Actief in de stad

Groningen, een stad vol energie en mogelijkheden voor sportliefhebbers! Of je nu een fanatieke atleet bent, een recreatieve sporter of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te blijven, Groningen heeft voor ieder wat wils om een dagje actief bezig te zijn. 

Watersport | Kanoën en suppen

Tijdens de warme dagen is vertoeven op het water erg fijn. Bij BeDRIJFNAT kan je een kano, sub of waterfiets huren. Vanaf de Herebrug start je de ronde over de diepenring richting het oude centrum van Groningen. Je passeert talloze woonboten, terrassen en monumentale panden. Zeker de moeite waard!

Lees meer

Tactische sport | Padellen

Padellen is niet weg te slaan tegenwoordig. Combineer tennis met squash en je komt uit bij padellen. Het is een tactische balsport waarbij je ook gebruik maakt van de glazen wanden om je tegenstander te verslaan. Bij Peakz Padel kan je een losse baan huren inclusief rackets. Om te padellen kan je naar hun banen bij de Suikerunie of bij de Euroborg. Daag vooral je vrienden, huisgenoten of collega’s uit.

Lees meer

Culturele work-out | Martinitoren

Voor een culturele work-out ben je bij de Martinitoren op het juiste adres. Trek zeker goede schoenen aan. Want d’Olle Grieze is maar liefst 97 meter hoog. Na de vele treden heb je de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Bij de eerste trans op 39 meter hoogte heb je uitzicht over de hele skyline van Groningen. Dat is pas een beloning. 

Lees meer

Groepsactiviteit | Pitch en Putt

Verzamel een groep vrienden of familie bij elkaar en haast jezelf naar Pitch & Putt Groningen. Houd het simpel met midgetgolf of ga meer voor het echte werk met pitch & putt. Er zit ook een terras naast. Hier kan je na afloop een drankje doen. Daarnaast kan je een uitgebreider arrangement erbij nemen voor lunch, borrel of diner. 

Lees meer

Scheuren over het water | Waterskiën

Houd je van een fysieke uitdaging op het water? Ga dan eens waterskiën bij Wakepark Groningen. Of je nu net begint of een ervaren waterskiër bent, er zijn altijd nieuwe trucs om te leren en technieken om te beheersen. Geniet van de sensatie en het gevoel van vreugde en ontspanning terwijl je over het water scheurt.

Lees meer

De lucht in | Boulderen

Met een paar goede schoenen aan kan je gaan boulderen bij Bjoeks. Boulderen is klimmen op geringe hoogte zonder beveiliging met een touw. Je kan hier alleen buiten, op beton boulderen. Dit is uniek op de wereld: een boulderpark met meer dan 200 vaste 'boulders' op beton. Het is wel boulderen van een wat hoger niveau. Ben je een beginner op gebied van boulderen, dan kan je beter eerst in een hal wat rustiger aan proberen. 

Lees meer

In de wind | Zeilen

Ben je wat avontuurlijker? Pak het dan groter aan en ga zeilen op het Paterswoldsemeer! Ervaar het gevoel van vrijheid terwijl je over het water glijdt, de wind in je haren en een glimlach op je gezicht. Naast het zeilen zelf, is het Paterswoldsemeer ook een geweldige plek om te genieten van de prachtige natuur en de rustgevende omgeving. 

Lees meer

Werpen in het Stadspark | Discgolf

Het Stadspark is de ideale plek voor verschillende sportieve activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld gaan discgolfen. Met je frisbee, die je bij de kiosk kan huren, moet je richten op de baskets. Deze zijn verspreid door het hele Stadspark. Of waag je bijvoorbeeld aan de bootcamptuin. Liever wat rustiger aan? Neem dan de jeu de boules ballen mee en begin een competitie met je vrienden.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief