10x verrassende dates in Groningen

Valentijnsdag is net achter de rug, maar dat betekent niet dat het daten achter de rug is. Want de liefde vier je natuurlijk niet alleen op Valentijnsdag, maar het hele jaar door. In Groningen zijn genoeg plekken waar je met je laiverd naartoe kan. En natuurlijk hoef je niet alleen je geliefde te verrassen. Hier doe je ook genoeg inspiratie op om met je oma, zus, buurman of goede vriend op pad te gaan.   

Relaxmodus aan

Bad Nieuweschans - Om jezelf van je beste kant te laten zien tijdens een date, is het belangrijk om ontspannen te zijn. Ga lekker samen in relaxmodus bij Thermen Bad Nieuweschans. Bij deze thermale bron kan je de kracht van Gronings grondwater ervaren. Maar er is nog veel meer: zo zijn er ook meerdere sauna's en restaurants. En daarbovenop zijn er allerlei activiteiten bij te boeken zoals massages en hammam behandelingen. Na een dagje hier met zn tweeën te hebben gespendeerd voelen jullie je als herboren. 

Lees meer

Een date met jeu

Groningen - Wie dacht dat jeu de boules alleen voor Franse bejaarden was, heeft het mis. Want een balletje gooien bij jeu-de-boulesbar BOEL is allesbehalve saai. Terwijl je geniet van een van de huisgemaakte cocktails of een verrassend speciaalbiertje kun je een gezellig partijtje boulen. En naast jeu-de-boulesbanen kun je er ook terecht voor goed eten en lekkere drankjes. De ideale activiteit voor een ongedwongen date. Wie kroont zich tot de jeu-de-bouleskoning(in)?

Lees meer

Wandelen onder de sterren

Nationaal Park Lauwersmeer - Wat is er romantischer dan samen naar de sterrenhemel kijken. Dit kan natuurlijk gewoon vanuit je eigen tuin, maar ook vanuit het mooie Lauwersmeergebied. Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier ’s nachts zo donker, dat je juist alles ziet. Stap de duisternis van de natuur binnen en ontdek samen sterren die je nooit eerder zag. Wandel in het Dark Sky Park Lauwersmeer onder de flonkerende sterrenhemel en bezoek zeker een van de hemelplatforms, vanaf waar je de sterren nog beter kunt bewonderen. 

Lees meer

Elkaar én nieuwe wijn leren kennen

Groningen - Wat is er nou leuker dan nieuwe dingen ontdekken? Het antwoord is: samen nieuwe dingen ontdekken. En dat kan je goed doen tijdens een wijnproeverij bij een leuke plek in de stad. In Groningen zijn er meerdere plekken waar je een high wine of wijnproeverij kan doen. Zo kom je meer te weten over elkaar, maar ook over het glaasje wat je aan het proeven bent. En de wijn haalt de scherpe randjes er ook af, wel zo lekker als je date-zenuwen hebt. 

Lees meer

Ga op roadtrip door Groningen

Het eigenzinnige karakter van Groningen ontdek je pas echt als je de provincie intrekt. Ga van het gebaande pad af. Over de talloze kruipdoor sluipdoor weggetjes ga je samen het avontuur tegemoet. Groningen zit vol ontdekkingen. Maak er een hele dag daten van en ga daar waar maar weinigen je voor zijn gegaan. Vertrek op tijd, er valt een hoop te ontdekken.

Lees meer

Ontdek elkaars favoriete muziek

Groningen - Groningen is een muziekstad. En hoe leuk is het om samen met je date het nieuwe muzikale talent van Groningen te ontdekken. Er zijn veel plekken waar concerten en jamsessies georganiseerd worden. Elke dag is er wel ergens live muziek te beluisteren. Van poppodia tot het café om de hoek. Van groots tot intiem. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Lees meer

Roetsj over de kabelbaan

Ter Apel - Wandelen blijkt een hele fijne manier van daten. Het Dal van de Ruiten Aa is door de vele routes door het dal dan ook een ideale date plek. Maar het gebied heeft ook iets extra’s. Buiten dat het dal volgens kenners een van de mooiste dalen van Europa is, vind je er het eerste hand-aangedreven kabelbaantje van Nederland. Het 22,4 meter lange kabelbaantje verbindt de oevers van de Ruiten Aa met elkaar. Neem plaats in de gondel en gebruik de draaiwielen om jezelf en jouw date naar de overkant te brengen.

Lees meer

Actief in de stad

Groningen - Laat jezelf van je sportieve kant zien tijdens een actieve date. Daag elkaar bijvoorbeeld uit voor een potje padel of overwin samen jullie hoogtevrees tijdens het boulderen. Naast dat jullie een leuke gezamenlijke date hebben, heb je ook gelijk een goede workout te pakken. En het is ook een goede test om te kijken of je date een beetje tegen zijn of haar verlies kan. 

Lees meer

Gekke gebouwtjes op het landgoed

Slochteren - Een ideale date plek in de provincie is de Fraeylemaborg. Ga bij je bezoek niet eerst het gebouw in. Loop helemaal door tot achter in de tuin. Hier vind je negen follies die verspreid staan over het landgoed. Het principe bestond al langer: een gek gebouwtje zonder praktisch nut. De Fraeylemaborg gaf er een eigentijdse draai aan, en schreef een wedstrijd uit. Hedendaagse artiesten konden een voorstel indienen voor een moderne folly. Je kunt ze allemaal bij langs, gewapend met een plattegrond, óf laat je verrassen en ga samen op onderzoek uit.

Lees meer

Onontdekte kunst van Groningen

Groningen - Een stadswandeling als date is niet per se verrassend. Maar wel als je even ‘off the beaten track’ gaat met deze kunstroute. De stadswandeling neemt je mee langs de onontdekte kant van Groningen. Even buiten de gebaande paden en langs kunst die je in de haast van alledag eigenlijk niet opvalt. Wees vooral zelf ook een beetje rebels door verder te kijken dan de Groningse pronkjuwelen die wij voor je hebben uitgelicht en ga samen naar binnen bij de bijzondere ondernemers die de stad rijk is.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief