Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen.

Highlights

Top 10 bezienswaardigheden

Noorderzon 2019

Uitjes in het Lauwersmeer

Petruskerk pieterburen

Orgelconcerten

Alle evenementen

   

Wat zoek je

Sorteer op:

95 resultaten

donderdag 19 september

Net als vorig seizoen trapt Theater Geert Teis ook dit seizoen af met een aantal top artiesten uit Groningen. Denk aan: Peter de Haan, Frank den Hollander en Alina Kier.
Theater overig

vrijdag 20 september

Net als vorig seizoen trapt Theater Geert Teis ook dit seizoen af met een aantal top artiesten uit Groningen. Denk aan: Peter de Haan, Frank den Hollander en Alina Kier.
Theater overig

donderdag 26 september

Door het Noordpool Orkest en filmmaker Ruben Smit. WAD live is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden.
Theater overig

zaterdag 28 september

Drie grimmige rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens zelf worden bestolen zijn de rapen gaar.
Jeugdtheater

dinsdag 1 oktober

Na een korte afwezigheid is Micha Wertheim terug op het cabaretpodium. Zoveel is duidelijk.
Cabaret

vrijdag 4 oktober

Na het succes van Dolfje Weerwolfje de Musical is het nu tijd voor een vervolg: Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks.
Jeugdtheater

dinsdag 15 oktober

Een schrijver die ook een kookboek op zijn naam heeft? Dat is Roald Dahl. Tijdens de Dahllunch proef je beide in een smakelijke afwisseling van lunchgerechten uit zijn kookboek en Dahls beroemde verhalen.
Theater overig

zaterdag 19 oktober

Start de herfstvakantie op magische wijze in Teis en geniet met je hele familie van de illusieshow van Magic Unlimited!

Tijdens deze spectaculaire theatershow nemen de drie illusionisten Oscar, Renzo & Mara je mee naar een wereld vol fantasie en dromen. Razendsnelle illusies en wonderlijke acts wisselen elkaar in hoog tempo af met andere grootse visuele effecten.

Kortom, deze feel-good illusieshow is een unieke belevenis!

Musical of Show

dinsdag 22 oktober

De derde voorstelling van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, na Tocht (2009) en Walden (2016), heet simpelweg ZIN. Zin in het leven of wat is de zin van het leven? ZIN is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor.

Over hun vorige voorstelling Walden: “Beide acteurs blinken uit in hilarisch stil spel en stoute, goed getimede taalvondsten. Maar, bijna terloops, schetsen ze daarmee ook een schrijnend beeld van ondoorgrondelijke eenzaamheid” **** De Theaterkrant

Theater en Toneel

woensdag 23 oktober

In deze nieuwste Ernst en Bobbie familieshow staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal.

Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle.

Natuurlijk komen ook alle grote hits van de afgelopen 20 jaar voorbij! Ieder gezin dat van lachen houdt, moet deze voorstelling gezien en beleefd hebben!

Kom na de voorstelling knuffelen met échte boerderijdieren van Stoer bij de boer.

Jeugdtheater

donderdag 24 oktober

Na zijn zesde Sinterklaasconference en tweede Oudejaarsconference in 2018 speelt Javier nu zijn negende avondvullende show Guzmán. Het is het tweede programma in een trilogie, die begon met Ga-Bie-Jer (in 2017 te zien geweest in Teis) en afgesloten zal worden met Francisco.

In Guzmán kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar deze avond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat. Ben erbij!

Cabaret

dinsdag 29 oktober

Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor één levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten.
Theater en Toneel

vrijdag 1 november

Eens per jaar brengen we een internationale parel naar Teis. Ditmaal is dat het gezelschap Acrobuffos uit New York City, dat over de hele wereld tourt met de  bejubelde visuele voorstelling Air Play.
Theater overig

zaterdag 2 november

Ze zijn maar kort in Nederland in een select aantal theaters. En ook bij ons in Teis!
Musical of Show

donderdag 7 november

Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut.
Cabaret

vrijdag 8 november

The Grande Finale! Eind 2019 hangt zanger Jan Keizer zijn microfoon aan de spreekwoordelijke wilgen en valt definitief het doek voor één van Nederlands succesvolste muzikale duo’s.
Muziek overig

zaterdag 9 november

The tribute to the band ABBA. ABBA had alles wat een band zich wensen kan: fantastische liedjes, geweldige muzikanten met gouden strotten en een feilloos gevoel voor show.
Muziek overig

donderdag 14 november

In deze voorstelling staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt.
Musical of Show

zaterdag 16 november

Zet je schrap voor een waanzinnige reis naar de ruimte! Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen komen naar Teis en nemen je mee naar een wereld waar ‘boven’ en ‘onder’ niet bestaan.
Jeugdtheater

woensdag 20 november

Op het podium neemt Ella van Poucke plaats voor één van de meest onweerstaanbare celloconcerten. Na de pauze klinkt de Eerste Symfonie van Brahms, de componist die in zijn tijd wel de opvolger van Beethoven werd genoemd. Het concert wordt geopend met het scherzo uit de Zuiderzee symfonie van Dopper.

Dopper                 Scherzo uit de Zuiderzee symfonie
Saint-Saëns         Concert voor cello en orkest no.1 op.33 in a kl.t.
Brahms                 Symfonie no.1 op.68 in c kl.t.

Dirigent                Antony Hermus
Cello                      Ella van Poucke

Opera

donderdag 21 november

Brugklas, de populairste serie van de Nederlandse TV, komt naar het theater met een eigen musical! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school kun je nu van nóg dichterbij meemaken in het theater.
Jeugdtheater

vrijdag 22 november

Het zijn volstrekt onbekenden van elkaar, maar in deze hachelijke situatie blijken ze middels de sappige gossip, de herkenbare (soms gênante) situaties en overtreffend hilarische anekdotes veel overeenkomsten te hebben.
Musical of Show

zaterdag 23 november

De oogstrelende kostuums en het prachtige videodecor, met mini-documentaires over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet. Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden.
Muziek overig

dinsdag 26 november

Vijf gepassioneerde muzikanten/zangers rondom een old time microfoon voeren je terug naar de jaren '50 en '60.
Muziek overig