Arboretum Notoarestoen

Notaris Smit uit Eenrum had een droom. In 1968 plantte hij zijn eerste boom op een kaal weiland van twee hectare, het begin van een bijzondere bomencollectie. Hij kreeg al snel hulp van dertig vrijwilligers uit het dorp.

Neem alvast een kijkje

Eerst werd een windsingel geplant ter bescherming van kwetsbare en exotische bomen en struiken die de gure zeewind slecht zouden kunnen verdragen. In de Notoarestoen groeien nu 600 verschillende rododendrons die door de notaris uit verre oorden als Amerika, Engeland en Denemarken werden meegenomen. Vaak als stekje vervoerd in de reiskoffer om vervolgens in met dennennaalden geschikt gemaakte kleigrond te worden geplant. En met succes. Notaris Smit liet een prachtige tuin na en leverde het bewijs dat op de stugge Groningse klei een grote variëteit exotische bomen kan gedijen. Naast de rododendroncollectie groeien er 400 uitheemse boomsoorten met een bijzondere onderbegroeiing zoals stinzenplanten en de wilde cyclaam. Een rondleiding door de tuin biedt, naast deskundige groene uitleg door één van onze hoveniers, het boeiende verhaal over het ontstaan van de Notoarestoen. Rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak. Opgave bij de secretaris, telefoon: 0595-492058 of per email: info@arboretumeenrum.nl

Openingstijden

  • Een rondleiding door de tuin biedt, naast deskundige groene uitleg door één van onze hoveniers, het boeiende verhaal over het ontstaan van de Notoarestoen. Wij bieden u graag na de rondleiding een kopje koffie of thee aan met iets lekkers op het verandaterras bij de vijver. Het is ook mogelijk om binnen te zitten.

    Rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak.

Toegankelijkheid van deze locatie

Voor uitgebreide toegankelijkheidsinformatie kijk op http://www.toegankelijkgroningen.nl

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief