Musea en galerieën in Groningen

Wat zoek je

Sorteer op:

68 resultaten

Museum Stoomgemaal
Museum Stoomgemaal

Winschoten

In de uitgestrekte landerijen van het Oldambt, waar de horizon ver is en de wind vrij spel heeft, ligt het Museum Stoomgemaal.
LaKaserna erfgoedlogies
LaKaserna erfgoedlogies

Bad Nieuweschans

La K aserna is gevestigd in de voormalige marechausseekazerne in het bijzondere grensdorp Bad Nieuweschans.
Oorlogsmuseum Middelstum
Oorlogsmuseum Middelstum

Middelstum

Een klein maar fijn museum dat dankzij de verhalen die Ties Groenewold je kan vertellen groter is dan doet vermoeden.
Museum Nienoord
Museum Nienoord

Leek

Museum Nienoord is een bijzondere 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gevestigd in een monumentale borg (kasteel) met bijgebouwen en borgtuin.
Het Victory Museum
Victory Museum

Grootegast

Laat je meenemen naar 1940-1945 en ontdek de verhalen van zowel vriend als vijand tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Veenkoloniaal Museum
Veenkoloniaal museum

Veendam

Het Veenkoloniaal Museum vertelt het verhaal van de gouden 19de eeuw. Honderden binnen- en zeeschepen, volop bedrijvigheid langs het kanaal en op het land, tientallen scheepswerven en evenzovele fabrieksschoorsteen.
Edelsmederij Goudwicht

Oudeschans

In het pitoreske Groningse dorpje Oudeschans staat naast het museum de edelsmederij waar op ambachtelijke wijze sieraden worden gemaakt. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Noorderlicht . Studio | Festival | On Tour
Noorderlicht | Huis van de Fotografie

Groningen

Noorderlicht is een veelzijdig en internationaal podium voor fotografie en andere visuele media.
Wall House #2
Wall House #2

Groningen

Wall House #2 wordt nu beheerd door het Groninger Museum. Van maart tot en met oktober worden er verschillende exposities en evenementen georganiseerd in het gebouw, maar alleen al vanwege de bijzondere architectuur is het huis een bezoek waard.
t'Hoeske van opoe iet
Opoe 2

Delfzijl

Een onvermoede schat in hartje Delfzijl, gevestigd in een woning in Amsterdamse schoolstijl. Het museum is op loopafstand van het centrum en openbaar vervoer.
Museum Restaurant Slaait'nhoes
Slaait'nhoes Onstwedde

Onstwedde

In het museum vindt u allerlei oude gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden. U kunt het museum op u zelf bezichtigen, maar als u kiest voor één van de onderstaande mogelijkheden komt dit museum echt tot leven!
Museum Het Behouden Blik
Museum Het Behouden Blik

Uithuizermeeden

Welkom in dit kleinste museum van Noord Nederland. Hier werpt u een blik in de keuken van de Nederlandse samenleving aan de hand van een grote collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880-1980.
Openluchtmuseum Het Hoogeland
Openluchtmuseum Het Hoogeland

Warffum

Hoe zou ons leven er uitzien zonder auto, smartphone, computer, televisie of magnetron? Een antwoord op die vraag krijgt u in openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers snuiven er de sfeer van vroeger op, in groepsverband of individueel.
Klooster Ter Apel
Klooster ter apel

Ter Apel

In de lommerrijke landstreek Westerwolde ligt een cultuurhistorische verrassing van formaat: voormalig kruisherenklooster Doumus Novae Lucis/ Huis van het Nieuwe Licht uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster.
Museum Mohlmann
Museum Mohlmann

Appingedam

Museum Mohlmann is gevestigd in de monumentale Muzeheerd, omringd door een paradijslijke tuin. Dit particuliere museum is inmiddels een bedevaartsoord geworden voor de liefhebbers van hedendaagse realistische en figuratieve kunst.
De Groninger Kroon
Groninger Kroon

Finsterwolde

In deze authentieke arbeiderswoning vind je naast een galerie ook een theeschenkerij met Groninger gerechten.
Universiteitsmuseum
Universiteitsmuseum

Groningen

Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen.
Stelmakerij Sellingen
Stelmakerij Sellingen

Sellingen

De Stelmakerij in Sellingen is een historisch pand dat tegenwoordig is ingericht als een expositieruimte over de geschiedenis van Westerwolde. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerwolde is gevestigd in de Stelmakerij.
De Theefabriek
De Theefabriek

Houwerzijl

De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel.
Noordelijk Scheepvaartmuseum
Scheepvaartmuseum

Groningen

Varen door de geschiedenis. Twee historische vijftiende-eeuwse panden aan de Brugstraat, het Gotische huis en het Canterhuis, vormen een schitterend decor voor de collectie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.
Kloostermuseum Aduard
Interieur Abdijkerk voorheen ziekenzaal klooster

Aduard

Nog geen tien kilometer ten westen van de stad Groningen ligt het dorp Aduard. De Abdij in Aduard is van grote invloed geweest op haar omgeving en het spoor van de monniken die er woonden is tot in de wijde omtrek van het dorp te volgen.
MOW I Museum Westerwolde
Museum Westerwolde

Bellingwolde

Daar waar het weidse Oldambt het romantische Westerwolde ontmoet, vind je het MOW, een modern en eigenzinnig museum, met steeds weer nieuwe tentoonstellingen.
Glaskunst - Galerie Di Vetro
Di Vetro Glaskunst

Winschoten

Di Vetro is een galerie waar glaskunst centraal staat en is gevestigd aan de rand van het centrum in Winschoten.
Galerie de Gangerie
Greet

Appingedam

Midden in het prachtige historische centrum van Appingedam is Galerie De Gangerie gevestigd. De galerie toont het werk van de Damster kunstenares Greet Dijkstra. Haar opmerkelijk en kleurrijk werk vindt z'n weg door heel Nederland, maar ook daarbuiten.