Culturele hotspots

Deze winter vieren we de culturele en artistieke hotspots van Groningen. Van markante gebouwen zoals het Groninger Museum en het Forum tot kunstzinnige evenementen en eigenwijze ondernemingen. De creatievelingen die erachter zitten vertellen je er graag alles over én geven je hun eigen tips om de stad te ervaren. Haal er gerust je inspiratie uit. Kunst voor iedereen, met de stad als ons canvas.

Winterwelvaart

Ook dit jaar vindt WinterWelvaart plaats in het A-kwartier in de stad. Kleiner, knusser. Van theater op het water tot interessante lezingen en muziek in de Akerk.  En bovenal veel gezelligheid. Artistiek leider Lynn Zwartsenburg praat je bij over het festival, het belang van kunst en cultuur en waar je in Groningen verder je (artistieke) hart kan ophalen.

Lees meer

Steentilstraat

Groningen staat bol van de leuke, knusse en authentieke straatjes. Maar voor sommige moet je net even het hoekje om. De Steentilstraat is hier een goed voorbeeld van. Vroeger een achterafstraatje, nu een bruisende plek vol energie. Creatieveling Emil Srush is een bekend gezicht in de cultuursector. Hij vertelt je graag wat over de Steentilstraat en waar je het beste naar een concert kan.

Lees meer

212 Fahrenheit

Paul en Albert vormen samen het ontwerpduo van 212 Fahrenheit. Een studio die opvallende dingen maakt op het snijvlak van kunst en design. Ze vertellen je over het mooie van creëren en het belang van verwondering.

Lees meer

Groninger Museum

Het veelkleurige Groninger Museum kent aan de binnenkant net zo veel verwondering als aan de buitenkant. Met heel het jaar door kunst die je raakt, triggert en doet nadenken. Geertje en Sander van het museum vertellen over JR: Chronicles en de Kinderbiënnale, twee grote tentoonstellingen van deze winter. 

Lees meer

Jonge harten

De stad is de thuisbasis van Jonge Harten, een gezelschap dat jaarlijks een theaterfestival opzet om jeugd en theater samen te brengen. Dit jaar van 19 t/m 27 november. Van tentoonstellingen in de Stadsschouwburg totaan de Grote Markt en unieke locaties in de provincie. We spraken met theatermaker Karlijn Benthem over het festival en het belang van theater.

Lees meer

Het Forum

Eén van de creatieve broedplaatsen in de stad is het iconische Forum. Zo draait nu de grote interactieve voorstelling Game On, over talrijke jaren aan gamegeschiedenis. En wat dacht je van Forums eigen jongerenpanel VERS. Afra Rijkhoff vertelt over het panel, het Forum zelf en waar je waar je in Groningen je (artistieke) hart verder kan ophalen en Jos Westra neemt je mee naar Game On.

Lees meer

Wall House #2

Het opvallende Wall House #2 staat al twintig jaar in de Groningse wijk Hoornsemeer. Een gebouw dat zowel aan de buiten- als binnenkant ingenieus ontworpen is. Aan de opvallend grote muur hangen drie kleurrijke ruimtes met elk hun eigen functie. Het biedt plaats aan Groningse kunstenaars. Maar gewoon even binnenlopen kan ook. Wall House #2 is op zichzelf al een kunstwerk, de exposities binnenshuis zijn een extra cadeautje. We spraken met programmeur Gea Schenk.

Lees meer

Kunstpunt

Kunstpunt is de plek waar noordelijke beeldende kunst begint. Een knooppunt. Artistiek baken. Dat krijgt bijvoorbeeld vorm in verschillende kunstroutes, de uitleen van werken van Groningse makers en educatie voor verschillende doelgroepen. Kunst toegankelijker maken, met de stad als canvas. Ansjelly van Veen, communicatiemedewerker, vertelt je over de rol van Kunstpunt en waarom kunst van en voor iedereen is.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief