Terrassen uit de buurt

In het centrum van Groningen vind je ontelbaar veel terrasjes. Heerlijk, want we genieten allemaal graag van een drankje in de zon. Maar we moeten ook de terrassen in de buitenwijken niet vergeten. Deze terrassen zijn vaak wat kleiner, maar zeker niet minder gezellig. Daarom een overzicht van heerlijke terrasjes in de verschillende wijken van Groningen.

Kroeg van Klaas | Oosterpoortbuurt

Oosterweg 26​ – Dit bruine café is al bijna 50 jaar een begrip in de Oosterpoortbuurt. Een echt ouderwets bruin buurtcafé, waar het soms lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. De kroeg is vooral bekend vanwege de vele (muzikale) activiteiten, maar ook het terras van dit café mag er zijn! Op dit gezellige terras drink je namelijk een biertje tussen de bloemen en de druivenplanten die langs de muren van de kroeg klimmen. En gelukkig hebben ze deze zomer extra ruimte voor het terras gekregen.

Lees meer

Café De Klikspaan | Rivierenbuurt

Rabenhauptstraat 78 – Het terras van Café de Klikspaan is onlangs uitgebreid en biedt nu nog meer ruimte voor gasten om te genieten van een drankje in de zon. Het is de combinatie van het gekletter van de biertjes, het zachte gegons van de muziek, en het geluid van de mensen om je heen die Café de Klikspaan zo sfeervol maakt. Dit buurtcafé is een waar begrip in de Rivierenbuurt dankzij de 40 verschillende soorten speciaalbier. Het is een plek waar jong en oud, studenten, gepensioneerden en gezinnen samenkomen om te ontspannen en socializen. Dankzij de locatie van het terras kun je er ook nog eens heerlijk naar de vele voorbijgangers kijken.

Lees meer

Baxbier | Vinkhuizen

Friesestraatweg 201/2a – Baxbier, een prachtige brouwerij gelegen aan het Reitdiep, ken je natuurlijk al van hun Groningse biertjes. Maar naast de brouwerij heeft Baxbier een gezellig proeflokaal met zonnig terras met uitzicht op het water. De decoratie is simpel maar stijlvol; een perfecte match met de brouwerij en zijn industriële uitstraling. Het proeflokaal is van donderdag tot en met zondag geopend voor allerlei activiteiten, van rondleidingen en proeverijen tot diners en gewoon gezellige borrels. Lekker met je hoofd in de zon en een Kon Minder biertje in je hand naar de voorbij varende bootjes kijken. Dat is pas genieten op z'n Gronings. 

Lees meer

Café De Minnaar | Hortusbuurt

Kleine Rozenstraat 64​ – In de Kleine Rozenstraat is al meer dan 100 jaar een café gevestigd. De laatste 25 jaar is dit het adres van De Minnaar. Al sinds jaar en dag een begrip en geliefd bij vele stadjers en studenten. Dit gezellige buurtcafé hebben veel mensen in hun hart gesloten vanwege de goed gevulde spelletjeskast, het vriendelijke personeel en het heerlijke terras. De eigenaren van Café de Minnaar hebben een enorme liefde voor de stad Groningen en delen deze liefde graag met hun gasten. Zo gebruiken ze zoveel mogelijk lokale producten van lokale leveranciers. Zittend onder de bomen in misschien wel een van de lieflijkste straatjes van Groningen kun je hier op slechts 5 minuten lopen vanaf het centrum uitstekend genieten van een hapje en een drankje.

Lees meer

Het Oude Politiebureau | Oosterparkwijk

Zaagmuldersweg 3​ – Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau is een begrip in de Oosterparkwijk. Het is een gezellig restaurant in een uniek gebouw waar ze gerechten uit alle windstreken serveren. Het terras van dit stadsrestaurant is extra knus dankzij het gebouw in Amsterdamse Schoolstijl, met bruinrode bakstenen en vrolijke gele kozijnen. Door de bomen en het vele groen zit je er beschut en kunnen kinderen er heerlijk spelen. Duurzaamheid, lokaal en sociaal staan hier centraal en de gerechten worden zoveel mogelijk bereid met lokale ingrediënten. Het Oude Politiebureau is echt het omfietsen waard.

Lees meer

Café De Koffer | Schildersbuurt

Nieuwe Blekerstraat 1 – Nederlandse, Belgische, Engelse, Schotse, Amerikaanse en zelfs Italiaanse, Spaanse en Scandinavische bieren. De internationale bierkaart van Café de Koffer is een culturele trip over de wereld, gewoon in Groningen. Met maar liefst 250 verschillende bieren op de kaart, heb je hier genoeg keuze. Het gezellige en sfeervolle bruine café heeft een klein maar knus terras waar je een gevarieerd publiek met onder andere trouwe stamgasten, (internationale) studenten, buurtbewoners en bierliefhebbers vindt. Nog op zoek naar een bijzonder uitje? Dan biedt Café de Koffer ook bierproeverijen vanaf twee personen aan onder begeleiding van een ervaren bierkenner.

Lees meer

De Singelier | Helpman

Coendersweg 44 – Ook café de Singelier valt in de categorie typisch buurtcafé: een mooie bruine kroeg met al z’n eigenaardigheden. De verscheidenheid aan bezoekers is groot, iedereen is welkom en sluitingstijden liggen niet vast. Als je een liefhebber van bier bent dan moet je zeker een keer plaatsnemen op het terras van dit café. De eigenaar van de Singelier, Felix Huisken, is namelijk een biersommelier: één van de hoogste diploma’s voor bierkennis en behandeling. Hij kan je dus als geen ander vertellen hoe bier wordt gemaakt, welk biertje het beste past bij het zonnige weer en welke zich het beste leent voor een gezellige avond. Er zijn maar weinig mensen die zo’n goede bierproeverij voor je kunnen samenstellen. Reden genoeg om even om te fietsen toch?

Lees meer

Bramble | Oranjebuurt

Noorderstationsstraat 2​ - Bramble is de bar die de harten van vele cocktailliefhebbers snel zal veroveren. Het menu van Bramble is net zo kleurrijk als het interieur. Van frisse en fruitige cocktails tot pittige en kruidige drankjes, er is voor elk wat wils. Er hangt een sfeer van een typisch bruin café met een duidelijk eigen karakter. Een mix van droge gin, limoensap, suikersiroop, bramenlikeur en crushed ice. Dat is de Bramble, een verfrissende cocktail en de inspiratie voor de naam van het café. Je kunt de bramenlikeur al bijna ruiken. Maar Bramble is meer dan alleen cocktails. Het is een plek waar je kunt genieten van een goed glas wijn, een koud biertje of een lekkere snack aan de rand van het Noorderplantsoen. Het is een echt familiebedrijf waar je je zeker thuis voelt.

Lees meer

Eetcafé De Stadstuin | Herewegbuurt

Hereweg 42 - Het kleurrijke interieur van het restaurant is een lust voor het oog, met prachtige kunstwerken die de muren sieren en een sfeer die altijd ontspannen en ongedwongen is. In de beschutte Stadstuin kun je heerlijk ontspannen. Naast de binnentuin heeft de Stadstuin ook een zonnig terras aan de voorkant waar je kunt smullen van de lekkerste gerechten.

Lees meer

Salmagundi’s | Korrewegwijk

Oosterhamrikkade 8c - Bij Salmagundi’s kan je terecht voor goed eten en een goed verhaal. Hier vinden nieuwe Groningers met ambities in de horeca namelijk een plek. Onder leiding van een leermeester kok maken ze de meest smakelijke Midden Oosterse en Mediterrane gerechten voor je klaar. Bestel bijvoorbeeld de lunchplak vol Midden Oosterse hapjes, geniet van huisgemaakte taart of strijk ‘s avonds neer op het sfeervolle terras voor een compleet drie gangen menu. Ook leuk: Salmagundi’s heeft binnen een woonwinkel met meubels en accessoires uit alle windstreken.  

Lees meer

De Graansilo | Oosterpoortwijk

Griffeweg 4 - De Graansilo is een verrassing an sich; een iconisch bouwwerk dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de opslag van gerst, tarwe en andere graansoorten. Maar wat begon als een functionele oplossing voor het bewaren van graan, groeide uit tot iets veel groters en betekenisvoller dan dat. Deze historische plek is terug tot leven gewekt dankzij het Graansilo bier, wat perfect samengaat met lokaal en seizoensgebonden eten. Bij Graansilo draait het allemaal om het ontdekken van nieuwe smaken en ervaringen. Er is geen vaste menukaart – in plaats daarvan krijg je een verrassingsmenu voorgeschoteld terwijl je op het terras een prachtig uitzicht hebt over het Winschoterdiep.

Lees Meer

'De verschillende wijken hebben elk een eigen atmosfeer'

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief