Musea en galerieën in Groningen

Wat zoek je

Sorteer op:

52 resultaten

Stadskanaal

De langste museumspoorlijn van Nederland. Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe! Een dagje uit voor jong en oud.

Bad Nieuweschans

Deze kleine kazerne heeft een hoog middendeel en twee zijvleugels. De kazerne werd gebouwd in 1918.

Haren

De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op een grondgebied van ruim twintig hectare valt voor jong en oud veel te ontdekken, zoals de in Europa unieke Chinese Ming-tuin met een waterval waar je achterlangs kunt lopen.

Delfzijl

Een onvermoede schat in hartje Delfzijl, gevestigd in een woning Amsterdamse schoolstijl. Op loopafstand van het centrum en openbaar vervoer.

Eenrum

Voor toonaangevende figuratieve kunst bent u van harte welkom bij Galerie het Raadhuis. Schilderijen, beelden en keramiek: hier vindt u kunst van hoge kwaliteit, voor iedereen.

Groningen

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) organiseert tentoonstellingen, leent kunstwerken uit, adviseert bij aankopen en begeleidt beeldende kunstopdrachten bij bedrijven en in de openbare ruimte.

Groningen

Het museum voor kunst en kunstgeschiedenis in Groningen: schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie.

Stadskanaal

Ontdek in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal de jonge maar dynamische geschiedenis van de Kanaalstreek.

Grootegast

Op Kunsterf Warempel verzorgen Annet en Wim creatieve vakantie’s, tijdens deze dagen of dag kun je schilderen, boetseren of ruimtelijk vormgeven. Daarnaast doet Annet samen met Wim Huiting regelmatig kunstprojecten op locatie.

Warffum

Hoe zou ons leven er uitzien zonder auto, smartphone, computer, televisie of magnetron? Een antwoord op die vraag krijgt u in openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers snuiven er de sfeer van vroeger op, in groepsverband of individueel.

Leens

De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! In DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis.

Groningen

NP3 is het plateau voor onderzoekende en experimenterende hedendaagse kunst. Zij beschikt over drie unieke locaties in de stad Groningen met ieder een eigen architectuur, functie en uitstraling.

Termunterzijl

Het gemaal Cremer is aangelegd in de jaren 1930 en 1931, door waterbouwkundige Pieter Geert Cremer. Vanwege de beeldbepalende ligging, de cultuurhistorische waarde, de gaafheid en de bijzondere vormgeving is gemaal Cremer erkend als rijksmonument

Houwerzijl

De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel.

Grootegast

Aan de Legolaan vindt u in het voormalige pand van LEGO Nederland een unieke, uitgebreide collectie LEGO en een overzicht van de geschiedenis van het bedrijf in Grootegast.

Leek

Museum Nienoord is een bijzondere 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gevestigd in een monumentale borg (kasteel) met bijgebouwen en borgtuin.

Nieuwolda

In een Oldambtster boerderij uit 1750 met een voorhuis van 1905, is sinds 1985 het Kinderwagenmuseum gevestigd.

Ter Apel

In de lommerrijke landstreek Westerwolde ligt een cultuurhistorische verrassing van formaat: voormalig kruisherenklooster Doumus Novae Lucis/ Huis van het Nieuwe Licht uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster.

Winschoten

Di Vetro is een galerie waar glaskunst centraal staat en is gevestigd aan de rand van het centrum in Winschoten.

Ezinge

Vlakbij de stad Groningen ligt het oudste cultuurlandschap van Nederland, het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. De weg kronkelt door het land en je kunt mijlenver om je heen kijken.

Groningen

Noorderlicht | Huis van de Fotografie is een veelzijdig en internationaal podium voor fotografie en videokunst.

Delfzijl

Vier bijzondere musea en een zeeaquarium onder een dak!

Bourtange

Vesting Bourtange wordt ook wel de vesting die nooit werd ingenomen genoemd.