Poëzie op de fiets

Ontdek poëzie tijdens het fietsen

Fietsen in Groningen wordt een dichterlijke belevenis met de app VERS. Met deze app kun je inmiddels bij zo’n 350 fietsknooppunten in de provincie Groningen gedichten beluisteren en lezen. Dankzij de gedichten ga je anders om je heen kijken. Soms past het gedicht perfect bij het landschap, waardoor omgeving en gedicht elkaar versterken. Soms botst het gedicht juist met de plek waar je staat, zodat je blik verandert. Zo geeft elk gedicht je weer een verrassende ervaring.

"Hier is de zomer vol druilerige liefde. Hier ontmoet je kromme mensen, recht voor de raap. En als je hier naar toe wilt komen, draag dan wat bloemen in je haar."

Dichters in de Prinsentuin

Het Groningse poëziefestival Dichters in de Prinsentuin is hét jaarlijkse festival in de stad Groningen. Hier kan je genieten van gedichten, wissel je gedachtes uit met elkaar, met de dichter of met hun vertalers. De Dichters van de Prinsentuin wordt sinds een paar jaar gehouden in de Hortus Botanicus in Haren. Tussen geurende kruiden, grassen, bloemen en bomen uit alle windstreken vind je verrassende podiumplekken, idyllische plekjes om van de zon en de gedichten te genieten. Elk jaar worden er tijdens dit Groningse poëziefestival weer nieuwe gedichten aan nog meer fietsknooppunten toegevoegd.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief