Musea en galerieën in Groningen

Wat zoek je

Sorteer op:

52 resultaten

Groningen

Het museum voor kunst en kunstgeschiedenis in Groningen: schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie.
Museum

Groningen

Bij GRID Grafisch Museum Groningen komt grafisch erfgoed op verscheidene manier tot leven.
Museum

Sellingen

De Stelmakerij in Sellingen is een historisch pand dat tegenwoordig is ingericht als een expositieruimte over de geschiedenis van Westerwolde. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerwolde is gevestigd in de Stelmakerij.
VVV vestiging

Onstwedde

Omgeven door natuur en akkers. Een plek waar ontmoeten, verwonderen en exposeren van hedendaagse kunst centraal staan.
Galerie

Leens

De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! In DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis.
Museum

Groningen

Wall House #2 wordt nu beheerd door het Groninger Museum. Van maart tot en met oktober worden er verschillende exposities en evenementen georganiseerd in het gebouw, maar alleen al vanwege de bijzondere architectuur is het huis een bezoek waard.
Architectuur

Groningen

NP3 is het plateau voor onderzoekende en experimenterende hedendaagse kunst. Zij beschikt over drie unieke locaties in de stad Groningen met ieder een eigen architectuur, functie en uitstraling.
Galerie

Bourtange

Vesting Bourtange wordt ook wel de vesting die nooit werd ingenomen genoemd.
Architectuur

Bad Nieuweschans

LaKaserna is gevestigd in de voormalige marechausseekazerne in het bijzondere grensdorp Bad Nieuweschans. De hele benedenverdieping van het gebouw is expositieruimte.
Galerie

Groningen

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) organiseert tentoonstellingen, leent kunstwerken uit, adviseert bij aankopen en begeleidt beeldende kunstopdrachten bij bedrijven en in de openbare ruimte.
Museum

Westeremden

Naast de 16e eeuwse romanogotische Andreaskerk van Westeremden, op een eeuwenoude wierde, ligt de in 1974 herbouwde weem, woon- en werkplek van kunstschilder Henk Helmantel.
Park/Tuin

Leek

Museum Nienoord is een bijzondere 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gevestigd in een monumentale borg (kasteel) met bijgebouwen en borgtuin.
Museum

Bellingwolde

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving."
VVV-agentschap

Leens

Wandel door de geschiedenis en laat uzelf meeslepen in de historie tijdens een verrassend bezoek aan deze Ruwe Diamant op het Hoogeland, Landgoed Borg Verhildersum.
Bezienswaardigheid

Nieuwolda

In een Oldambtster boerderij uit 1750 met een voorhuis van 1905, is sinds 1985 het Kinderwagenmuseum gevestigd.
Museum

Heiligerlee

In 1795 begon de familie Van Bergen met het gieten van klokken. In het voormalige fabriekspand van deze familie is nu een museum gevestigd, die dit eeuwenoude ambacht laat zien.
Museum

Winschoten

In de uitgestrekte landerijen van het Oldambt, waar de horizon ver is en de wind vrij spel heeft, ligt het Museum Stoomgemaal.
Erfgoed

Winschoten

Di Vetro is een galerie waar glaskunst centraal staat en is gevestigd aan de rand van het centrum in Winschoten.
Galerie

Warffum

Hoe zou ons leven er uitzien zonder auto, smartphone, computer, televisie of magnetron? Een antwoord op die vraag krijgt u in openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers snuiven er de sfeer van vroeger op, in groepsverband of individueel.
Attractie

Stadskanaal

Ontdek in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal de jonge maar dynamische geschiedenis van de Kanaalstreek.
Museum

Houwerzijl

De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel.
Theetuin

Ezinge

Ezinge werd bekend door opgravingen van resten uit de periode van 600 voor Ch. tot de vijfde eeuw na Christus. Een wierde is een kunstmatige heuvel, waarop mensen vroeger hun huizen bouwden, om ze te beschermen tegen het water.
Natuurgebied

Groningen

Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen.
Museum

Leek

Leek was van oudsher een handelscentrum waar ook Joodse handelaren en kooplieden actief waren. Al in 1705 werd er een melding gemaakt van een Joodse inwoner van Leek.
Architectuur