IMOCG masterclass Leo van Doeselaar

Leo van Doeselaar geeft in het kader van de International Martini Organ Competition Groningen een masterclass op het Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk Groningen.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
9712PT Groningen
Plan je route

Bezoek de website

In het kader van de International Martini Organ Competition Groningen worden er acht masterclasses gegeven op verschillende orgels in stad en ommeland. Naast deelnemers van de IMOCG kunnen ook conservatoriumstudenten, vak-organisten en gevorderde amateurs zich hiervoor aanmelden, via dit inschrijfformulier op de website www.imocg.nl. Deelname kost € 50.

Onder leiding van Leo van Doeselaar onderzoeken de deelnemers de muziek van Schumann, Mendelssohn en/of Brahms, en hoe die te spelen op het Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk Groningen.

In de IMOCG strijden 12 jonge talentvolle organisten in drie competitierondes om de winst. Zij spelen op drie monumentale Groninger orgels. Het publiek is welkom bij alle evenementen in deze week. Naast competitierondes zijn er ook masterclasses, een excursie en meerdere concerten door internationale concertorganisten. De finale van het concours is op zaterdag 3 augustus.
Entree voor de masterclasses (als toehoorder) en de eerste ronde is gratis.

Wanneer

  • Woensdag 31 juli 2024 13.00 - 15.30 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief