Tips voor de voorjaarsvakantie

Het is weer tijd voor de voorjaarsvakantie. Geen reden tot verveling, want Groningen heeft genoeg te bieden. Trek jij een labjas aan, ga je mee op pad met de boswachter of leer je alles over zeehonden? Met deze tips beleef jij binnen de kortste keren je volgende avontuur. De keuze is helemaal aan jullie. Wat gaan jullie doen?

OERRR winterpret voor kinderen | 17 februari

Op zaterdag 17 februari organiseert Natuurmonumenten een winter speel-en spelochtend in Smeerling. Start jouw voorjaarsvakantie actief in de buitenlucht en ga mee het bos in. Het lijkt nog winters kaal in de natuur, maar niets is minder waar. Ga met de boswachter op pad en voel, hoor en proef hoe levendig de natuur is in de winter. Lekker ravotten en tegelijk leren van de natuur. Dat is OERRR. Ga je mee op pad? 

Lees Meer

Tandpastaworkshop | 17 februari

Duik het lab in en ga net als een wetenschapper op onderzoek uit. Tijdens deze workshop leer je hoe je tandpasta kan maken om je tanden stralend wit en gezond te houden. Daarnaast kun je in de Mastermind tentoonstelling interessant onderzoek en baanbrekende ontwikkelingen aan de Rijksuniversiteit Groningen door de jaren heen bewonderen. Van de oprichting van de universiteit, via de eerste elektrische auto en eerste vrouwelijke student Aletta Jacobs, tot hedendaags onderzoek over de nanomotor van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. 

Lees meer

Knutselen in het atelier van het Groninger Museum | Dagelijks

In het Groninger Museum bewonder je niet alleen kunst, je kunt het er ook zelf maken. Steek in het atelier de handen uit de mouwen en daag je creativiteit uit. Treed in de voetstappen van H.N. Werkman en ga aan de slag met het maken van druksels, of maak en versier je eigen kleurrijke gebouw.  Het atelier is in het weekend en tijdens de vakanties iedere middag geopend, aanmelden is niet nodig en je mag gratis naar binnen.  

Leer meer

DoeZoo| Dagelijks

In deze verrassende dierentuin op slechts een half uurtje rijden van de stad Groningen draait alles om insecten en dieren die insecten eten. Uilen, eekhoorns en kikkers bijvoorbeeld. Maar ook hagedissen, slangen, spinnen, apen en neusberen. Als je denkt dat de natuur saai is, dan heb je zeker nog nooit een slang om je nek gehad of een stinkdier geaaid. Naast voelen en zien, zal je in DoeZoo in Leens veel dieren horen en ruiken. Ook zijn er deze voorjaarsvakantie rondleidingen en kun je knutselen. Kortom, een spannend uitje voor het hele gezin. 

Lees Meer

The Game Box | Dagelijks

In de Oosterstraat zit The Game Box, waar spelletjesfanaten van alle leeftijden terecht kunnen om hun vaardigheden en geluk te testen. Van het nostalgische Pac-Man en tactisch puzzelen met Tetris tot behendig scoren met basketbal; er is voor iedereen kans om de high-score te behalen. Ga de strijd aan, bemachtig tickets en spaar voor leuke prijzen.   

Lees meer

Storyworld| Dagelijks

Verhalen vertellen is een gave. Maar waarin zit ‘m nou de kunst? Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van De Smurfen en Lucky Luke tot en met The Lion King, Aladdin en Fortnite. Bovendien is Storyworld een plek waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games. 

Lees meer

Zeehondencentrum Pieterburen | Dagelijks

Bij het Zeehondencentrum Pieterburen zijn altijd leuke activiteiten te beleven. Tijdens je bezoek kijk je mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden. Deze voorjaarsvakantie is er een DIZkoffer show waarbij je van dichtbij een schedel, snorharen en zeehondenvacht kunt voelen. Ook staan er leuke presentaties, rondleidingen achter de schermen en boottochten op het programma. Na een bezoek aan Pieterburen weet jij alles over zeehonden en het werk van de zeehondenwachter. 

Lees Meer

Vrije inloop: muziek, theater & beeldende kunst | Dagelijks

Ga op ontdekkingsreis langs verre planeten en ervaar hoe leven is in de ruimte tijdens de vrije inloopmiddagen bij VRIJDAG. Want hoe doe je dat eigenlijk, lopen in de ruimte? Of zwevend slapen, zonder zwaartekracht? Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 februari ben je welkom om mee te doen aan een van de workshops muziek, theater of beeldende kunst. 

Lees Meer

Uitvogelen | Dagelijks

Naast alle vogels die verre reizen maken om te overwinteren zijn er ook vogels die Groningen niet verlaten. Speciaal om die vogels een handje te helpen kun je aan verschillende leuke activiteiten meedoen. Ga jij in Midwolda of Lauwersoog nestkastjes timmeren of voorzie jij de vogels van eten door een vogelvoerhanger te maken in Sellingen?  

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief