Lekker buiten zwemmen in Groningen

Het is lekker weer, de zon schijnt volop. Even afkoelen tijdens de warme zomerdagen? In Groningen stikt het van de bijzondere zwemlocaties. Om het je gemakkelijk te maken zijn de plekken waar je lekker buiten kunt zwemmen voor je op een rijtje gezet. Zowel binnen als buiten de stad is het aan het water heerlijk vertoeven. Waar leg jij je handdoek neer?

Reitdiep | Garnwerd

Het kronkelende Reitdiepgebied leent zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht. Toe aan een pauze? Neem dan een duik in het Reitdiep, ter hoogte van Garnwerd. Op het aangelegen strandje strijk je neer met een verfrissend drankje van restaurant Garnwerd aan Zee. Kinderen leven zich hier naar hartelust uit, want op het strand is er speelgoed en zijn er trampolines. Voor de liefhebber is er een zonneweide en er kan gevaren worden met een ponton.

Bekijk

Lauwersmeer | Lauwersoog, Oostmahorn

Aan het Lauwersmeer vind je rond het nieuwe Robbengat diverse stranden waar het tijdens de zomerdagen goed vertoeven is. De namen van de stranden - lepelaar, zeearend, meerkoet, kleine zwaan, brilduiker - benadrukken het bonte gezelschap dat het Lauwersmeer bewoont. Na een dag zwemmen bezoek je restaurant het Booze Wijf, waar de koks werken met Waddengoud-producten. Langer blijven dan een dagje? Dan zet je je tentje op bij Camping Siblu

Bekijk

Stadsstrand | Groningen

Ieder jaar is de stad Groningen trotse bezitter van een stadsstrand. Op het Ebbingekwartier, naast Dot, vind je een met boeien afgezet stuk water om in te zwemmen. Maar je zwemt er niet alleen, bij het Stadsstrand speel je op zonnige dagen ook een potje beachvolleybal, tafeltennis, tafelvoetbal of schaak. De strandwachten maken het zomerse plaatje af.

Bekijk

Grunostrand | Harkstede

Slechts tien minuten verwijderd van de stad Groningen vind je het Break Out Grunopark te Harkstede. Bij dit activiteitenpark is niets te gek, zo kun je er vlotten bouwen, paintballen, waterskiën en meer. De Grunoplas vormt regelmatig het decor voor de activiteiten van het Grunopark, op het bijgelegen ligstrand is het 's zomers lekker zwemmen of zonnebaden.

Bekijk

Strandheem | Opende

In het Westerkwartier, tegen de Friese grens aan, vind je de recreatieplas 't Strandheem. Uiteraard kun je aan het strand zwemmen, dobberen en zonnebaden, maar voor de liefhebber is er ook gelegenheid tot vissen of roeien. Na een dag vol waterplezier zet je een tent op bij camping 't Strandheem of verblijf je in een van de sfeervolle lodges of chalets.

Bekijk

Schildmeer | Steendam

Watersporters halen hun hart op aan het Schildmeer. Want naast lekker zwemmen kun je er ook windsurfen, stand-up paddlen en kajakken. Rond het meer groeit veel riet en liggen ruige moerassige gronden, maar er is ook strand voor het betere zonnebaadden. Rondom het meer vind je diverse bungalowparken, waar je de zomerdagen doorbrengt in een prachtige omgeving.

Bekijk

Zoutwaterbad | Loppersum

In Loppersum kun je een duik nemen in een uniek zoutwaterbad. Dit zwembad is in 1933 met de hand uitgegraven. En het water wordt opgepompt uit een bron van 112 meter diep. De zon zorgt voor de opwarming van het gezuiverde en gezonde bronwater. Met de badhokjes aan één zijde en dijkjes aan de andere zijden is het een intiem en overzichtelijk zwembad. Het vijftigmeterbad heeft een zandbodem. Er is een peuterbad en een diep en ondiep gedeelte. Achter een van de dijkjes ligt een mooi recreatieveld waar je heerlijk kunt liggen of spelen.  

Bekijk
Zoutwaterbad Loppersum

Papiermolen | Groningen

Wie niet van zand houdt kan in de stad Groningen verkoeling zoeken in het (stads)zwembad. De in 2018 gerenoveerde Papiermolen is dé plek om een verfrissende plons te maken. Maar ook op minder zonnige dagen kan je hier terecht, want dan wordt het zwembad verwarmd. Trek je liever baantjes of lig je graag te zonnen? Met vijf zwembaden, een waterglijbaan, speelobjecten en een grote zonneweide is er voor elk wat wils. Fun fact: tijdens de renovatiewerkzaamheden kwam een meer dan zestig jaar oude muurschildering tevoorschijn. Deze is in ere hersteld. 

Bekijk

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief