Musea en galerieën in Groningen

Wat zoek je

Sorteer op:

71 resultaten

Museum Het Behouden Blik
Museum Het Behouden Blik

Uithuizermeeden

Museum Het Behouden Blik is een klein en bijzonder museum. Hier werp je een blik in de keuken van de Nederlandse samenleving aan de hand van een grote collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik.
DoeZoo Insektenwereld
DoeZoo Insektenwereld

Leens

De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! In DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis.
Kunsthuis Oal Eer
Oal Ear

Godlinze

In de jaren 70/80 van de vorige eeuw zijn veel kunstenaars naar het platteland getrokken. De ruimte, de rust, de weidsheid én goedkoop wonen met ruimte voor een atelier laat nog steeds zijn sporen zien. Een mooi voorbeeld hiervan is Kunsthuis Oal Ear.
Museum Klooster Ter Apel
Kloostertuin Ter Apel

Ter Apel

Uniek in Noordwest Europa, gelegen in het prachtige Westerwolde, ligt een cultuurhistorische parel: voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis, uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster in de provincie. Thans museum.
Museum De Weem
Museum De Weem

Westeremden

Naast de 16e eeuwse romanogotische Andreaskerk van Westeremden, op een eeuwenoude wierde, ligt de in 1974 herbouwde weem, woon- en werkplek van kunstschilder Henk Helmantel.
Fraeylemaborg
Fraeylemaborg

Slochteren

De Fraeylemaborg ontstond voor 1300 als een sober steenhuis met dikke muren. In de 16de eeuw werd het gebouw uitgebreid, verfraaid en werd een slotgracht gegraven.
Groninger Museum
Groninger Museum

Groningen

Het museum voor kunst en kunstgeschiedenis in Groningen: schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie.
Vestingmuseum Oudeschans
Oudeschans

Oudeschans

De rijke historie van het pittoreske Oudeschans krijgt in het Vestingmuseum nieuwe glans.
Museum Nienoord
Museum Nienoord

Leek

Museum Nienoord is een bijzondere 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gevestigd in een monumentale borg (kasteel) met bijgebouwen en borgtuin.
Voormalige marechausseekazerne
Voormalige marechausseekazerne

Bad Nieuweschans

Deze kleine kazerne heeft een hoog middendeel en twee zijvleugels. De kazerne werd gebouwd in 1918.
Kinderwagenmuseum
Kinderwagenmuseum

Nieuwolda

In een Oldambtster boerderij uit 1750 met een voorhuis van 1905, is sinds 1985 het Kinderwagenmuseum gevestigd.
Kunstpunt Groningen
CBK Groningen

Groningen

Kunstpunt Groningen organiseert tentoonstellingen, leent kunstwerken uit, adviseert bij aankopen en begeleidt beeldende kunstopdrachten bij bedrijven en in de openbare ruimte.
Museum Kapiteinshuis Pekela
Kapiteinshuis Pekela

Nieuwe Pekela

‘Stap binnen in de 19de eeuw’ is de toepasselijke slogan van museum Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela en niet zonder reden. Wie er binnen stapt heeft het gevoel terug te gaan in de tijd.
Kunsterf Warempel
warempel 1

Grootegast

Op Kunsterf Warempel verzorgen Annet en Wim creatieve vakantie’s, tijdens deze dagen of dag kun je schilderen, boetseren of ruimtelijk vormgeven. Daarnaast doet Annet samen met Wim Huiting regelmatig kunstprojecten op locatie.
Museum Landgoed Verhildersum
Verhildersum

Leens

Wandel door de geschiedenis en laat je meeslepen in de historie tijdens een verrassend bezoek aan deze ruwe diamant op het Hoogeland, Landgoed Borg Verhildersum.
Stelmakerij Wever
Stellmakerij Wever Mussel

Mussel

Museum in de voormalige stelmakerij van de Gebr. Wever te Mussel.
De Groninger Kroon
Groninger Kroon

Finsterwolde

In deze authentieke arbeiderswoning vind je naast een galerie ook een theeschenkerij met Groninger gerechten.
Veenkoloniaal Museum
Veenkoloniaal museum

Veendam

Het Veenkoloniaal Museum vertelt het verhaal van de gouden 19de eeuw. Honderden binnen- en zeeschepen, volop bedrijvigheid langs het kanaal en op het land, tientallen scheepswerven en evenzovele fabrieksschoorsteen.
Klokkengieterijmuseum
Klokkengieterijmuseum

Heiligerlee

In 1795 begon de familie Van Bergen met het gieten van klokken. In het voormalige fabriekspand van deze familie is nu een museum gevestigd, die dit eeuwenoude ambacht laat zien.
Museumspoorlijn STAR
STAR

Stadskanaal

De langste museumspoorlijn van Nederland. Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe! Een dagje uit voor jong en oud.
Museumgemaal Cremer
Museumgemaal Cremer

Termunterzijl

Het gemaal Cremer is aangelegd in de jaren 1930 en 1931, door waterbouwkundige Pieter Geert Cremer. Vanwege de beeldbepalende ligging, de cultuurhistorische waarde, de gaafheid en de bijzondere vormgeving is gemaal Cremer erkend als rijksmonument
Noordelijk Scheepvaartmuseum
Scheepvaartmuseum

Groningen

Varen door de geschiedenis. Twee historische vijftiende-eeuwse panden aan de Brugstraat, het Gotische huis en het Canterhuis, vormen een schitterend decor voor de collectie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.
Slag bij Heiligerlee
Slag bij Heiligerlee

Heiligerlee

Op 23 mei 1568 werd het grote Spaanse leger vernietigend verslagen door een klein groepje opstandelingen onder leiding van de broer van Willem van Oranje.
Wierdedorp Ezinge
Wierdedorp Ezinge

Ezinge

Ezinge werd bekend door opgravingen van resten uit de periode van 600 voor Ch. tot de vijfde eeuw na Christus. Een wierde is een kunstmatige heuvel, waarop mensen vroeger hun huizen bouwden, om ze te beschermen tegen het water.