Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

91 resultaten

Sound of Musicals
Sound of Musicals

zaterdag 23 oktober, Stadskanaal

The Sound of Musicals viert ruim honderdvijftig jaar musicals! In 1866, lang voordat het begrip musical zich in Nederland op enige populariteit mocht verheugen, werd de oervorm ervan al opgevoerd.

Een wervelende voorstelling met bekende musicalgezichten, geruggensteund door een ensemble en begeleid door een orkest. Tessa Sunniva (Op zoek naar Maria), Suzan Seegers, John Vooijs (onze eigen Tarzan) en Tony Neef maken samen een theatrale reis langs de hoogtepunten uit de musicalgeschiedenis. Als een muzikale achtbaan dendert deze voorstelling langs duister achteraf variété, protserige shows, “success stories“ van wereldfaam en een flinke dosis hits uit rockmusicals. Stilzitten bij The Sound Of Musicals mag, maar of dat lukt? Meezingen en meebeleven is het uitgangspunt.

Musical of Show
Willam Rutten
Willam Rutten

woensdag 27 oktober, Stadskanaal

Theater overig
André Manuel

donderdag 28 oktober, Stadskanaal

SNEU was volgens sommigen de allerbeste voorstelling die afgelopen seizoen niet gespeeld is. Ongehoord mooie liederen. Vlijmscherp tot op het bot. Voor alles is SNEU een hartstochtelijk pleidooi voor het podium als onveilige werkplek. Want zo hoort dat. Gaat dat dus zien! Als het weer kan. Hopelijk na de 7e golf. SNEU!

Cabaret
Mart Hillen
Mart Hillen

dinsdag 2 november, Stadskanaal

In zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies vertelt Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit recente films als Bohemian Rhapsody over Queen en Yesterday over The Beatles.

Op zijn 21ste veroverde Mart Hillen de theaters met zijn eerste soloprogramma In Concert. Wie hem heeft gezien en gehoord, wil meer. Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld.

Mart & Movies: beeldend en supermuzikaal!

Concert
Jandino Asporaat (21.30 uur)
Jandino Asporaat (21.30 uur)

woensdag 3 november, Stadskanaal

Cabaret
Jandino Asporaat
Jandino Asporaat

woensdag 3 november, Stadskanaal

Cabaret
Rocky Horror Show
Rocky Horror Show

vrijdag 5 november, Stadskanaal

Met: Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Yoran de Bont e.v.a.

De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag!

Deze hilarische voorstelling vol onweerstaanbare rock-’n-roll muziek gaat u niet snel vergeten… In The Rocky Horror Show zien we hoe het pas verloofde koppel Brad en Janet op een stormachtige avond verzeild raakt in het kasteel van Frank-N-Furter. Ze maken er kennis met zijn blonde supercreatie Rocky, dienaar Riff Raff, de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott en andere bijzondere figuren. De avond ontaardt in een regelrechte relatie- en libidotest, omgeven door een heleboel jarretels.

Rocky Horror Show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldwijde cultklassieker en staat bekend om de hoge interactie met het publiek. De eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

De hoofdrol is voor Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie). Producties die ook internationaal zeer succesvol waren. Naast Sven Ratzke ook met musical-vedette Ellen Pieters en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan.

Survival tips!
Iedereen die nog nooit bij een live uitvoering van Rocky Horror Show is geweest, staat bekend als een Rocky Horror Virgin. Voor elke eerste keer geldt: een goede voorbereiding is het halve werk en neem je tijd. Daarom hierbij enkele handige DO's en DON'Ts voor een onvergetelijke eerste keer. Of tweede. Of derde. Of…
GA NAAR DE SURVIVAL TIPS! -->
Psssst! In de video onderaan deze pagina legt Ellen Pieters de survival tips uit!

Musical of Show
Romeo & Julia (10+)
Romeo & Julia (10+)

dinsdag 9 november, Stadskanaal

Jeugdtheater
Pe & Rinus
Pe & Rinus

woensdag 10 november, Stadskanaal

Concert
Paul Haenen
Paul Haenen

vrijdag 12 november, Stadskanaal

Let op: Deze voorstelling is vanwege het coronavirus verplaatst naar deze datum. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar, ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen.

Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling.

Cabaret
Wia Buze
Wia Buze

zaterdag 13 november, Stadskanaal

‘Doar nemen wie ain op!’

Het jaar 2020 was een bijzonder jaar voor Wia Buze. Ze ziet Sarah, zit 35 jaar in ’t vak, als alles meezit verschijnt haar 11e album en ze doet een nieuwe theatertour. Begonnen op haar 15e, brengt haar carrière haar van Soundmix Show, via talentenjachten, Jordaan Trofee, uiteindelijk naar de K. ter Laan Prijs en een Ridderorde. Ze heeft zich sinds jaren stevig gevestigd in de streektaalmuziekhistorie en speelt een belangrijke rol bij de verspreiding en instandhouding van de door haar zo gekoesterde Groninger streektaal.

Daarom heeft ze met haar ‘mannen’ een nieuw theaterconcert samengesteld waarin de afgelopen 35 jaar muzikaal centraal staan. Natuurlijk veel nummers uit haar eigen repertoire, maar ook komen Wia’s eigen favorieten van anderen voorbij. Daarnaast zal Wia het nodige nieuwe repertoire presenteren, begeleid door haar eigen vaste combo bestaande uit: Mark Pepping, Chris Kleine, Gerard Kema, Tjark Kuiper en Hans Hauer.

Wia neemt u, op haar nuchtere en luchtige wijze, mee in haar (levens)verhaal en carrière met een lach en een traan. Als je 50 bent, heb je inmiddels genoeg ‘levensverhaal’ om met recht te kunnen zeggen: ‘Doar nemen wie ain op!’

Let op: Deze voorstelling is vanwege het coronavirus verplaatst naar deze datum. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Concert
Imca Marina
Imca Marina

dinsdag 16 november, Stadskanaal

Dit jaar staat deze “ grande dame” van het vakantie en feestlied, al zo’n kleine 60 jaar op de bühne.

Wie kent haar niet? Misschien van haar liedjes “Harlekino”, “Viva Espana”, Bella Italia” of Vino waar blijft de wijn”? Of als ambtenaar van de burgerlijke stand? Of als schrijfster?

In dit muzikale programma wordt ze vocaal en instrumentaal bijgestaan door “haar” mannen: Mark Pepping, Sergej in ’t Veen en Rick Lammers. Imca vertelt over haar bijzondere leven en carrière met naast haar eigen repertoire, ook streektaal muziek en wereldmuziek in verschillende talen.

Kortom, een middag vol energie, verrassingen en gezelligheid met een lach en een traan!

Theater overig
The Legends ft. Michael Varekamp
The Legends ft. Michael Varekamp

dinsdag 30 november, Stadskanaal

Theater overig
Noord Nederlands Orkest
Noord Nederlands Orkest

donderdag 2 december, Stadskanaal

Onvermoeibaar schreef Joseph Haydn symfonieën voor het Hongaarse hof, dertig jaar lang. Toch bleef hij altijd inventief en speels. Zijn 59e Symfonie werd gebruikt als begeleidingsmuziek bij een toneelstuk getiteld ´Vuurzee´ - en kreeg daarom de bijnaam Vuursymfonie. Ook Mozart componeerde vaak voor rijke edellieden. Veel van die stukken waren bedoeld om door de opdrachtgever zelf te worden uitgevoerd. Op zijn 22e schreef hij het fluwelige Concert voor fluit, harp en orkest voor een zeer goed fluitspelende Franse graaf en diens harpspelende dochter. Het NNO betrekt de solisten op dit concert uit eigen gelederen: harpiste Lauriane Chenais en fluitist Francesco Gatti zijn vaste musici van het orkest.

Haydn                      Symfonie no.59 "Feuer"
Mozart                     Concert voor fluit, harp en orkest
Brahms                    Symfonie no.3

Dirigent                   Elena Schwarz
Fluit                          Francesco Gatti|
Harp                         Lauriane Chenais

Opera
Roué Verveer
Roué Verveer

vrijdag 3 december, Stadskanaal

Let op: Deze voorstelling is vanwege het coronavirus verplaatst naar deze datum. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar elke zaal mee plat speelt. En dat al jaren! Aankomend seizoen gaat Roué het theater in met alweer zijn negende avondvullende programma. Zo Goed Als Nieuw is de naam van deze cabaretshow, die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen!

Koop uw kaarten en zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot! Alvast warmdraaien? Beluister de eerdere shows van Roué op Spotify!

LET OP: Deze voorstelling bevat een voorprogramma verzorgd door een opkomend cabarettalent! Roué heeft deze cabaretier zelf uitgekozen en hoopt dat u dit leuke extraatje kunt waarderen. Degene die vanavond in het voorprogramma staat is: Hassan el Rahaui.

Cabaret
Hét Kinderpopconcert (3+)
Hét Kinderpopconcert (3+)

zaterdag 4 december, Stadskanaal

Jeugdtheater
Couperus Lunch
Couperus Lunch

dinsdag 7 december, Stadskanaal

Theater overig
Kasper van der Laan
Kasper van der Laan

woensdag 8 december, Stadskanaal

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? En hoe komen we verder? Jonge caberetier Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. De NRC zag 1 Kilo en noemde hem ‘de cabaretsensatie van het jaar’.

Cabaret
Het oog van de storm
Het oog van de storm

vrijdag 10 december, Stadskanaal

Theater en Toneel
Tis hier geen hotel
Tis hier geen hotel

zaterdag 11 december, Stadskanaal

Cabaret