Herfstvakantie in Oldambt

Het is altijd de grote vraag: wat gaan we doen deze herfstvakantie? Gelukkig is er in het Oldambt genoeg te beleven deze herfst. Breng een bezoekje aan Heiligerlee, leef je uit in een enorme speeltuin of sla een balletje in Oostwold. Waar ga jij de herfst beleven?

Uitwaaien bij de Kiekkaaste

Voor vogelaars in spé is het leuk om eens een kijkje te nemen bij Vogelkijkhut de Kiekkaaste. Bij Nieuwe Statenzijl staat buitendijks de welbekende Kiekkaaste, waar je de mooiste en soms ook zeldzame vogelsoorten kunt spotten. Je hebt er een prachtig uitzicht en kunt er ook prima met de kinderen picknicken. De luikjes kun je namelijk ook sluiten tegen de harde wind. Een geweldig natuurrijk uitstapje voor het hele gezin.

Lees meer

Winkelen in Winschoten

Winschoten is de tweede winkelstad van de provincie Groningen. Het aanbod in winkels is heel divers. Van de grote, bekende ketens tot kleine snuisterwinkeltjes waar je leukste cadeautjes, kleding en accessoires kunt kopen. Het voordeel is dat je makkelijk bij de winkels gratis kunt parkeren. Op verschillende plekjes in de stad kun je heerlijk koffie drinken of uitgebreid lunchen. Gezellig toch, zo'n dagje shoppen?

Lees meer

’t Speulparadies Beerta

't Speulparadies is een grote omheinde speeltuin, waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Je kunt bijvoorbeeld spelen met de kabelbaan, op het luchtkussen of je kunt op avontuur op het avonturenpad. Voor ouders ook fijn: wanneer de kinderen spelen, kun je genieten op het terras van een kopje koffie. Naast een grote speeltuin is er ook een dierenweide met geitjes, konijnen, kippen en zelfs alpaca's. Genoeg te beleven in 't Speulparadies.

Lees meer

Oostwold

In de herfstvakantie is het vaak nog mooi weer. De oude boerderij Huninga’s Heem met zijn prachtige slingertoene is dé locatie om de middag door te brengen met kinderen. Golf spelen is plezier voor jong en oud op deze 18-holes golfbaan. Vraag opa en oma ook mee. Die zullen de prachtige omgeving met uitzicht op het Oldambtmeer fantastisch vinden.

Lees meer

Heiligerlee

Aan de rand van Heiligerlee vind je het monument van de stervende Graaf Adolf van Nassau, beschut door de Nederlandse Maagd en de Nederlandse Leeuw. Hier vond op 23 mei 1568 de veldslag plaats die onder de naam ‘Slag bij Heiligerlee’ het begin werd van de vrijheidsstrijd tegen de Spaanse overheersing en de terreur door de Hertog van Alva. Een Beleefroute voert je over het voormalige slagveld, dat er nu natuurlijk anders uitziet. Je komt er allerlei avontuurlijke speelopdrachten en beleeftoestellen tegen, zoals houten speeltoestellen en natuurlijke speellocaties met onder andere poelen met stapstenen. Een mooi routeboekje is verkrijgbaar bij het Museum Slag bij Heiligerlee, dat ook zeker een bezoek waard is.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief