Musea en galerieën in Groningen

Wat zoek je

Sorteer op:

71 resultaten

Museum Landgoed Verhildersum
Verhildersum

Leens

Wandel door de geschiedenis en laat je meeslepen in de historie tijdens een verrassend bezoek aan deze ruwe diamant op het Hoogeland, Landgoed Borg Verhildersum.
Kloostermuseum Sint Bernardushof
Sint Bernardushof

Aduard

Nog geen tien kilometer ten westen van de stad Groningen ligt het dorp Aduard. De Abdij in Aduard is van grote invloed geweest op haar omgeving en het spoor van de monniken die er woonden is tot in de wijde omtrek van het dorp te volgen.
Museum Restaurant Slaait'nhoes
Slaait'nhoes Onstwedde

Onstwedde

In het museum vindt u allerlei oude gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden. U kunt het museum op u zelf bezichtigen, maar als u kiest voor één van de onderstaande mogelijkheden komt dit museum echt tot leven!
Hortus Botanicus
Chinese Ming-tuin

Haren

De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op een grondgebied van ruim twintig hectare valt voor jong en oud veel te ontdekken.
De Groninger Kroon
Groninger Kroon

Finsterwolde

In deze authentieke arbeiderswoning vind je naast een galerie ook een theeschenkerij met Groninger gerechten.
Museum Het Behouden Blik
Museum Het Behouden Blik

Uithuizermeeden

Museum Het Behouden Blik is een klein en bijzonder museum. Hier werp je een blik in de keuken van de Nederlandse samenleving aan de hand van een grote collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik.
Artphy
Artphy, ruimte voor (levens)kunst in Westerwolde

Onstwedde

Omgeven door natuur en akkers. Een plek waar ontmoeten, verwonderen en exposeren van hedendaagse kunst centraal staan.
Noordelijk Scheepvaartmuseum
Scheepvaartmuseum

Groningen

Varen door de geschiedenis. Twee historische vijftiende-eeuwse panden aan de Brugstraat, het Gotische huis en het Canterhuis, vormen een schitterend decor voor de collectie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.
DoeZoo Insektenwereld
DoeZoo Insektenwereld

Leens

De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! In DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis.
Noorderlicht . Studio | Festival | On Tour
Noorderlicht | Huis van de Fotografie

Groningen

Noorderlicht is een veelzijdig en internationaal podium voor fotografie en andere visuele media.
Het Kunsthuis - Galerie en Kunstuitleen
Het Kunsthuis

Oudeschans

Kunstgalerie en kunstuitleen 'Het Kunsthuis' is gevestigd in het vestingstadje Oudeschans. Hier vindt u meer dan 1.500 kunstwerken die u kunt kopen of huren. Zowel kunst van lokale kunstenaars als internationaal befaamde namen.
MOW I Museum Westerwolde
MOW

Bellingwolde

Daar waar het weidse Oldambt het romantische Westerwolde ontmoet, vind je het MOW, een modern en eigenzinnig museum, met steeds weer nieuwe tentoonstellingen.
Activiteitencentrum Lauwersnest
Lauwersnest

Lauwersoog

Activiteitencentrum Lauwersnest van Staatsbosbeheer ligt midden in Nationaal Park Lauwersmeer en is het ideale startpunt voor een bezoek aan het gebied.
't Hoeske van Thais Joaptje
't Hoeske van Thais Joaptje

Rottum

Het is misschien wel het kleinste huisje van Groningen: ’t hoeske van Thais Joaptje. Tegenwoordig is het huisje te bezoeken als een museum. Het is ingericht zoals het er ongeveer in 1835 zou kunnen hebben uitgezien.
Stelmakerij Sellingen
Stelmakerij Sellingen

Sellingen

De Stelmakerij in Sellingen is een historisch pand dat tegenwoordig is ingericht als een expositieruimte over de geschiedenis van Westerwolde. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerwolde is gevestigd in de Stelmakerij.
Vesting Bourtange
Vesting Bourtange

Bourtange

Vesting Bourtange wordt ook wel de vesting die nooit werd ingenomen genoemd. De opdracht voor de bouw van een eerste versterking aan een belangrijke doorgang door het moeras werd in 1580 gegeven door niemand minder dan Willem van Oranje.
Museum Nienoord
Museum Nienoord

Leek

Museum Nienoord is een bijzondere 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gevestigd in een monumentale borg (kasteel) met bijgebouwen en borgtuin.
MuzeeAquarium
Archeologie-Geologie-Schelpen-Scheepvaart-Zeeaquarium

Delfzijl

Vier bijzondere musea en een zeeaquarium onder een dak!
LaKaserna expositieruimte
LaKaserna expositieruimte

Bad Nieuweschans

LaKaserna is gevestigd in de voormalige marechausseekazerne in het bijzondere grensdorp Bad Nieuweschans. De hele benedenverdieping van het gebouw is expositieruimte.
Visserijmuseum Zoutkamp
Visserij museum

Zoutkamp

In de monumentale Rijksbetonningsloods, centraal gelegen aan de oude binnenhaven, is sinds 1994 het Visserijmuseum Zoutkamp gevestigd.
Museum Helmantel
Museum Helmantel

Westeremden

Museum Helmantel in Westeremden is de expositieruimte van Henk Helmantel en is ondergebracht in het schuurgedeelte van de Weem.
Menkemaborg
Menkemaborg

Uithuizen

De Menkemaborg is een van de prachtige borgen in de provincie Groningen die nog bewaard is gebleven. De borg werd gebouwd in de veertiende eeuw en laatste grote verbouwing was rond 1705.
LEGiO-museum
LEGiO-museum, vertier voor jong en oud.

Grootegast

Aan de Legolaan vindt u in het voormalige pand van LEGO Nederland een unieke, uitgebreide collectie LEGO en een overzicht van de geschiedenis van het bedrijf in Grootegast.
Stelmakerij Wever
Stellmakerij Wever Mussel

Mussel

Museum in de voormalige stelmakerij van de Gebr. Wever te Mussel.