10x offline in Groningen

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. De tijd vliegt. Zoek je even een pauze van de dagelijkse drukte? Groningen is jouw toevluchtsoord voor een ongestoorde onderbreking van de hectiek van de dag. In stad en provincie vind je jouw perfecte plek om even aan de realiteit te ontsnappen. We zetten 10 suggesties voor je op een rij om even te ontladen en op te laden.

Boekwinkels | Jezelf verliezen in een goed verhaal

Groningen kent vele boekwinkels waar de tijd even vertraagt bij de eerste voetstap die je binnenzet. Van een goede thriller tot aan een roman, elk genre is er te vinden. Zo is de boekwinkel Godert Walter al 80 jaar een begrip in de stad en biedt de leestuin achter de winkel jou een oase van rust om even te ontsnappen aan de druk en stress van alledag. Zet je telefoon op stil en luister naar zacht gefluister van bladzijden.

Lees meer

Wadlopen | Zee, zandplaten en een uitgestrekte horizon

Wadlopen is een beleving. Stel je voor: het natte zand zuigt aan je schoenzolen, terwijl de wind door je haren raast. De zon glinstert op het wateroppervlak, terwijl de zuivere lucht je longen vult en je geest verfrist. Van vogels die hun buik vol eten tot aan zeehonden die de zonnestralen zoeken op de zandplaten, dit is de plek waar je geniet van ultieme stilte en rust.

Lees meer

Groninger Museum| Uren in rust ronddwalen

Je kunt er als bezoeker aan Groningen bijna niet omheen. Wie vanuit het Hoofdstation richting de binnenstad loopt, gaat vrijwel zeker over de kleurrijke museumbrug. Het Groninger Museum, een van Groningens meest iconische gebouwen, valt meteen op. Hoewel het unieke ontwerp van de buitenkant wat overweldigend kan zijn, biedt de binnenkant een stille rust. Het Groninger Museum staat voor passie en durf: van vernieuwende thema’s tot aan hun vaste collectie van historische objecten van de Groningse geschiedenis. Het museum is gebouwd in de diepenring en zorgt er samen met de zachte verlichting en omgeving voor dat je hier uren kunt ronddwalen.

Lees meer

Thermen Bad Nieuweschans | Voel de stress van je afglijden

Ontspan volledig bij Thermen Bad Nieuweschans. Gun jezelf het genot van het helende thermale water, rechtstreeks uit Groningse bodem. Verken de verschillende sauna's, geniet van een verfrissende massage en voel alle stress van je afglijden. Ga heerlijk ontspannen aan tafel zitten en verwen je smaakpapillen, zodat je aan het einde van de dag weer helemaal fris en opgeladen bent.

Lees meer

Yoga op het Wad | Voel je zen met de zee om je heen

Yoga is een oefening waar lichaam en geest samenkomen, en waar je helemaal tot jezelf komt. En waar kan dit beter dan op een zandplaat, midden in de Waddenzee? Hier hoor je niets anders dan je adem, de zee, de wind en de vogels. Per boot reis je naar de Engelsmanplaat - misschien wel het meest rustgevende plekje van Nederland. Eenmaal aangekomen zoek je je locatie uit, waar de horizon nog mooier oogt dan vanaf het land. Een zachte bries op je gezicht en het ritmische geluid van vogels wekken een nieuw ritme in je los.

Lees meer

Groningse hofjes | Rust in de stedelijke drukte

Let goed op: soms loop je er wel drie keer langs voordat je de toegangspoorten opmerkt naar de Groningse hofjes. Maar als je ze eenmaal vindt, bieden ze een unieke ervaring van stilte en rust. Oorspronkelijk waren de hofjes bestemd voor de minderbedeelden; tegenwoordig zijn het schilderachtige plekjes waar de tijd stil lijkt te staan. En Groningen kent er veel. Pak een goed boek of geniet van de prachtig aangelegde tuinen en de oude bomen. De ommuring zorgt ervoor dat het binnen de hofjes veel stiller is dan erbuiten, een oase van rust in de stedelijke drukte.

Lees meer

Wandelen | Ontdek rustgevend Groningen te voet

Groningen staat bekend om haar perfecte balans tussen landelijke rust en stedelijke schoonheid. Ontsnap aan de dagelijkse sleur en ontdek Groningen te voet. Elk pad nodigt uit om je dagelijkse zorgen even te vergeten. Voor de doorgewinterde wandelaar is het Pieterpad ideaal. Dit pad biedt de kans om 500 kilometer door Nederland te wandelen en je gedachten te verzetten. Wie simpelweg behoefte heeft aan wat frisse lucht: het Pronkjewailpad. Wandel dwars door Groningen en geniet onderweg van lokale lekkernijen zoals Groninger mosterd, ontdek het Groningse erfgoed en ervaar de hartelijke Groningse gastvrijheid.

Lees meer

Dark Sky Park Lauwersmeer | Geen kunstlicht, wel ongekende helderheid

Dark Sky Park Lauwersmeer, gelegen in het noorden van Nederland, staat bekend om zijn uitzonderlijk donkere nachten - een zeldzaamheid in een wereld die steeds meer te maken heeft met lichtvervuiling. Echter, het park komt pas echt tot leven wanneer de nacht valt. Als de zon ondergaat, onthult de hemel boven Lauwersmeer een adembenemend schouwspel van sterren, planeten en soms zelfs de Melkweg. Terwijl je in de duisternis tuurt, ervaar je een diepe stilte, die een welkome onderbreking vormt van het hectische dagelijkse leven. Het park nodigt ons uit om even stil te staan, omhoog te kijken en ons te verwonderen over de wereld waarin we leven.

Lees meer
Dark Sky Park

Fietsen langs kerken | Ontmoet mooi en rijk Groningen

Ontmoet tal van prachtige kerken tussen de stad Groningen en Delfzijl per fiets. Met de wind in je rug ontdek je met elke trap bakens van stilte, rust en bezinning. Onderweg passeer je onder andere het op een wierde gelegen kerkje van Krewerd, en geniet je urenlang van dit Gronings erfgoed. Je vergeet haast dat er binnenin nog veel meer te zien is. Van middeleeuwse schilderingen tot het bijzondere wapenschild, hier lijkt de tijd even stil te staan, en vergeet je even de drukte van vandaag.

Lees meer

Bijzonder overnachten | Off the grid in Groningen

Of je nu kiest voor een overnachting midden in de natuur, te midden van het Groningse erfgoed, of voor een ervaring off the grid, ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn bijzonder. Op zoek naar wat tijd samen met je geliefde? Een romantische nacht wordt nog specialer in een stro-iglo. Een comfortabel bed, omringd door veel stro, zijdezacht bedlinnen en een topdekmatras, gecombineerd met de oneindige sterrenhemel, zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Of ervaar je liever een heilige nacht in de kerk van Noordbroek? Hier komen unieke stilte en een prachtig interieur samen, waar je in elke hoek weer nieuwe details ontdekt. Ontsnap even uit de dagelijkse sleur in de provincie Groningen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief