Trouwlocaties in Groningen

Het voorjaar is in aantocht en de liefde hangt in de lucht. Met het mooie weer op komst plannen veel verloofde stellen hun trouwdag. De perfecte locatie voor een romantische ceremonie, prachtige foto’s en een bruisend feest vind je natuurlijk in Groningen. Ontdek hier de adembenemende trouwlocaties in stad en provincie.  

De Paalkoepel

Haren - Dit charmante gebouw aan het Paterswoldsemeer diende meer dan een eeuw geleden als theehuis, maar is nu een romantische setting voor speciale gelegenheden. Zowel in de zomer als in de winter biedt De Paalkoepel genoeg mogelijkheden om van je trouwerij een onvergetelijke dag te maken. Geniet van de tuin, het schitterende uitzicht over het water en de skyline van de stad op deze prachtige locatie.  

Lees meer

Fraeylemaborg

Slochteren ​ - De Fraeylemaborg combineert adellijke grandeur met huiselijke gezelligheid en Groningse nuchterheid. Naast de mogelijkheid om in de statige borg te trouwen, is het park in Engelse landschapstijl achter de borg ook zeer geschikt voor een trouwerij in de natuur. Hier beleef je ongetwijfeld een sprookjesachtige trouwdag.  

Lees meer

Hotel Prinsenhof

Groningen – Prinsenhof is een boutique hotel in de binnenstad van Groningen. Gelegen in de schaduw van de Martinitoren en grenzend aan de ommuurde Prinsentuin, is het hotel gevestigd in een van de oudste en mooiste monumentale panden van de stad. Met vier privéruimtes voor feesten en 34 unieke kamers is er genoeg ruimte voor alle gasten op jullie trouwerij om te verblijven.  

Lees meer

Boerderij Hermans Dijkstra

Midwolda – In Midwolda vind je de karakteristieke herenboerderij Hermans Dijkstra. Deze locatie heeft een oud Groningse slingertuin, een voorhuis met drie voorkamers en een ruime graanschuur die is omgetoverd tot evenementenlocatie. De landelijke omgeving leent zich als idyllische achtergrond voor jouw trouwfoto’s. Doorfeesten tot in de late uurtjes? Geen probleem, regio Oldambt beschikt over genoeg leuke B&B ’s om te vertoeven.  

Lees meer

EM2

Groningen – Tussen alle feesten en festivals door kun je bij EM2 ook terecht voor het vieren van de liefde. Deze duurzame locatie bij de Suikertuin is bij menig muziekliefhebber bekend om de goede sfeer en uitstekende akoestiek, maar is ook een unieke plek voor jullie bijzondere dag. Geef je trouwceremonie en bruiloft een persoonlijke touch. Buiten of binnen, een festivalbruiloft tot eierballen als avond snack, bij deze stadsoase is niets te gek. 

Lees meer

Rietland

Zuidwolde – In de rust en ruimte van een uitgestrekt natuurgebied bij Zuidwolde ligt Rietland. Liefhebbers van natuur kunnen hier hun hart ophalen. De groene omgeving biedt de gelegenheid om te trouwen op het land van Natuurmonumenten, maar ook onder het prieeltje of binnen in het voorhuis. Hier is ruimte om te genieten van jullie trouwdag.  

Lees meer

Garnwerd aan Zee

Garnwerd – Gelegen aan de oever van het Reitdiep ligt Garnwerd aan Zee, een locatie waar boten voorbijvaren en je het ruizen van het riet langs de oever kunt horen. Ben je liever zelf op het water? Houd dan de trouwceremonie aan boord van de gerenoveerde tjalk die in het water ligt. Hoewel Garnwerd aan Zee niet echt aan zee ligt, is het ook mogelijk om te trouwen met je voeten in het zand van het privé strand. 

Lees meer

De Amshoff

Kiel Windeweer – De rijke geschiedenis van het dorp Windeweer is overal terug te zien bij De Amshoff. Het is de perfecte locatie voor een intieme bruiloft en trouwceremonie. Deze locatie is al vele jaren uitgeroepen tot trouwlocatie van het jaar in Groningen. Van de veenkoloniale kerk tot de natuur die De Amshoff omringd, een prachtige setting om de liefde te vieren.  

Lees meer

Allersmaborg

Ezinge  - Ten noordoosten van het dorp Ezinge is de kleine streek Allersma te vinden. Hier staat de in de vijftiende eeuw gebouwde Allersmaborg. Wanneer je over de ophaalbrug wandelt voelt het alsof je je in een andere wereld bevindt. De Allersmaborg is een parel net buiten de stad, met genoeg mogelijkheden om je trouwdag helemaal te personaliseren. 

Lees meer

Martinikerk

Groningen - Midden in de stad staat de Martinikerk, maar door de eeuwenoude muren valt alle reuring uit de omgeving weg. De Martinikerk is niet voor niets de officiële trouwlocatie van de gemeente Groningen en zowel het burgerlijk als het kerkelijk huwelijk kunnen hier plaatsvinden. De rijke geschiedenis en pracht en praal maken dit een betoverende setting om elkaar het ja-woord te geven.  

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief