Tips voor de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur. Met vele leuke activiteiten verspreid door de provincie hoef je niet verveeld te raken. Ga actief aan de slag met het maken van je eigen oorbellen of een nestkastje. Of (her)ontdek het theater met een van de vele leuke voorstellingen. Omarm de natuur, bezoek nieuwe plaatsen en verbreed deze vakantie je horizon. 

Spruit Cinema | 26 februari

De bioscoop is een ware belevenis, al helemaal voor de (aller)kleinsten. Daarom kan je op zondag in het Forum terecht voor Spruit Cinema. Tijdens de vakantie pakken ze groots uit met Spruit Cinema XL: een ochtend vol met leuke films voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Na de film kan je heerlijk spelen en knutselen, het hele Camera Café staat vol met leuke activiteiten over de verhalen van de films. Maak bijvoorbeeld kaarten van eetpapier, speel met het schaduwtheater of verkleed je voor een foto. Een ochtend vol filmmagie!

Lees Meer

Laser Design: Earparty | 1 maart

Je kent het wel; je hebt je mooiste outfit bij elkaar gezocht, maar je kunt geen bijpassende oorbellen vinden. In de winkel zijn alle oorbellen suf en saai. Paniek natuurlijk. Nergens voor nodig, in het Forum kun je 1 maart namelijk je eigen oorbellen ontwerpen. Op een leuke en creatieve manier krijg je precies de look die je wilt. Hou je van cirkels?  Of wil je graag oorbellen in de vorm van je favoriete dier? Tijdens de Laser Design workshop leer je om met een lasersnijder je dromen te veranderen in modebewuste oorbellen voor bij elke outfit.

Lees meer

Nestkastjes timmeren en insectenhotels maken | 1 maart

Het voorjaar waarin de vogels kwetteren, bijen zoemen en bloemen bloeien. Ook het voorjaar waarin veel vogels een ei leggen. Hiervoor zoeken ze een droog en beschut plekje. Je kunt ze hier bij helpen door een nestkastje op te hangen. Weet je niet hoe je ze moet maken? Geen enkel probleem. Het Groninger landschap geeft een workshop om je eigen insectenhotel of nestkastje te maken. 

Leer meer

Kinderfietsroutes | Dagelijks

Groningen is uniek. Wat is er beter dan al op jonge leeftijd kennis te maken met al het moois in de provincie? De Groningse kinderfietsroutes zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. Door het spelen van interactieve spelletjes tijdens het fietsen worden kinderen gestimuleerd meer te fietsen. Pak je pen, print het levelboekje uit en stap op je fiets. Kies een van de drie routes uit, zo ontdek je de mooiste bestemmingen in Groningen op je eigen manier. Weet je onderweg de code te kraken? Dan mag je door naar het volgende level.

Lees meer

Naar het theater | Dagelijks

Er is iets magisch aan het theater. Misschien is het hoe het verhaal pal voor je ogen tot leven komt. Of de unieke mix van licht en geluid. De provincie staat bol van de verrassende, leuke of emotionele voorstellingen. Zo speelt in de Klinker de musical Assepoester. Meer zin om te leren over mythische wezens? Dan neemt Duda Paiva: de kinderen van het verdwenen woud je mee in een magisch verhaal over de verdwenen dieren van het Braziliaanse oerwoud. Of onthaast tijdens de voorstelling de Schone Draak in Kloosterburen Een verhaal over twee tegenpolen, de drukke Daan en de afwachtende Sterre.

Lees meer

Museum Nienoord | Dagelijks

Fortnite dansjes? Wel nee, dans eens de hofdans. Het hipste dansje van vroeger. Toen de mannen nog in pakken liepen en de vrouwen in wijde rokken. Op het landgoed Nienoord worden de geheimen uit de geschiedenis langzaam duidelijk. Ontdek hoe het leven vroeger was, toen men nog per paard de weg trotseerde. Heb jij het in je om de paarden te mennen? Probeer het uit in Museum Nienoord, waar de muren tegen je praten en de geschiedenis dichtbij is.

Lees Meer

Zeehondencentrum Pieterburen | Dagelijks

Het Zeehondencentrum Pieterburen is natuurlijk altijd het bezoeken waard, maar tijdens de vakantie organiseren ze nog meer leuke activiteiten. Kijk mee met de zeehondenwachter, ontdek hoe het voeren van de zeehonden in zijn werk gaat en verwijder een vishaak met behulp van een endoscoop. Tijdens de DIZkoffer show leer je alles over de zeehonden en mag je een stukje vacht, een schedel en zelfs snorharen aanraken. Daarna kan je al je kennis over de zeehonden testen met een van de leuke quizzen.

Lees Meer

Vrije inloop: muziek, theater & beeldende kunst | Dagelijks

Een oproep aan alle creatievelingen. Zing je onder de douche? Verzin je altijd de leukste verhalen? Tijdens de vrije inloop bij Vrijdag kun je alle remmen los laten gaan. Dans, acteer, spring op en neer. Of laat je innerlijke Picasso los. Onder begeleiding van echte kunstenaars leer je hoe je creatief aan de slag kan met alle vormen van kunst. Doe een middag mee of kom gezellig alle dagen langs.

Lees Meer

The Art of DC | Dagelijks

Het gevecht met de Joker is een van de meest iconisch gevechten die bij vele stripfans nog vers in het geheugen gegrift staat. Batman, Wonder Woman, Superman, alle drie bekende namen uit de hersenkamer van DC Comics. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van deze superhelden? In the Art of DC zijn ruim 160 originele tekeningen en 200 artworks te vinden. Zo is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Bewonder de Batmobile in levende lijve, of de tientallen kostuums uit de film. 

Lees Meer

Legio Museum | Dagelijks

Lego: Wie is er niet groot mee geworden? In Grootegast is het Legomuseum van Nederland te bewonderen. Het Legio museum bevindt zich in het voormalig pand waar ooit Lego Nederland gevestigd stond. Aanschouw een unieke collectie van stukken vanaf 1949. Of lees door een van de talloze tijdschriften, kranten of boeken. Liever de handen uit de mouwen steken? Duik de bouwhoek in. Met de vele blokken in regenboogkleuren kan alles.

Lees Meer
LEGio museum

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief