10x budget restaurants

Ook studenten en stadjers met een kleine beurs gaan graag uiteten. Gelukkig zijn er in Groningen genoeg plekken waar lekker zeker niet duur hoeft te zijn. Je moet soms alleen net even een ander straatje induiken dan je gewend bent. Daarom hebben wij tien betaalbare restaurants op een rijtje gezet waar je voor minder dan vijftien euro kunt eten.

De Prael | Daghap €12,50

Boterdiep 75 - Een brouwerij, restaurant én een plek waar mensen die buiten de boot vallen op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen: dat is De Prael. De Prael is niet zomaar een brouwerij, maar een brouwerij met een missie. Hier geloven ze in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. Een daghap voor €12,50, parels van bier en een relaxte sfeer; hier moet je eens een kijkje nemen.

Lees meer

De Slingerij | Daghap €13,50

Aweg 12 – Ga gezellig en betaalbaar dineren bij De Slingerij, een eetcafé met mooie Groningse historie sinds 1854. Het verhaal gaat dat het iconische kunstwerk, het Peerd van Ome Loeks, is gemaakt als herinnering aan het renpaard van ene Lucas (Loeks) van Hemmen. Loeks was pikeur en eigenaar van café en stalhouderij De Slingerij. Tegenwoordig kun je hier lekker dineren, rummikuppen, risk spelen, sport kijken of gewoon gezellig aan de bar zitten. Je eet hier een wisselende daghap: vlees, vis of vegetarisch voor €13,50.

Lees meer

Eeterie de Globe | Daghap €8,00

Akerkhof 22 – Eeterie de Globe is in 1998 opgezet als een multiculturele eetvoorziening, verscholen in hartje Groningen achter de Akerk in een voormalig klooster. Het is een restaurant dat draait op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke dag worden er drie verschillende, verse maaltijden geserveerd, waarvan een daghap voor €8,00 en voor één of twee euro meer heb je de keuze uit een vegetarisch hoofdgerecht of een hoofdgerecht met vlees of vis. Van studenten tot Stadjers met een kleine beurs, iedereen schuift bij elkaar aan.

Lees meer

Lust Groningen - Gerechten vanaf €11,00

Oude Kijk in't Jatstraat 58 - In de Oude Kijk in’t Jatstraat vind je het veganistische restaurant Lust. Je kunt hier verschillende veganistische burgers bestellen, zoals de bitterballenburger, maar ook salades, kapsalon en huisgemaakte toetjes. Alles is hier plantaardig en een lust voor het oog. Uitgegeten? Blijf gezellig zitten, er valt hier genoeg leuks te beleven. Ze organiseren hier van alles, zoals pubquizzen, comedyavonden, filmavonden en liveoptredens.

Lees meer

Eetcafé Lambik | Daghap €14,50

Grote Kruisstraat 73 – Eetcafé Lambik is een gezellig klein eetcafé aan de rand van het Noorderplantsoen. In een gemoedelijke, huiselijke sfeer kan je genieten van de omgeving en een dagelijks wisselend aanbod aan eten en drinken van lunch tot diner. Vanaf 17:00 uur staat er elke dag een wisselende daghap met keuze uit vlees of vegetarisch op het menu. Je scoort deze daghap al voor €14,50. In de zomer de hele dag in het zonnetje op het terras, in de winter een heerlijk knus plekje, maar altijd met prachtig uitzicht op het Noorderplantsoen.

Lees meer

Het Floreshuis | Diverse gerechten €8,50

Floresplein 19 - Het Floreshuis, gelegen in de Korrewegwijk, is naast een wijkcentrum een plek waar je lekker kunt eten zonder dat het een aanslag op je portemonnee is. De gerechten worden bereid en geserveerd door de leerlingen van de opleiding l’Eetstudié van het Alfa College. Dit maakt het Floreshuis niet alleen een ontmoetingsplek voor de buurt, maar ook een toegankelijke eetgelegenheid voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke en gezellige ervaring. Of je nu een lokale bewoner bent of toevallig in de buurt bent, het Floreshuis is dé plek om te proeven van de diversiteit en gezelligheid die de Korrewegwijk te bieden heeft.

Lees meer

Ugly Duck | Dagobert Duck-kaart €11,50

Zwanestraat 28 - Eetcafé Ugly Duck is al 30 jaar een klassiek eetcafé zoals een eetcafé hoort te zijn. Dit charmante eetcafé heeft een naam die misschien vragen oproept, maar zodra je de drempel overstapt, zul je ontdekken dat er niets lelijks is aan deze culinaire bestemming. Je kunt bij dit monumentale pand terecht voor een goede maaltijd, uitgebreide lunch of een lekker speciaal biertje met een borrelhapje. Als je goed kijkt zitten er allemaal eendjes verstopt in dit bruine café. Zo is er een Dagobert Duck-kaart te vinden voor iedereen die zin heeft in een lekkere en betaalbare daghap. Met deze kaart bestel je van zondag t/m donderdag diverse gerechten voor slechts €11,50.

Lees meer

Het poortershoes | Daghap €7,50

Oosterweg 13 - In het eethuis van het Poortershoes in de Oosterpoortbuurt prik je al een heerlijke maaltijd mee voor maar €7,50. Het buurtcentrum is gevestigd in een monumentale oude schippersschool aan de Oosterweg, tegenover de Kroeg van Klaas. Het is een ontmoetingsplek waar buurtgenoten samenkomen voor verschillende cursussen en activiteiten. Zin om lekker te lezen, een spelletje te doen of gezellig een praatje te maken? Hier ben je van harte welkom.

Lees meer

De Olijfboom | Gerechten vanaf €9,00

Steentilstraat 28 en Oosterstraat 40 - In deze Ouzerie kun je genieten van de lekkerste authentieke Griekse gerechten. Bij binnenkomst begin je al te watertanden bij het zien van de vitrines vol met lekkers. In de open keuken maken ze alles zelf met verse en natuurlijke ingrediënten. Van Griekse spinazierisotto en groentestoof tot een heerlijk warme pita gevuld met lekkernijen. Er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van vlees, vis of liever vegetarisch.

Lees meer

Het Pakhuis | Daghap €14,50

Peperstraat 8-2 – Het Pakhuis zit al ruim 50 jaar verstopt in dit knusse steegje in de Peperstraat. Voor velen een nostalgische plek waar je lekker kunt eten, dansen en feesten. Met de toegankelijke menukaart is er voor elk wat wils. Ga je voor de daghap, de runderstoofschotel of toch voor de shakshuka? Één ding is zeker, in Het Pakhuis is en wordt geleefd!

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief