Restaurants & cafés uit de buurt

Bisque

Helpman - Bisque is de nieuwe thuisbasis van Niels Schievink & Sabrina Mans. Nadat zij beiden in verschillende (sterren)restaurants hebben gewerkt, zijn ze neergestreken in Groningen voor een nieuwe uitdaging. En dat is het wisselende menu ook: uitdagend. Met dagverse producten worden er verrassende smaakcombinaties gemaakt. Ook hebben ze ruim 20 open wijnen. Dit betekent smakelijke gerechten en goed gepaarde glazen wijn, tel uit je winst.

Lees meer

Kroeg van Klaas

Oosterpoortbuurt - Hangend aan de bar met een vers getapt biertje, een groepje mensen achter je die biljarten en de barman die een praatje maakt met een vaste gast.  Op een paar honderd meter van de binnenstad krijg je toch een dorpsgevoel in De Kroeg van Klaas. Het is dan ook niet gek dat dit bruine café al bijna 50 jaar een begrip is in de Oosterpoortbuurt. Kroeg van Klaas heeft een wisselende agenda die gevuld is met Afrikaanse jamsessies op zondagmiddag, een maandelijkse dichtclub in het achterzaaltje en activiteiten zoals kroegquizen, dansavonden en luisterconcerten. 

Lees meer

Lambik

Oranjebuurt - Aan de rand van het Noorderplantsoen ligt een knus eetcafé, Lambik. Een donker bruin café wat hier meer dan 25 jaar geleden zat werd omgetoverd tot deze kleurige plek. Gasten van alle leeftijden komen na een middag relaxen in het park langs voor een verse daghap. Eeuwige twijfelaars opgelet: lang nadenken over wat je gaat bestellen hoeft hier niet! Het menu wisselt elke dag en er is keuze uit twee gerechten: vegetarisch of vlees. Zo weet je zeker dat de producten op je bord vers zijn. En wanneer op warme zomeravonden het meubilair naar buiten wordt verplaatst, is het nét alsof je op het terras in Frankrijk zit.

Lees meer

De Klikspaan

Rivierenbuurt - Vlak achter het hoofdstation vind je een knus café waar jong en oud samenkomen. Een buurtcafé, gewoon zoals een buurtcafé hoort te zijn. Hier komen alle facetten voor een ongedwongen avond samen: een gokje wagen achter de gokkast, een pijltje gooien bij het dartbord en een heerlijk gekoeld speciaalbiertje drinken van de tap. Met 40 speciaalbieren (and counting) kan je hier terecht voor je Vrijmibo, verjaardag of elke andere goede reden voor een borrel. Het is dan ook niet gek dat deze voormalige slijterij al 90 jaar dé plek is om te genieten van een goede borrel.

Lees meer

Het Oude Politiebureau

Oosterparkwijk - Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau is een gezellig restaurant in een uniek gebouw met gerechten uit alle windstreken. Duurzaamheid, lokaal en sociaal staan hier centraal. In de speelse inrichting vind je meerdere elementen van de Oosterparkwijk terug. De gerechten worden zoveel mogelijk bereid met lokale ingrediënten. En het is ook nog eens een non-profit werkleerbedrijf, waar horeca-enthousiastelingen werkervaring op kunnen doen. Ook sympathiek: bij het Oude Politiebureau vinden ze dat iedereen uit eten zou moeten kunnen, dus houden ze de prijzen laag. 

Lees meer
Het Oude Politiebureau Oosterpark

De Minnaar

Hortusbuurt​ – In de Kleine Rozenstraat is al meer dan 100 jaar een café gevestigd. De laatste 23 jaar is dit het adres van De Minnaar. Dit gezellige buurtcafé hebben veel mensen in hun hart gesloten vanwege de goed gevulde spelletjeskast, het vriendelijke personeel en het heerlijke terras. Zittend onder de bomen in misschien wel een van de meest lieflijke straatjes van Groningen kun je hier op slechts 5 minuten lopen vanaf het centrum uitstekend genieten van een hapje en een drankje.

Lees meer

'Een buurtkroeg, gewoon zoals een buurtkroeg hoort te zijn.'

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief