8 x verrassende marktkramen

Welkom op de Vismarkt, waar 3 keer per week in de vroege ochtend de marktkramen worden opgezet. Het plein onder de rook van de Akerk wordt daarmee een schatkist van kleuren, geuren en smaken. Maar met al die indrukken, kan zo'n bezoekje aan de markt best overweldigend zijn. Daarom hier een paar favorieten van ons, op de Vismarkt.

De Eemstuin | Groentes van om de hoek

Elke vrijdag - In het Noord-Groningse Uithuizermeeden, vlak bij de Waddenzee, ligt de Eemstuin. Een plek waar wordt getuinierd op biologisch-dynamische wijze. Wat dat inhoudt? Dat er geen gif of kunstmest gebruikt wordt. Op die manier heeft het zo min mogelijk impact op de bodem, planten, het vee en de mensen om ons heen. Elke vrijdag wordt de verse oogst uitgestald op de Vismarkt, zodat iedereen in Groningen kan genieten van dit ware Groninger goud. 

Meer lezen

Der Nudelladen | Kakelvers Italiaans

Dinsdag, vrijdag & zaterdag - Alhoewel deze kraam een Duitse naam draagt, vind je hier geen Duitse producten maar Italiaanse. Want van Italiaans eten hebben ze bij Der Nudelladen zeker verstand. Kakelverse pasta, ravioli met de lekkerste vullingen en verrassende pesto's maken deze kraam tot een waar feestje voor elke foodie. Vrijwel alle producten zijn handgemaakt, net over de grens in Oldenburg, en de meeste ingredienten zijn uit de streek en duurzaam. Buon appetito!

Meer lezen

De Kruidenspecialist | Smaakmakers

Dinsdag, vrijdag en zaterdag - Ze zijn de echte smaakmaker van de markt: de Kruidenspecialist. Met meer dan honderd verschillende kruiden hebben ze hier de perfecte ingrediënten om jouw gerechten naar een hoger level te tillen. Maar ook voor verse thee, kruidenpasta's en andere smaakmakers ben je hier aan het juiste adres. Add a little bit of spice! 

Meer lezen

Broodnodig | Biologisch brood & banket

Dinsdag, vrijdag & zaterdag - Als je bij Broodnodig aan de kraam staat, begrijp je dat alles hier als warme broodjes over de toonbank gaat. Al het brood is biologisch en dat proef je. Er is genoeg keuze: van desembrood tot rogge en zelfs glutenvrij brood. Naast dat ze hier heerlijk brood verkopen, kan je er ook terecht voor zoete en hartige lekkernijen. 

Meer lezen

De Groninger Kaasdame | Kaas met klasse

Dinsdag, vrijdag & zaterdag - Bezig om een lekker kaasplankje samen te stellen? Zin in een avondje kaasfondue? Of eet je gewoon graag een lekker plakje kaas op je bruine boterham? Zoek dan niet verder en ga langs bij de Groningse Mariella. Bij haar kraam De Kaasdame, verkoopt ze voornamelijk biologische kazen en veel uit de streek. Maar ook voor exotischere kazen zoals Spaanse manchego, Franse brie of kaas met truffel ben je hier aan het juiste adres. 

Meer lezen

Bionoot | Going nuts voor noten

De geur van geroosterde noten; heerlijk en niet te missen als je een rondje over de markt doet. Lekker natuurlijk en natuurlijk lekker, dat is waar Bionoot voor staat. Bij deze kraam verkopen ze vers geroosterde biologische noten waar geen olie aan is toegevoegd. Daarnaast worden de noten in een heteluchtoven geroosterd, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Je kan hier niet alleen terecht voor noten, maar ook voor zuidvruchten, zaden en pitten. 

Meer lezen

Stropiewafel | Groninger icoon

Dinsdag t/m zaterdag - Een verse warme stroopwafel, wat is er nou lekkerder dan dat? En als je er dan eentje haalt, doe dat dan bij Stropiewafel. Wellicht ken je deze kraam al, Maarten en Erik van Stropiewafel maken namelijk al furore op Tiktok waar ze een aardige achterban met volgers hebben opgebouwd. Maar niet alleen daarom zijn ze bekend, hun stroopwafels en andere koeken zijn gewoon steengoed. En je kan ze tegenwoordig ook in een leuk Groninger blik kopen. Pak dus zeker een Stropiewafel mee als je je weekboodschappen doet op de markt. 

Meer lezen

Natuurlijk Martha | Zoet als honing

Vrijdag & zaterdag - Honing is niet alleen hartstikke lekker, het heeft nog veel meer andere voordelen. Zo kan het bijdragen aan een gezonder immuunsysteem, betere spijsvertering en heeft het vele andere helende eigenschappen. Dat honing een wondermiddeltje is weten ze als geen ander bij Natuurlijk Martha. Je vindt hier allerlei soorten honing: uit de streek, van verder weg of in aparte smaken. Maar ze hebben hier ook allerlei andere producten met honing zoals jam, hakhoning en bijenwasdoeken.

Meer lezen

De markt staat natuurlijk vol met fantastische marktkramen. Zo haal je goed puur en eerlijk vlees uit de regio bij De Marktslager of bij De Waddenslager, hebben ze goede en verse vis bij Vishandel André Smit of Vismakelaar Poisedon en haal je allerlei Portugese lekkernijen bij Mister Portugal. En voor lekkere hapjes, dipjes en olijven moet je bij de kraam van Le Souk zijn of die van Basarz. Of struin gewoon eens de Vismarkt af op dinsdag, vrijdag of zaterdag en laat je verrassen!

Ontdek meer

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief