Uit- en thuistips

We gaan minder uit, maken het thuis extra gezellig. En daar springen Groningers creatief op in. Ze bezorgen thuis of regelen online vermaak. De komende weken vind je hier de leukste uit- en thuistips, voor en door Groningers. Samen maken we er het beste van. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een tip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

29 resultaten

Op Sterk Water
Op Sterk Water

woensdag 24 februari, Stadskanaal

De mannen van Op Sterk Water zijn dé toonaangevende en grappigste improvisatiecabaretiers van Nederland. Hilarische en muzikale improvisaties volgen elkaar in rap tempo op. Geen avond is hetzelfde, altijd uniek en van hoog niveau! Vorig seizoen waren ze een groot succes tijdens de Blind Date en werden bekroond met een mooi cijfer.

In hun nieuwe voorstelling In Space gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij...

Cabaret
Heads and Tales (21.00 uur)
Heads and Tales (21.00 uur)

vrijdag 5 maart, Stadskanaal

Theater en Toneel
Heads and Tales (19.00 uur)
Heads and Tales (19.00 uur)

vrijdag 5 maart, Stadskanaal

Theater en Toneel
Wia Buze (21.00 uur)
Wia Buze (21.00 uur)

vrijdag 12 maart, Stadskanaal

Let op, dit is nieuwe, coronaproof voorstelling van Wia Buze. Het concert ter ere van het 35-jarig jubileum (dat in seizoen 19/20 had moeten plaatsvinden) zal op een later tijdstip worden ingehaald.

Concert
Gezing en Geplaas
Gezing en Geplaas

vrijdag 19 maart, Stadskanaal

Theater overig
Paul Haenen
Paul Haenen

vrijdag 26 maart, Stadskanaal

Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar, ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen.

Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling.

Cabaret
De Troebadoers (19.00 uur)
De Troebadoers (19.00 uur)

zaterdag 27 maart, Stadskanaal

Concert
De Troebadoers | 21.00u
De Troebadoers | 21.00u

zaterdag 27 maart, Stadskanaal

Concert
Yentl en de Boer
Yentl en de Boer

vrijdag 30 april, Stadskanaal

Let op: deze voorstelling is verplaatst van vrijdag 1 mei 2020 naar vrijdag 30 april 2021.

Vorig seizoen waren Yentl en de Boer nog dé grote verrassing in Teis tijdens het Theaterweekend met hun alom geprezen voorstelling Magie. Tevens werden de dames genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Dit seizoen zijn ze terug met hun nieuwe voorstelling.

Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Maar ja, zonder tranen geen leven.

De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons menszijn. Toch weten de leukste liedjesmakers van Nederland er weer een groot feest van te maken.

Na de voorstelling: live-muziek van Turbid Milk

Cabaret
Roué Verveer
Roué Verveer

zaterdag 8 mei, Stadskanaal

Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar elke zaal mee plat speelt. En dat al jaren! Aankomend seizoen gaat Roué het theater in met alweer zijn negende avondvullende programma. Zo Goed Als Nieuw is de naam van deze cabaretshow, die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen!

Koop uw kaarten en zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot! Alvast warmdraaien? Beluister de eerdere shows van Roué op Spotify!

LET OP: Deze voorstelling bevat een voorprogramma verzorgd door een opkomend cabarettalent! Roué heeft deze cabaretier zelf uitgekozen en hoopt dat u dit leuke extraatje kunt waarderen. Degene die vanavond in het voorprogramma staat is: Hassan el Rahaui.

Cabaret
Johan Goossens (19.00 uur)

woensdag 2 juni, Stadskanaal

Cabaret
Johan Goossens

woensdag 2 juni, Stadskanaal

Cabaret
Ashton Brothers
Ashton Brothers

donderdag 23 september, Stadskanaal

Een unieke kans om de Ashton Brothers aan het werk te zien!

Na het grote succes van hun zomer-wonderland Ashtonia waarmee ze de afgelopen drie jaar tienduizenden mensen in Eindhoven, Apeldoorn en in de tuinen van Slot Zeist een unieke avond uit bezorgden, komen de Ashton Brothers met nieuw materiaal.

Dit voorjaar willen ze het nieuwe materiaal graag uitproberen tijdens hun werkvoorstellingen-tournee. Theater Geert Teis is één van de slechts 7 theaters waar de Ashton Brothers neerstrijken; een prachtige en unieke kans dus om de mannen aan het werk te zien. 

Bijgestaan door hun troupe eersteklas paradijsvogels, evenwichtskunstenaars en muzikale multitalenten tonen ze nieuwe acts, ruwe diamanten en nog nader uit te werken halsbrekende toeren. Ruig, ongepolijst, vers van de pers maar ontegenzeggelijk Ashton. Wilt u een kijkje in de keuken en helpt u met uw reacties acts de goede of de verkeerde kant op? Graag! Bezoek dan deze werkvoorstelling van de Ashton Brothers.

Let op: Deze voorstelling is vanwege het coronavirus verplaatst naar deze datum. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Theater overig
René van Meurs (21.00 uur)

woensdag 13 oktober, Stadskanaal

Cabaret
René van Meurs (19.00 uur)

woensdag 13 oktober, Stadskanaal

Cabaret
Jandino Asporaat (21.30 uur)
Jandino Asporaat (21.30 uur)

woensdag 3 november, Stadskanaal

Cabaret
Jandino Asporaat (19.30 uur)
Jandino Asporaat (19.30 uur)

woensdag 3 november, Stadskanaal

Cabaret
Wia Buze
Wia Buze

zaterdag 13 november, Stadskanaal

‘Doar nemen wie ain op!’

Het jaar 2020 was een bijzonder jaar voor Wia Buze. Ze ziet Sarah, zit 35 jaar in ’t vak, als alles meezit verschijnt haar 11e album en ze doet een nieuwe theatertour. Begonnen op haar 15e, brengt haar carrière haar van Soundmix Show, via talentenjachten, Jordaan Trofee, uiteindelijk naar de K. ter Laan Prijs en een Ridderorde. Ze heeft zich sinds jaren stevig gevestigd in de streektaalmuziekhistorie en speelt een belangrijke rol bij de verspreiding en instandhouding van de door haar zo gekoesterde Groninger streektaal.

Daarom heeft ze met haar ‘mannen’ een nieuw theaterconcert samengesteld waarin de afgelopen 35 jaar muzikaal centraal staan. Natuurlijk veel nummers uit haar eigen repertoire, maar ook komen Wia’s eigen favorieten van anderen voorbij. Daarnaast zal Wia het nodige nieuwe repertoire presenteren, begeleid door haar eigen vaste combo bestaande uit: Mark Pepping, Chris Kleine, Gerard Kema, Tjark Kuiper en Hans Hauer.

Wia neemt u, op haar nuchtere en luchtige wijze, mee in haar (levens)verhaal en carrière met een lach en een traan. Als je 50 bent, heb je inmiddels genoeg ‘levensverhaal’ om met recht te kunnen zeggen: ‘Doar nemen wie ain op!’

Let op: Deze voorstelling is vanwege het coronavirus verplaatst naar deze datum. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Concert