11x bijzonder kamperen in Groningen

Vouw het tentdoek uit, zet de stokken in elkaar en sla de haringen in de grond. Voor een bijzondere kampeerervaring hoef je niet helemaal naar Zuid-Europa. Ook in Groningen is er genoeg te beleven op dit vlak. Kampeer tussen de bomen op een fruitgaard, in de achtertuin van een borg of ga op de duurzame tour. In Groningen kan het allemaal.​

Camping Noorderloo

Vriescheloo – In een boerenlandschap, midden in het bos, kampeer je in Vriescheloo op een rustige en moderne camping. Camping Noorderloo ligt aan het prachtig wisselende landschap van Westerwolde, een omgeving waar je van alles kunt zien en beleven. De camping is door de ANWB verkozen als Top Kleine Camping 2023. Van alle gemakken voorzien kan je hier tussen het groen onthaasten en ontspannen.

Lees meer

Fruitbedrijf Bosschaart | Slapen tussen de pruimen

Noordbroek – Al sinds 1999 heeft de familie Bosschaart een fruitgaard in het noordoosten van de provincie. Ze verbouwen er appels, peren, pruimen en kersen. Heerlijk om op te eten, maar ook om te verwerken in andere producten. Ze maken er onder andere jams en chutneys van die ze verkopen in de boerderijwinkel. Tussen de bomen van de fruitgaard mag je je tentje opzetten. Terwijl jij de mooiste dromen hebt rijpen de pruimen aan de boom boven je tent.

Lees meer

Camping Stadspark | Kamperen midden in de stad

Groningen – Genieten van de vrijheid van kamperen in de nabijheid van de bruisende stad? Nergens in Groningen kan je dichter bij het centrum de haringen van je verplaatsbare huisje in de grond slaan als op Camping Stadspark. Midden in deze groene long geniet je van de rust. Wandel door de Heemtuin of aai de geitjes op de kinderboerderij. Binnen 10 minuutjes sta je op de Grote Markt om de rest van de stad te ontdekken. Hier vind je alles voor een onvergetelijke vakantie.

Lees meer

Noorder Yurts | Dromen in een traditionele Yurt

Sellingen – Wie zin heeft in de sfeer van kamperen, maar niet zijn eigen tentje mee wil sleuren kan terecht in Sellingen. Hier overnacht je in een Yurt. In deze bijzondere ronde tent ervaar je zowel een eeuwenoude traditie, als luxe en comfort. De tenten staan aan het water, zodat je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Ook als het donker wordt heb je genoeg te bekijken, want door het grote ronde raam boven in je Yurt kan je 's nachts de sterren zien.

Lees meer

Camping Break Out Groningen

Harkstede – Van vlotten bouwen tot aan paintballen, escaperooms tot aan tennissen. Wie dacht dat kamperen alleen bestond uit slapen in een tent of camper zal bij Break Out Groningen aangenaam verrast worden. Deze actieve camping in Harkstede is de perfecte uitvalsbasis voor families die even weg willen van het traditioneel kamperen. Tussen de bomen en het water zijn talloze activiteiten te beleven voor jong en oud.

Lees meer

Camping Ekenstein | Slapen bij een borg

Appingedam – Verspreid over het Groningse landschap staan statige huizen waar vroeger de adel in woonde. De landgoederen rondom deze borgen zijn vaak klassiek ingericht en je mag er dus niet zomaar je tentje opzetten. Bij de Borg Ekenstein kom je daar wel in de buurt. Tegen het landgoed aan ligt Camping Ekenstein. Vanaf de camping loop je zo het borgterrein op om te genieten van de oude pracht.

Lees meer

Marenland | Kamperen in het mooiste dorp van Nederland

Winsum – Mede vanwege de karakteristieke gebouwen langs het water werd Winsum in 2020 uitgeroepen tot het allermooiste dorp van Nederland. Aan de rand van het dorp vind je langs dit water Marenland. Hier kan je je linnen huisje neerzetten, maar ook een bootje huren om het dorp te ontdekken. Bij het restaurant de Jongens uit de buurt kan je ook nog eens goed eten. Een mooier dorp om te kamperen is er bijna niet.

Lees meer

Camping de Heemtuin | Overnachten in een groene oase

Muntendam – In 1982 werd begonnen met de aanleg van een Heemtuin bij Muntendam. Inmiddels is deze Heemtuin uitgegroeid tot een gevarieerd natuurbos en een kunstmatig landschap met wilde bloemen en planten. Sinds 2021 kan je in deze oase van groen de nacht doorbrengen. Dat kan in je eigen tent, maar ook in een van de luxe safaritenten. Wanneer je ’s ochtends de rits open doet komt de natuur je al tegemoet.

Lees meer

Hayema Heerd | Dromen tussen het stro

Oldehove – Op het terrein van de Hayema Heerd kan je op verschillende manieren in slaap vallen. Er is hier een gewone camping, maar als je iets meer luxe wil kan je ook overnachten in een heuse iglo. Sneeuw overleeft de Nederlandse zomers niet en dus zijn ze gebouwd van stro. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Na een lange nacht kijk je vanaf je terrasje uit over de eindeloze landerijen van het Westerkwartier.

Lees meer

De Kapschuur – Slapen in een tipi

Stadskanaal – Wegdutten in een trekkershut, een barelio of in de Bed & Breakfast. Het kan allemaal op het terrein van De Kapschuur bij Stadskanaal. Wat hier ook kan is de nacht doorbrengen in een tipi. Deze tenten zijn gebaseerd op de tenten waar de oorspronkelijke inwoners van Amerika in woonden. Weer eens wat anders dan zo’n ‘normale’ tent.

Lees meer

Siblu Camping

Lauwersoog - Rust, ruimte, water en wandelmogelijkheden, dat zijn de ingrediënten om te genieten. Camping Siblu ligt pal naast de Waddenzee en het Dark Sky Park, Lauwersmeer. Waar je meer sterren ziet dan ooit tevoren. Camping Siblu beschikt over een leuk animatieteam en ruime chalets waar je helemaal tot rust komt. Met de zeehonden bijna in je achtertuin zal het een onvergetelijke ervaring worden.

Lees Meer

Meer kamperen

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief