Fietsnetwerk

Op de fiets stappen en de vrijheid hebben om zelf uit te zoeken waar je heen gaat. Met behulp van het fietsnetwerk van het Routebureau Groningen gaat dat net wat makkelijker. Bepaal zelf welke kant je op gaat. In de provincie liggen honderden kilometers aan fietspaden, je hebt keuze genoeg.

Van knooppunt naar knooppunt

Het fietsnetwerk is een grote aaneenschakeling van knooppunten. Met behulp van deze knooppunten kan je jouw ideale fietsroute plannen. Het is handig om van tevoren alvast te kijken langs welke knooppunten je wil gaan fietsen en deze ergens te noteren. Als je eenmaal onderweg bent volg je tussen de punten de groen-witte bewegwijzering. Bij ieder knooppunt staat een bord met een kaart, zodat je je route makkelijk kan inkorten of verlengen. Op de website van het Routebureau Groningen staat een handige kaart met alle knooppunten en trajecten. 

Door over de grens

In Groningen is natuurlijk meer dan genoeg te ontdekken, maar met de knooppunten beland je ook zo bij de oosterburen. Het Groningse netwerk is verbonden met dat van de Noord-Duitse regio's Emsland en Ostfriesland. Op acht verschillende plekken steek je makkelijk de grens over en rijd je zonder dat je het door hebt Duitsland in. Een kaart met de Nederlandse en Duitse knooppunten vind je op Fietsknoop.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief