De beste visplekken

Groningen barst van de allerbeste visplekken. Wat een goede visplek is voor jou, hangt af van de vis die je wilt vangen. Maar we geven je toch een paar tips. Heb je daaraan nog niet genoeg? Neem dan ook eens een kijkje op visplanner.nl. Let wel op: vissen mag op veel plekken alleen met een vispas, deze is te verkrijgen bij veel hengelsportverenigingen.

In en om de stad

In de stad kun je heel goed vissen. De stadsgrachten, vijvers en meren hebben een uitstekend visbestand. De stadsgrachten staan bekend om de goede witvis en snoekbaars en de vijvers en meren zitten vol met karpers en brasems. Bijkomend voordeel is dat je in een mum van tijd op een terras in het zonnetje zit als ze niet willen bijten. Speciaal voor de stad is er de SportvisserREISgids Stad Groningen. Deze is helemaal gewijd aan de stad met 25 stadse stekken. De gids is ter bestellen op vissen.nl of haal 'm bij de Groningen Store in het Forum in Groningen.

Kanaal Veendam Musselkanaal

Aan het Kanaal Veendam Musselkanaal bij Stadskanaal liggen 90 vissteigers en een mindervalide steiger. Het is een makkelijk toegankelijk water waar je de auto achter je steiger kan parkeren. Het water herbergt vele vissoorten, maar vooral witvis. Dit maakt het water zeer populair onder wedstrijdvissers.

Langs de kanalen

Groningen heeft een aantal mooie grote kanalen zoals het Eemskanaal, van Starkenborgkanaal, Noord Willemskanaal en het Winschoterdiep. Deze lopen vanaf de stad Groningen alle richtingen op. In deze watersnelwegen zijn een goede spot om witvis en snoekbaars te vangen. Zoek een mooi plekje aan een kanaal en laat je verassen door de visrijkdom van deze wateren.

Westerwolde

Verscholen in Oost Groningen ligt een gebied met een magische uitstraling “Westerwolde”. De natuur in Westerwolde is prachtig. Helemaal als je er middenin zit. Bijvoorbeeld met je hengel langs de Westerwoldse Aa, een oude rivier die uiteindelijk uitmond in de Dollard. Geniet van de rust, de stilte en wie weet is er dan ineens die tik op je hengel van een grote vis! In Westerwolde vind je onder andere een grote populatie brasem, voorn en zeelten. Maar ook roofvissen als snoek en snoekbaars. In dit gebied wordt hard gewerkt om de natuurlijke rijkdom van het gebied te verbeteren. Zo zijn er tussen Wedde en Ter Apel stuwen weggehaald en vistrappen gemaakt. Hierdoor kunnen de vissen van de Aa's naar de zee zwemmen en weer terug. Goed nieuws voor de paling, rivierprik en de driedoornige stekelbaars. 

Winsum

Winsum is niet alleen een prachtig dorp, maar ook een hele goede visplek. In het Winsumerdiep vang je het hele jaar door mooie snoeken. Uitgevist? Wandel dan even door een van de mooiste dorpen van Nederland.  

Zuidbroek

Dit is een bekende visstek in Groningen. Het Oude Winschoterdiep is een zijtak van het Winschoterdiep en staat bekend om de vele verschillende soorten vissen die je hier kunt vangen van juni t/m september. 

Visplekken op de kaart

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief