Archeologisch wandelpark 'De Vork'

Aan de rand van Haren ligt het kleine wandelpark 'De Vork'. Hier leer je over de bijzondere vondsten die hier gedaan zijn en hoe men hier vroeger leefde.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Noorderzanddijk
9753 Haren
Plan je route

Sinds 2020 is het grote rangeerterrein voor treinen verplaatst van achter het hoofdstation in de stad naar De Vork in Haren. In samenspraak me…

Sinds 2020 is het grote rangeerterrein voor treinen verplaatst van achter het hoofdstation in de stad naar De Vork in Haren. In samenspraak met de bewoners van Haren werd besloten om hier ook een mooi groen wandelpark aan te leggen. Tijdens de grondwerkzaamheden voor het park en het rangeerterrein bleek dat de grond vol zat met voorwerpen uit het verleden. Het wandelpark is daarom omgetoverd tot een archeologisch wandelpark waar je informatie op kan doen over deze bijzondere vondsten. Er is onder andere een reconstructie neergezet van een boerderij uit de ijzertijd. Wandel over de vlonders tussen het groen en geniet van de verschillende vogels die rond het water leven. Er heerst hier een serene rust. Je hebt nauwelijks door dat je zo dicht bij de stad bent, het enige wat je daar aan herinnerd is het uitzicht op de skyline van de stad. Vanaf de vlonders kan je d' Olle Grieze en de Der Aa-kerk zien staan.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief