Terrassen uit de buurt

In het centrum van Groningen vind je ontelbaar veel terrasjes. Heerlijk, want we genieten allemaal graag van een drankje in de zon. Maar we moeten ook de terrassen in de buitenwijken niet vergeten. Deze terrassen zijn vaak wat kleiner, maar zeker niet minder gezellig. Daarom een overzicht van heerlijke terrasjes in de verschillende wijken van Groningen.

Kroeg van Klaas | Oosterpoortbuurt

Oosterweg 26​ – Dit bruine café is al bijna 50 jaar een begrip in de Oosterpoortbuurt. Een echt ouderwets bruin buurtcafé, waar het soms lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. De kroeg is vooral bekend vanwege de vele (muzikale) activiteiten, maar ook het terras van dit café mag er zijn! Op dit gezellige terras drink je namelijk een biertje tussen de bloemen en de druivenplanten die langs de muren van de kroeg klimmen. En gelukkig hebben ze deze zomer extra ruimte voor het terras gekregen.

Lees meer

Café De Klikspaan | Rivierenbuurt

Rabenhauptstraat 78 – In Café De Klikspaan in de Rivierenbuurt voelt echt iedereen zich thuis. Dat blijkt ook al snel wanneer je plaats neemt op het terras. Studenten, gezinnen en gepensioneerden, ze zitten er allemaal. Op dit terras kan je genieten van één van de vele speciaalbiertjes van het café. Er staan er namelijk wel meer dan 40 op de kaart. Dankzij de locatie van het terras kun je er ook nog eens heerlijk naar de vele voorbijgangers kijken.

Lees meer

Baxbier | Vinkhuizen

Friesestraatweg 201/2a – Je kent Baxbier vast van hun heerlijke Groningse biertjes. Maar wist je dat Baxbier naast de brouwerij ook een proeflokaal mét een terras aan het Reitdiep heeft? Neem plaats op het heerlijke zonnige terras aan het water en geniet van een proeverij of een aangeklede borrel. Lekker met je hoofd in de zon en een Kon Minder biertje in je hand naar de voorbij varende bootjes kijken. Dat is pas genieten op z'n Gronings.

Lees meer

Café De Minnaar | Hortusbuurt

Kleine Rozenstraat 64​ – In de Kleine Rozenstraat is al meer dan 100 jaar een café gevestigd. De laatste 25 jaar is dit het adres van De Minnaar. Dit gezellige buurtcafé hebben veel mensen in hun hart gesloten vanwege de goed gevulde spelletjeskast, het vriendelijke personeel en het heerlijke terras. Zittend onder de bomen in misschien wel een van de meest lieflijke straatjes van Groningen kun je hier op slechts 5 minuten lopen vanaf het centrum uitstekend genieten van een hapje en een drankje.

Lees meer

Het Oude Politiebureau | Oosterparkwijk

Zaagmuldersweg 3​ – Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau is een begrip in de Oosterparkwijk. Het is een gezellig restaurant in een uniek gebouw waar ze gerechten uit alle windstreken serveren. Het terras van dit stadsrestaurant is extra knus dankzij het gebouw in Amsterdamse Schoolstijl, met bruinrode bakstenen en vrolijke gele kozijnen. Door de bomen en het vele groen zit je er beschut en kunnen kinderen er heerlijk spelen. Duurzaamheid, lokaal en sociaal staan hier centraal en de gerechten worden zoveel mogelijk bereid met lokale ingrediënten. Het Oude Politiebureau is echt het omfietsen waard.

Lees meer

Café De Koffer | Schildersbuurt

Nieuwe Blekerstraat 1 – Bierlokaal Café De Koffer is een gezellig biercafé waar je je snel thuis voelt. Op het kleine maar knusse terras vind je een gevarieerd publiek, waaronder trouwe stamgasten, (internationale) studenten, buurtbewoners en bierliefhebbers. Met maarliefst 12 tapbieren en meer dan 300 bieren op fles, is dit een plek waar je je ook deze zomer weer urenlang kunt vermaken. 

Lees meer

De Singelier | Helpman

Coendersweg 44 – Ook café de Singelier valt in de categorie typisch buurtcafé: een mooie bruine kroeg met al z’n eigenaardigheden. De verscheidenheid aan bezoekers is groot, iedereen is welkom en sluitingstijden liggen niet vast. Als je een liefhebber van bier bent dan moet je zeker een keer plaatsnemen op het terras van dit café. De eigenaar van de Singelier, Felix Huisken, is namelijk een biersommelier: één van de hoogste diploma’s voor bierkennis en behandeling. Hij kan je dus als geen ander vertellen hoe bier wordt gemaakt, welk biertje het beste past bij het zonnige weer en welke zich het beste leent voor een gezellige avond. Er zijn maar weinig mensen die zo’n goede bierproeverij voor je kunnen samenstellen. Reden genoeg om even om te fietsen toch?

Lees meer

Mahalo | Oranjebuurt

Verlengde Grachtstraat 1 - Goed eten, good vibes en community. Dat is waar Mahalo voor staat. Een klein zaakje met terras aan het plantsoen. Waar je terecht kunt voor een gezond ontbijt, lekkere lunch en verschillende zoetigheden. Allemaal huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig. Want zeg nou zelf: omringd door het groen, wil je maar al te graag op een ontspannen en lekkere manier een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Lees meer

Eetcafé De Stadstuin | Herewegbuurt

Hereweg 42 - Een ongedwongen sfeer, betaalbare kaart én een royale binnentuin, dat is wat je kunt verwachten bij De Stadstuin. De tuin is een heerlijke plek om beschut te genieten van een drankje of maaltijd. Naast de binnentuin heeft het eetcafé ook nog eens een terras aan de voorkant, met uitzicht op de Hereweg.  

Lees meer

Salmagundi’s | Korrewegwijk

Oosterhamrikkade 8c - Bij Salmagundi’s kan je terecht voor goed eten en een goed verhaal. Hier vinden nieuwe Groningers met ambities in de horeca namelijk een plek. Onder leiding van een leermeester kok maken ze de meest smakelijke Midden Oosterse en Mediterrane gerechten voor je klaar. Bestel bijvoorbeeld de lunchplak vol Midden Oosterse hapjes, geniet van huisgemaakte taart of strijk ‘s avonds neer op het sfeervolle terras voor een compleet drie gangen menu. Ook leuk: Salmagundi’s heeft binnen een woonwinkel met meubels en accessoires uit alle windstreken.  

Lees meer

'De verschillende wijken hebben elk een eigen atmosfeer'

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief