Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie.

Alle evenementen

   

Wat zoek je

Sorteer op:

67 resultaten

Bert Visscher
Bert Visscher

donderdag 5 december, Stadskanaal

Bert Visscher doet al jaren zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde puinhoop. Nu dreigt er opnieuw chaos.
Cabaret
Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe (reprise)
Bert Visscher

vrijdag 6 december, Stadskanaal

Bert Visscher doet al jaren zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde puinhoop. Nu dreigt er opnieuw chaos.
Cabaret
Knoop op Knoal Gala
Knoop op Knoal Gala

zaterdag 7 december, Stadskanaal

Beleef het mee!

In het kader van het 50-jarig bestaan van Stichting DWS organiseren we een bijzonder gala waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de schijnwerpers staan. Samen met een aantal geweldige artiesten zingen, dansen en spelen zij deze avond de sterren van de hemel. Het Knoop op Knoal Gala is de Groningse variant van het Knoop Gala en dus voor en door mensen uit de regio. Er komen verscheidene artiesten optreden waaronder Corry Konings, de Dikdakkers, Bert Drenthe, Henk Wijngaard en de cheerleaders van Donar.

Stichting DWS
Stichting DWS heeft als doel het ontwikkelen, leiden, begeleiden en activeren van sport, spel en recreatie ten behoeve van mensen met een beperking, in het bijzonder van mensen met een verstandelijke beperking, in de regio. Wij streven naar een inclusieve samenleving. Dit betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volwaardig deelnemen aan de maatschappij. Ons motto is dan ook: Iedereen heeft talent! Dat zal deze avond onderstreept worden.

Theater overig
Noord Nederlands Toneel
Noord Nederlands Toneel

woensdag 11 december, Stadskanaal

Een stuk over de aanstekelijke kracht van uitzonderlijke vrouwen, in het spoor van Winnie Mandela. Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je persoonlijkheid op voor een groter verhaal?
Theater en Toneel
Nienke Plas
Nienke Plas

donderdag 12 december, Stadskanaal

Nienke Plas is een wervelwind aan persoonlijkheid en met haar voorstelling debuteert zij in het theater. Van de hak op de tak is voor mensen die durven in te halen in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast want het wordt plankgas. En of de wereld nou rond of plat is? Het zou niet moeten uitmaken, want Nienke haar kijk op de planeet is voor één avond de waarheid. Feitjes zijn leuk maar een fantasie doet het gewoon altijd beter. Dit gaat overigens ook op tijdens sollicitatiegesprekken. Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.

Theater overig
Blind Date kerst
Blind Date kerst

vrijdag 13 december, Stadskanaal

Wat zal er gebeuren als de gordijnen open gaan? Kom helemaal in kerstsfeer en laat je verrassen door Blind dates.
Theater overig
Ellen ten Damme
Ellen ten Damme

zaterdag 14 december, Stadskanaal

Na het overweldigende succes van Paris-Berlin kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Samen met haar achtkoppige superband The Magpie Orchestra raast Ellen ten Damme wederom door een eeuw Europa heen.
Musical of Show
Politie Orkest Noord Nederland met Klaas Spekken
Politie Orkest Noord Nederland met Klaas Spekken

donderdag 19 december, Stadskanaal

Een avond genieten van het Politie Orkest Noord Nederland, de mezzosopraan Ingrid Stijsiger, streektaalzanger Klaas Spekken en pianist Vincent Grit.
Muziek overig
Woezel & Pip (2+)
Woezel & Pip (2+)

zondag 5 januari 2020, Stadskanaal

Kinderhelden Woezel & Pip komen naar het theater met een fantastisch theateravontuur voor de allerjongste bezoekertjes. Een verhaal dat bovendien nog niet eerder in boekvorm verscheen.
Jeugdtheater
Viggo Waas
Viggo Waas

woensdag 8 januari 2020, Stadskanaal

Viggo Waas speelt De meestervoorspeller. Maar wie is de meestervoorspeller, welke gedaanten neemt hij aan, is het de profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld?
Cabaret
NNO Nieuwjaarsconcert
Nieuwjaarsconcert

donderdag 9 januari 2020, Stadskanaal

Het Nieuwjaarsconcert van het NNO is voor veel mensen de gezelligste gelegenheid om met familie en vrienden het nieuwe jaar in te luiden.
Klassieke muziek
De Notenkraker
De Notenkraker

vrijdag 10 januari 2020, Stadskanaal

Ballet met live orkest van de Staatsopera van Tatarstan. Met De Notenkraker beleeft u een magische avond uit tijdens de koude wintermaanden voor de hele familie!
Dans
Jochem Nooyen
Jochem Nooyen

zaterdag 11 januari 2020, Stadskanaal

Hij leest je gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat je dacht te kunnen verbergen. Kan hij zijn eigen geheimen bewaren? Is privacy een illusie?
Theater overig
Silent Comedy
Silent Comedy

woensdag 15 januari 2020, Stadskanaal

Een koptelefoon, vier enorm grappige cabaretiers en het gehele theater als decor. Een totaalbeleving waar je als bezoeker de controle over hebt!
Cabaret
Tineke Schouten
Tineke Schouten

donderdag 16 januari 2020, Stadskanaal

Tinekes schatkist vol pruiken, accenten, absurde personages en pijnlijk herkenbare situaties garandeert een avond vol schaterlachen. De ware Koningin van de Typetjes zet met Highlights dan ook een monumentale show neer.
Musical of Show
Pijnstillers
Pijnstillers (12+)

woensdag 22 januari 2020, Stadskanaal

Naar het boek van Carry Slee. De moeder van Casper is heel erg ziek. En hij weet niet wie zijn vader is. Straks staat de tiener er helemaal alleen voor.
Musical of Show
Doet sneeuw pijn
Doet sneeuw pijn

donderdag 23 januari 2020, Stadskanaal

Doet sneeuw pijn is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven.
Theater en Toneel
Toneelvereniging 't Aol Volk

vrijdag 24 januari 2020, Stadskanaal

Joop Slagter is al jaren weduwnaar en heeft zijn werkloze zoon Rinus nog thuis wonen. Ze hebben het niet breed samen. Omdat er geen zicht is op een baan besluit Rinus voor zichzelf te beginnen en een datingbureau te starten. De eerste klanten zijn al snel gevonden in de persoon van Dirkie – de huishoudster en Harm – de vrijgezelle buurman. Maar ook tante Gees ziet grote kansen om haar twee ongetrouwde kinderen, Mansie en Jansie, aan een partner te helpen. Als Dirkie noodgedwongen haar werk moet opzeggen, Harm er de brui aan lijkt te moeten geven en tante Gees de druk naar Rinus opvoert, dreigt alles uit de hand te lopen. Zeker als er ook nog een deurwaarder over de vloer komt om achterstallige huur te innen….

Theater overig
Tania Kross
Tania Kross

zaterdag 25 januari 2020, Stadskanaal

Operazangeres Tania Kross is uitgegroeid tot publiekslieveling in de Nederlandse theaters. Haar wereldberoemde, warme mezzo zorgt in combinatie met haar ontwapenende persoonlijkheid voor een ongekende populariteit van haar voorstellingen.
Opera
Debby Petter
Debby Petter

woensdag 29 januari 2020, Stadskanaal

Debby Petter vertelt het in een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog. De liefde voorbij is een voorstelling over liefde, geluk en over de vraag wat geluk is. En wat echt is. Bestaat er echt geluk?
Theater en Toneel
Cabarestafette
Cabarestafette

donderdag 30 januari 2020, Stadskanaal

Een avondje Cabarestafette is dé plek om nieuw cabarettalent te spotten. Het is niet alleen voor de cabaretiers, maar ook voor u als publiek een spannende avond. U ziet drie aanstormende talenten voor de prijs van één. En wie weet, wellicht ziet u wel de nieuwe Bert Visscher, Brigitte Kaandorp of Jochem Myjer.

Met drie uiteenlopende cabaretiers en muziek van een DJ rondom de voorstelling is een unieke avond gegarandeerd!

Cabaret
The magic of Jeans
The magic of Jeans

vrijdag 31 januari 2020, Stadskanaal

De allernieuwste show van The Magic of Jeans heeft het ritme van een ‘Heartbeat’. De onverwoestbare theaterformule zet de hits van toen in een nieuw, hip jasje naast de hits van nu.
Musical of Show
The magic of Jeans
The magic of Jeans

zaterdag 1 februari 2020, Stadskanaal

De allernieuwste show van The Magic of Jeans heeft het ritme van een ‘Heartbeat’. De onverwoestbare theaterformule zet de hits van toen in een nieuw, hip jasje naast de hits van nu.
Musical of Show
Tonio
Tonio

woensdag 5 februari 2020, Stadskanaal

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende, rauwe bestseller die A. F. Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater.
Theater en Toneel