straten, dan kan dat stijlvol op een paar schoenen van Mary Jane. 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief