Traptrip routes

Voor een leuke trip met de kinderen hoef je niet ver weg te gaan. Pak de fiets en ontdek Groningen via de mooiste fietspaden. Met elk van de drie traptrips vertrek je vanuit het centrum van de stad Groningen en trek je de provincie in. Een fantastische belevenis samen met je kinderen. Je reist misschien wat langzamer dan anders, maar daardoor kun je echt de tijd nemen om je omgeving eens goed te bekijken. Kinderen zijn hier experts in: ze merken de kleinste dingen op. Maak een stop bij een leuke speeltuin, om de geitjes te aaien of bloemen te plukken. Het zijn juist deze kleine momenten die een meerdaagse fietstocht zo leuk maken voor het hele gezin.

Traptrip 1 - Zoutkamp en Natuurpark Lauwersmeer

Fiets in drie dagen van Groningen naar Zoutkamp en weer terug. Tijdens deze traptrip fiets je een lange tijd langs het water van het Reitdiep. Dat betekent sluisjes, pontjes en gemalen. Ga lekker picknicken bij een van de bankjes vlak bij het water en kijk naar de bootjes die voorbij varen. En als het lekker weer is, fiets je ook langs genoeg plekken waar je een frisse duik kunt nemen. Overnachten kan je bijvoorbeeld bij Camping de Rousant of Natuurkampeerterrein Robersum. 

Traptrip 2 - Marum en de Onlanden

Met deze route fiets je van Groningen naar Marum. Onderweg is er veel te beleven. Zo fiets je door een heus natuurgebied. De Onlanden is een moerasgebied waar je veel watervogels kunt spotten. Ook is het Leekstermeer dichtbij, dus neem daar vooral een duik of huur een bootje. Bij deze triptrap heb je de keuze tussen twee en drie dagen fietsen. Stop op de terugweg nog even bij Landgoed Nienoord en je traptrip is compleet.

Traptrip 3 - Slochteren en 't Roegwold

Verken het oosten van Groningen met de derde traptrip. Dit is de kortste van de drie. Je gaat langs de Kropswolderbuitenpolder, met te gekke uitkijkpunten. Ook kom je in Hoogezand langs een kinderboerderij, waar je natuurlijk even moet stoppen om de dieren te aaien. De tweede dag fiets je grotendeels langs het Dannemeer. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen bij de Fraeylemaborg of het Blotevoetenpark. Tijdens deze traptrip ga je je niet vervelen.

Ontdek meer

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief