Ga mee met het Groninger Gidsenteam

Groningen kent een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en een bruisend stadsleven. De stad en de provincie zitten vol met onontdekte parels en verborgen verhalen. De gidsen van het Groninger Gidsenteam vertellen je hier graag meer over. Ga mee op ontdekkingsreis en maak kennis met Groningen in het gezelschap van een deskundige stadsgids. 

Ontmoet het team

Het team bestaat uit een diverse groep mensen. Van studenten tot geboren en getogen Grunningers. De jongste gids uit het team is 18 jaar, en de oudste is 72 lentes jong. Dit zorgt voor een leuke variatie aan kennis en specialisaties. Elke gids heeft weer zijn eigen unieke kijk op Groningen. Maar ieder beschikt over een grote schat aan kennis over de geschiedenis, cultuur en architectuur van Groningen. En ook over hedendaagse ontwikkelingen en het bruisende stadsleven. Samen verzorgen ze honderden verschillende tours per jaar. 

Lees meer

"Elke gids heeft zijn eigen unieke kijk op Groningen"

Van het verleden naar het heden

Elke zaterdag en zondag kan je meelopen met de weekendwandeling. De gidsen leiden je langs bekende (en minder bekende) hoogtepunten in de stad. Elke wandeling start in het Forum, de huiskamer van de stad, zoals de gidsen zeggen. Vanuit hier wandel je via de Nieuwe Markt verder de stad in. Je leert ondertussen over de geschiedenis, maar ook over het hedendaagse leven in de stad. Wie was bijvoorbeeld Bommen Berend? En waar kan je alle studenten vinden op donderdagavond?  

Een leuke manier om Groningen te leren kennen, maar zelfs als je al jaren in de stad woont is er nog heel veel te ontdekken. Tijdens deze wandeling word je misschien gewezen op een detail in een bouwwerk dat je nog nooit was opgevallen, of kom je door een steegje waar je nog niet eerder doorheen was gelopen.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief