10x fine dining restaurants in de stad

Fine dining is bezig met zijn opmars. En wie denkt dat je hiervoor in de randstad moet zijn, heeft het mis. Ook in Groningen schieten de fine dining restaurants als paddenstoelen uit de grond. Maar dan natuurlijk wel net even wat anders en met een eigenzinnig karakter. Net als de Groningers zelf. Deze restaurants zijn een feestje voor fijnproevers.

Florentin

Langestraat 66 - Restaurant Florentin is geïnspireerd op de gelijknamige bruisende wijk in Tel Aviv. De vrije stad waar alle culturen samenkomen heeft een creatieve kunstzinnige vibe en ‘Balagan’ stijl eten. In de voormalige Oude Gasfabriek in Groningen kun je het eten, het drinken en deze sfeer in al zijn glorie beleven. Want niet alleen in Tel Aviv zijn ze vrij, creatief en kunstzinnig. Ook in Groningen ben je hiervoor op de juiste plek. Het eten is verrassend en wordt begeleid door heerlijke deuntjes. Maak vooral je avond compleet met het dessert, waarbij ze op tafel een waar kunstwerk voor je maken.

Lees meer

Hanasato

Gedempte Zuiderdiep 55 - Voor een echte Japanse avond ben je bij Hanasato op de juiste plek. In het vrolijke groene pandje aan het Zuiderdiep kun je genieten van gerechten uit de originele Japanse keuken. Ze koken hier als enige restaurant in het Noorden in de Unesco cultureel erfgoed erkende Washoku stijl. Vergeet ook zeker niet de Shabu-shabu te proberen. Dungesneden ingrediënten zoals groenten en het malse Wagyu vlees worden in een smaakvolle bouillon aan tafel gekookt. Als je de authentieke gerechten en de sake proeft, voelt het net of je even in Japan bent.

Lees meer

Restaurant M

Gelkingestraat 58 - Hou je van lekker lang tafelen? Bij Restaurant M ben je op het juiste adres voor een avond lang genieten van lekker eten en drinken. Je kunt hier namelijk kiezen uit zes, negen of twaalf gangen. En iedere maand staan er weer twaalf volledig nieuwe gerechten op het menu. Altijd aangepast op de producten die dit seizoen in de buurt verkrijgbaar zijn. Ook de wijnen spelen een belangrijke rol bij M. Er staan altijd twaalf wijnen open die aansluiten bij de gerechten, maar je kunt ook kiezen voor een van de andere pareltjes uit het gevarieerde assortiment

Lees meer

De Kleine Heerlijkheid

Schuitendiep 42 - In de monumentale arbeiderswoning aan het Schuitendiep zit het kleine en gezellige restaurant De Kleine Heerlijkheid. Jarenlang woonde in dit pand in iedere kamer een ander gezin. En deze huiselijke sfeer is nog goed te voelen wanneer je bij dit huiskamerrestaurant naar binnen stapt. Het menu is klassiek, maar altijd met een verrassende twist. Alles maken ze zelf, de producten zijn vers en komen zoveel mogelijk uit de buurt. 's Zomers komen de meeste groenten die ze serveren zelfs uit eigen tuin. Bij De Kleine Heerlijkheid voel je je gelijk thuis en kun je ontzettend lekker eten.

Lees meer

Het Pomphuis

Kleine der A 7 - Bij Museumcafé Het Pomphuis dat onderdeel is van het Scheepvaartsmuseum, kun je niet alleen terecht voor een drankje op het geliefde terras aan de gracht. In het sfeervolle restaurant op de eerste verdieping van het oude pomphuis wordt namelijk sinds kort gekookt op hoog niveau. Hier kun je uitkijkend over de A genieten van een verrassend 3-, 4-, 5- of 6-gangen menu met producten van lokale boeren en tuinders. Zo enthousiast dat je er vaker wilt dineren? Geen probleem. Bij Het Pomphuis serveren ze iedere dag wat anders.  

Lees meer

De Betere Tijden

Gelkingestraat 21 - Als je binnenloopt in het knusse huiskamerrestaurant verwacht je niet gelijk dat dit een fine dining restaurant is. Maar in de kleine keuken van De Betere Tijden maken ze alles zelf. Van het brood tot aan de pepermunt. Bij het verrassingsmenu serveren ze de lekkerste gerechten geïnspireerd door de Nederlandse keuken, met mooie producten uit Groningen en het ommeland. Ook bij de drankjes is aan iedereen gedacht. Je kunt hier niet alleen een begeleidend wijnarrangement krijgen, maar ook een bijpassend bierarrangement of een verrassend alcoholvrij arrangement. 

Lees meer

De Grote Frederik

Frederiksplein 7 - In dit kleine, knusse restaurant midden in de woonwijk Oosterpoort zit bistro De Grote Frederik. Een restaurant om vrolijk van te worden. De eigenaren van De Grote Frederik bezorgen je met hun liefde en passie voor de horeca een avond vol lekker eten, fijne wijnen en vriendelijkheid. Ze serveren 5 gangen met als basis de Franse keuken. En bij iedere gang heb je keuze uit twee verschillende gerechten. Zo kies je altijd wat jij het lekkerst vindt. Of je deelt alle gerechten en proeft zo tien verschillende smaken.

Lees meer

Sepia

J.C. Kapteynlaan 29 - Gemoedelijk gelegen net buiten het centrum van de stad vind je Sepia. Hier kan je terecht voor een lunch waar je de tijd voor wilt nemen. Iedere drie weken staat er een nieuw 4-gangen verrassingsmenu voor je klaar. Koken doen ze zoveel mogelijk met ingrediënten uit de omgeving. En voor wie graag veganistisch wil eten bereiden ze graag een aangepast menu. Wanneer de lunch is afgelopen kan je hier ook aanschuiven voor een kleine borrel met vrolijke hapjes.

Lees meer

De Haan

Aweg 4 - Bij Restaurant De Haan doen ze het net even wat anders. Zonder bediening pak je zelf je brood, dranken, koffie en thee en maak je je eigen rekening op. De chef en souschef staan met zijn tweeën in de keuken en voorzien je de hele avond van heerlijke gerechten. Eten op hoog niveau in ongedwongen sferen. Restaurant De Haan is erg geliefd bij Groningers. Ver van tevoren reserveren is dan ook nodig. Maar wanneer je een plekje hebt bemachtigd, zul je versteld staan van alle heerlijke smaken.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief