Art is all around you

Groningen barst van de creativiteit. Hier bruist het van de vrije geesten die hun eigen gang gaan, met de stad als hun canvas. Speciaal voor de 'Art is all around you' campagne hebben verschillende creatievelingen uit Groningen een illustratie gemaakt die de cultuur in Groningen viert. We laten je kennis maken met deze kunstenaars.

Rommie Schilstra

Rommie Schilstra heeft de Groningse cultuursector diep in haar hart zitten. Al jarenlang ontwerpt ze posters voor concerten en festivals, welke ze ook graag bezoekt. Muziek en Design zijn haar twee hele grote passies en ze vindt het fantastisch deze met elkaar te kunnen combineren. Tegenwoordig doet Rommie dit voornamelijk bij VERA en Chordify. En of een poster wou maken voor deze toffe campagne? Daar hoefde ze niet lang over na te denken, echt wel!

Bekijk haar Instagram

Megan de Vos

Megan de Vos is een freelance illustrator en zeefdrukker uit Groningen. Ze gebruikt veel verschillende stijlen en technieken in haar illustraties, zowel analoog als digitaal. Ze concentreert zich graag op het maken van werk waarin verhaal, kleur en vorm samengaan in illustraties met een goede dosis humor. 

Bekijk haar website

VAAF

VAAF is een grunnegs illustratie-duo bestaande uit Lotte Masker en Jonna Bo Lammers. Ze zijn twee illustratoren die graag werken in rep en roer, want chaos leidt tot creativiteit. Daarom maken ze graag live illustraties op evenementen. En vooral; muurschilderingen op locatie! Ze werken voornamelijk met verf, vandaar de naam ‘VAAF’; grunnegs voor verf.

Bekijk de website van VAAF

Mara Piccione

Door het jarenlang ontwerpen en zeefdrukken van affiches voor internationale bands en concertzalen, liggen de roots van Mara Piccione in de underground popcultuur. Van daaruit heeft zij haar zeefdrukwerk steeds meer ontwikkeld tot autonoom werk. Haar zeefdrukken laten zich makkelijk herkennen door de gestileerde vormen, krachtige vlakken en het transparante kleurgebruik; een stijl die zichtbaar haar oorsprong vindt in het gebruik van grafische technieken. Al haar zeefdrukken worden met de hand vervaardigd vanuit haar eigen zeefdruk-atelier in Warffum. 

Bekijk haar website

Jan Hamstra

Jan Hamstra is een illustrator uit Groningen. Op Academie Minerva raakte hij gefascineerd door traditionele druktechnieken, met name de hout -en linosnede. Inmiddels begint al zijn werk in deze techniek. Soms blijft het bij een zwart-wit afdruk van de hout -of linosnede, maar veel vaker krijgt de prent vervolgens kleur en eindigt het op een gezeefdrukt concertaffiche voor VERA of een boekomslag.

Bekijk zijn website

"De stad is ons canvas"

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief