Musea en galerieën in Groningen

Wat zoek je

Filter op:

Vind jouw bestemming
Thema

1 t/m 24 van 105 resultaten

 • Museum Landgoed Verhildersum

  Museum Landgoed Verhildersum
  Leens

  Kasteel of Landhuis

  Wandel door de geschiedenis en laat je meeslepen in de historie tijdens een verrassend bezoek aan deze ruwe diamant op het Hoogeland, Landgoed Borg Verhildersum.


 • Fraeylemaborg

  Fraeylemaborg
  Slochteren

  Kasteel of Landhuis

  De Fraeylemaborg ontstond voor 1300 als een sober steenhuis met dikke muren. In de 16de eeuw werd het gebouw uitgebreid, verfraaid en werd een slotgracht gegraven.


 • Boerderij Hermans Dijkstra

  Boerderij Hermans Dijkstra
  Midwolda

  Erfgoed

  Boerderij Hermans Dijkstra is een boerderij met een museale functie. Daarnaast kan je er genieten van heerlijke diners van donderdag tot en met zondag. Tevens is het een evenementen, vergader én trouwlocatie.


 • Hortus Botanicus

  Hortus Botanicus
  Haren

  Park/Tuin

  De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op een grondgebied van ruim twintig hectare valt voor jong en oud veel te ontdekken.


 • De Theefabriek

  De Theefabriek
  Houwerzijl

  Theetuin

  De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel.


 • Waarkunst

  Waarkunst
  T Waar

  Galerie

  Waarkunst ligt in het prachtige Oldambt. Een paradijs in de zomer, ruig en leeg in de winter. In dit landschap ligt Waarkunst als een oase van cultuur in een verder voornamelijk agrarische omgeving.


 • 't Hoeske van Thais Joaptje

  't Hoeske van Thais Joaptje Hoeske
  Rottum

  Monument

  Het is misschien wel het kleinste huisje van Groningen: ’t hoeske van Thais Joaptje. Tegenwoordig is het huisje te bezoeken als een museum. Het is ingericht zoals het er ongeveer in 1835 zou kunnen hebben uitgezien.


 • Fietsmuseum Garage Birza

  Fietsmuseum Garage Birza Kriskras reclameboekje
  Zuidhorn

  Museum

  Onze oerhollandse fiets bestaat al meer dan 100 jaar. De geschiedenis hiervan kun je bekijken in dit bijzondere museum aan de rand van het centrum in Zuidhorn. Hier komen fiets, bedrijf en familie samen, op de plek waar het allemaal begon.


 • Synagoge Groningen

  Synagoge Groningen
  Groningen

  Kerk

  In Synagoge Groningen maak je kennis met de cultuur en geschiedenis van de joodse gemeenschap in Groningen. In de tentoonstelling of tijdens een rondleiding ontdek je aan de hand van persoonlijke verhalen de betekenis van feestdagen en tradities.


 • Kunst in Huis

  Kunst in Huis
  Veendam

  Galerie

  Bij Kunst in Huis vind je meer dan 1.500 kunstwerken die je kunt kopen of huren. Zowel kunst van lokale kunstenaars als internationaal befaamde namen.


 • Het Grootste Museum van Nederland

  Het Grootste Museum van Nederland
  Pieterburen

  Kerk

  In het buitenland is het heel normaal om die indrukwekkende kerk te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij.


 • Theehuis Bakkerijmuseum Mendels

  Theehuis Bakkerijmuseum Mendels
  Middelstum

  Theetuin

  In het woonhuis van de voormalige Bakkerij Mendels is het goed vertoeven. Lianne en Wendelin serveren hier thee en koffie in een klassiek servies.


 • Glasblazerij en Galerie Old Ambt

  Glasblazerij en Galerie Old Ambt
  Bad Nieuweschans

  Expositieruimte

  Glasblazerij en galerie van meesterglasblazer Johan de Vries


 • Het Joodse Schooltje

  Het Joodse Schooltje
  Leek

  Architectuur

  Leek was van oudsher een handelscentrum waar ook Joodse handelaren en kooplieden actief waren. Al in 1705 werd er een melding gemaakt van een Joodse inwoner van Leek.


 • Museum Slag bij Heiligerlee

  Museum Slag bij Heiligerlee
  Heiligerlee

  Museum

  De Slag bij Heiligerlee is diep in ons collectieve geheugen gegrift. Op 23 mei 1568 wist een klein leger onder leiding van Lodewijk en Adolf, graven van Nassau en de jongere broers van Willem van Oranje, de Spanjaarden een gevoelige nederlaag toe te br...


 • Klokkengieterijmuseum Heiligerlee

  Klokkengieterijmuseum Heiligerlee
  Heiligerlee

  Museum

  Het museum is gevestigd in de voormalige Klokkengieterij van A.H. van Bergen. Deze vestiging van het bedrijf werd geopend in 1862, onder de naam St Paulinus. Er werden in het begin voornamelijk luidklokken gegoten voor met name kerktorens in heel Neder...


 • Kunsterf Warempel

  Kunsterf Warempel
  Grootegast

  Attractie

  Op Kunsterf Warempel verzorgen Annet en Wim creatieve vakantie’s, tijdens deze dagen of dag kun je schilderen, boetseren of ruimtelijk vormgeven. Daarnaast doet Annet samen met Wim Huiting regelmatig kunstprojecten op locatie.


 • De Akerk

  De Akerk
  Groningen

  Kerk

  De Akerk werd gebouwd rond 1200 en is in de loop der eeuwen meerdere keren verbouwd en uitgebreid. De naam van de kerk verwijst naar het, voormalige, riviertje de Aa.


 • Stelmakerij Wever

  Stelmakerij Wever
  Mussel

  Museum

  Museum in de voormalige stelmakerij van de Gebr. Wever te Mussel.


 • Museum Collectie ter Borg

  Museum Collectie ter Borg
  Veendam

  Museum

  Het museum vertelt het verhaal van de Veenkoloniale landbouw met in de wisselexpositie aandacht voor de herinrichting van Oost-Groningen en de Gronings-Drentse Veenkoloniën: "Een kapitale impuls".


 • De Museumdrukkerij

  De Museumdrukkerij
  Grootegast

  Museum

  Verbaas je over het vele werk wat verzet moest worden om een boek, krant of folder te drukken in de tijd dat er nog geen computers en printers waren. Een heuse drukkerij uit het verleden, waar het ambacht gedemonstreerd wordt.


 • LITI Galerie / Linda Bouter Art

  LITI Galerie / Linda Bouter Art
  Roodeschool

  Galerie

  In de galerie in de voormalige Openbare Lagere te Roodeschool kunt u het vrije werk van Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders komen bekijken: keramiek, schilderijen, gecombineerd werk en gedichten. U bent van harte welkom!


 • Atelier ZK2

  Atelier ZK2 1 van de 4 expositieruimtes in het atelier
  Zoutkamp

  Galerie

  Kunst Atelier in Zoutkamp met moderne (wand)sculpturen, glas, Pop-art, Keramiek, Fotografie etc. Ook voor unieke kunstcadeaus zoals Oesters van 't Wad, Sieraden en Bedrukkingen op Zijde. Sfeervol pand, goed bereikbaar, loop gerust eens binnen. De toe...


 • DE KERK Onderdendam

  DE KERK Onderdendam De Kerk Onderdendam
  Onderdendam

  Architectuur

  Aan de Bedumerweg in Onderdendam vind je een karakteristieke kerk in Amsterdamse School-stijl.


Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief