Weekendje Lauwersmeer

Het is vrijdagmiddag, de werkweek is weer voorbij. Pak je weekendtas in en rij naar het noorden van het land. Rondom het Lauwersmeer is er voor ieder wat wils. Of je nou graag op avontuur gaat, liever tot bezinning komt of met het hele gezin op pad wilt. Het is allemaal mogelijk in het verrassende Nationaal Park Lauwersmeer.

Het Lauwersmeer voor de avonturier

Pak je bucketlist er maar bij, want deze moet je aanvullen met een aantal activiteiten rondom het Lauwersmeer. Ga bijvoorbeeld op avontuur in het Dark Sky Park en laat je ogen wennen aan echte duisternis. Of stap op een rescueboot om zeehonden te spotten op zee. Voor de sportieveling is er ook genoeg keuze. Zo kan je je uitleven op het water in een zeilboot, een kano of op de surfplank. Of fiets de uitdagende mountainbikeroute die onder andere over defensieterrein gaat. Je vervelen doe je hier zeker niet.

Lees meer

Bezinnen bij het Lauwersmeer

Het Nationaal Park Lauwersmeer is de uitgelezen plek om tot rust te komen. Zo kan je uren turen door je verrekijker om interessante vogels te spotten. Omdat het Lauwersmeer een essentieel knooppunt is in de vogeltrek, zul je je ogen uitkijken. Of bezoek de Waddentribune, waar je eb en vloed ziet ontstaan en kan wegdromen bij een rode zon die in de zee wegzakt. Ga voor de afwisseling naar een van de musea in de buurt en duik in de geschiedenis. Of stap op de fiets voor een rondje Lauwersmeer, waarbij je door Groningen en Friesland fietst. Het Lauwersmeergebied biedt je de perfecte ingrediënten om te bezinnen. 

Lees meer

Eropuit met het gezin bij het Lauwersmeer

Vermaak voor het hele gezin kan je vinden rondom het Lauwersmeer. Hier is ruimte om te klimmen, klauteren, kliederen en ook nog eens wat te leren. Ontdek spelenderwijs welke dieren er in dit natuurgebied leven of hoe het kan dat je op een vroegere zeebodem staat. Gelukkig kan er ook gewoon heel veel gespeeld worden, in de natuurspeeltuin bijvoorbeeld. Of rij net iets verder naar DoeZoo of Zeehondencentrum Pieterburen. Genoeg te doen!

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief