Uitagenda

Bekijk de agenda voor de leukste concerten, voorstellingen en andere activiteiten in de stad en de provincie.

Ook een evenement aanmelden voor de uitagenda? Dat doe je met dit formulier

Wat zoek je

Sorteer op:

12 resultaten

Secret Rendezvous
SR1-1800x1200

vrijdag 23 oktober, Groningen

Muzikale invloeden van legendarische artiesten zoals Prince en Janet Jackson, maar ook van nieuwere artiesten zoals Frank Ocean en The Weeknd kun je goed terughoren in de muziek van Secret Rendezvous.
Concert
Gerson Main
Gerson Main

zaterdag 24 oktober, Groningen

De muzikant met Surinaamse roots beleefde in 2015 zijn grote doorbraak. Gerson werd toen tweede in de finale van ‘De beste Singer-Songwriter van Nederland’. Een jaar later bracht hij zijn debuutalbum ‘De slechtste Singer-Songwriter van Nederland’ uit.
Concert
Een avond met Sticks
Sticks

woensdag 28 oktober, Groningen

Op woensdag 28 oktober komen al deze elementen voor het eerst samen met de allereerste live editie van de Homebase podcast in Simplon. De presentatoren van Homebase, Frank Stevens en Steven Gilbers, hebben dan namelijk niemand minder dan Sticks
Concert
Engel
Engel

zaterdag 31 oktober, Groningen

Engel was de allereerste artiest ooit op een Homebase avond en is sindsdien een graag geziene gast in Simplon.
Concert
Cashmyra
Cashmyra

zaterdag 7 november, Groningen

Het Nederlandstalige post-punk duo Cashmyra kenmerkt zich door vervreemdende rauwe teksten, minimalistische gitaarlijnen en stampende drums. In elke track zit wel enigszins een vleugje tot een emmer vol woede.
Concert
Inge van Calkar
Inge van Calkar

zondag 15 november, Groningen

De Groningse Inge van Calkar wordt nu al de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’.
Concert
Insurrection + Angelic Forces
Insurrection

zaterdag 21 november, Groningen

Noord-Nederlandse legends Insurrection blenden de perfecte mix van brutaliteit, melodie en catchiness met hun verwoestende death/trash metal.
Concert
Yuf Willie
Yuf Willie

vrijdag 27 november, Groningen

Beatmaker Thyme Flies en zanger/rapper Goya Buitenhuis vormen samen het hiphopduo Yuf Willie. De twee Groningse neven, die tevens in dezelfde straat wonen, zijn geïnspireerd door tunes van bekende artiesten als Ares, Goldlink en Faberyayo.
Concert
WadAap
Wadaap

zondag 29 november, Groningen

Het ging het Groningse duo WadAap flink voor de wind, met drie shows als support van Talib Kweli (USA), openen voor Fresku, de ‘Sound of Freedom’ contest winnen met het nummer ‘Vrij om te Zijn’
Concert
Haas
Haas

zaterdag 12 december, Groningen

Zijn carrière begon hij als jonge profvoetballer bij S.C. Heerenveen, maar op zijn achttiende koos hij er voor om het muzikale pad te betreden.
Concert
Winterdagen & M.
Winterdagen

zaterdag 19 december, Groningen

Na de afgelopen jaren veel muziek te hebben geschreven voor film, dans en musea, begon producer en componist Mink Steekelenburg alias Winterdagen dit jaar met een hoop eigen muziek uit te brengen.
Concert
Maurino
Maurino

zaterdag 27 februari 2021, Groningen

Dansbaar, rauw en persoonlijk: Maurino heeft een unieke ‘Future Latin’ sound. Reggae drums, jazzy piano en een dikke baslijn; zelfs een sample van de hartslag van zijn pasgeboren dochter is verwerkt tot muziek.
Muziek overig